۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۰۶:۴۷
کد خبر: ۱۰۲۶۳۲
آیت الله جوادی آملی:

تنها راه نجات ما این است که خودبین نباشیم

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله جوادی آملی، تنها راه نجات انسان را خودبین نبودن برشمرد و تصریح کرد: ما باید خود را از پا در بیاوریم و بستانیم، نه اینکه خودمان را بستائیم و وقتی «خودی» را کنار گذاشتیم او را می بینیم، بنابراین تنها راه نجات ما این است که خودبین نباشیم.
آيت الله عبدالله جوادي آملي
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی از استادان برجسته حوزه علمیه قم روز گذشته در دیدار تعدادی از شاهدان زنده عرصه پیکار و جانبازان قطع نخاعی استان مازندران، با تسلیت فرارسیدن ایام حزن و اندوه شهادت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها، اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نخستین جانباز نظام الهی و اسلامی بودند، چه اینکه نخستین شهیده نظام الهی بودند.

وی به ذکر نکاتی در مورد جانبازی پرداخت و افزود: هر کس کالایی که داشته باشد و در راه خدای سبحان مصرف کند، خدا آن کالا را می پذیرد و این اختصاصی به قرآن و اسلام مصطلح ندارد، بلکه همه کتاب های آسمانی و انبیاء این مطلب را آورده اند که «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ ۚ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ ۖ وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِیلِ وَالْقُرْآن» یعنی خدای سبحان این حرف را قرآن و تورات و انجیل فرموده است که هر کسی باید برای حفظ حق مبارزه کند.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: خدای سبحان هر کالایی را که می خرد، به اندازه اخلاص صاحب کالا خریداری می کند. 

وی با اشاره به بیان نورانی امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه که در جواب نامه معاویه مرقوم فرموده بودند، اظهار داشت: حضرت در آن نامه فرمودند که معاویه، نامه تو به من رسید. اگر در اسلام خودستایی بد نبود، من مقداری از فضائل خاندان خودمان را ذکر می کردم که چه کسانی هستیم.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه اسلام به خودستانی اشاره کرده نه خودستایی، تصریح کرد: وجود مبارک حضرت امیرالمومنین علیه السلام در ادامه این نامه فرمودند: خودستایی کار بدی است ولی خودستانی امری پسندیده است.
 
وی با تفسیر این بخش از فرمایشات امیرالمومنین علیه السلام، تنها راه نجات انسان را خودبین نبودن برشمرد و تصریح کرد: ما باید خود را از پا در بیاوریم و بستانیم، نه اینکه خودمان را بستائیم و وقتی «خودی» را کنار گذاشتیم او را می بینیم، بنابراین تنها راه نجات ما این است که خودبین نباشیم.

استاد برجسته حوزه علمیه قم تاکید کرد: امیرالمومنین فرمودند که اگر تزکیه نفس قوی نبود، ما خودمان را معرفی می کردیم، ولی الان زبان و قلم ما بسته است و نمی توانیم درباره خاندان خودمان چیزی بگوییم، ولی آنچه که مربوط به شهادت و جانبازی است را شرح می دهم و آن این است که معاویه، بدان که خیلی ها در جریان جنگ هایی که در اسلام رخ داده، کشته و جانباز شدند، اما کسانی که از خانواده ما شهید یا جانباز شدند، خصوصیتی پیدا می کنند.

وی افزود: حضرت فرمودند؛ عموی من حمزه که شهید جنگ احد بود، سیدالشهدا شد؛ برادر من جعفر که دست هایش را در راه خدا داد، جعفر طیار شد و خدای سبحان دو بال به جای دو دست به برادرم داد که با آن دو بال هم پرواز فرشته ها شد.

حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: یک کسی دست می دهد و بال می گیرد، مثل جعفر طیار می شود؛ اما یک کسی در دنیا دست دارد و به جای اینکه از دیگران دستگیری کند، جعفر فرّار می شود. 

وی با بیان اینکه هر کسی به فضیلت طیار نائل نمی شود، خاطرنشان کرد: ما ان شاء الله ممکن است اهل بهشت باشیم، ولی اهل پرواز نیستیم؛ آن عزیزانی که دستشان را در راه خدا دادند در بهشت پرواز می کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: خدای سبحان گرچه در همه جا حضور دارد، ولی در دو جا حضورش نزدیکتر است؛ در یک جا خدای سبحان ما را مهمان خودش می کند، که آن ماه مبارک رمضان است و کسانی که اهل روزه و دعاهای ماه مبارک رمضان باشند جزو مهمانان خدا هستند؛ در جای دیگر ما به مهمانی خدای سبحان می رویم که آن حج و عمره است و کسانی که اهل طواف و زیارت خانه خدا باشند، جزو مهمانان خدای سبحان هستند. 

وی با اشاره به اینکه گاهی خدا مهمان انسان می شود، تصریح کرد: خدای سبحان فرمود که من مهمانی آنهایی که دل های شکسته دارند و به هیچ کسی جز خدا امید ندارند و با من راز و نیاز می کنند و از من چیزی می خواهند را می پذیرم.

مفسر بزرگ قرآن کریم خطاب به جانبازان سرافراز گفت: شما عزیزان که سرمایه خودتان را در راه رضای خدا دادید - که ان شاء الله اهل بهشت هستید – سعی کنید در حد فرشته ها باشید.

مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: حالا که این فضیلت برای شما عزیزان هست و خدای سبحان مهمان شماست، خواسته هایتان را با خدا در میان بگذارید، ولی برخی از امور را مقدم بدانید و آن این است که این نظام امانت الهی است و به آسانی به دست نیامده؛ گرچه دل های شما شکسته است، ولی هر وقت شکسته تر شد، به حق صدیقه طاهره خدا را قسم بدهید که این نظام تا ظهور صاحب اصلی اش محفوظ بماند و دشمنان داخل و خارج نسبت به نظام طمع نکنند. 

وی تاکید کرد: از خدای سبحان بخواهید که فرزندان ما تا روز قیامت از بهترین شیعیان امیرالمومنین علیه السلام و اولاد ایشان باشند که این نعمت از خانواده های ما نرود و این برکت از این کشور گرفته نشود.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: ذات اقدس الهی یقیناً پاسخ شما را خواهد داد، برای اینکه به مهمانی شما می آید و شما مهماندار او هستید. /917/د102/ص
ارسال نظرات