ترک پرحرفی و سخن بیجا انسان را به مرحله صداقت در گفتار و رفتار میرساند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، درس اخلاق هفتگی مرکز جامع علوم اسلامی، هشتم اردیبهشت ماه با حضور طلاب و روحانیان مقطع درس خارج و سطح این برگزار شد.
در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین محسن اراکی، مدرس خارج فقه و اصول با اشاره به این که کنترل زبان که نشانه قوه عاقله انسانی است برای هر مومنی خصوصا مجاهدان عرصه علوم دینی لازم است، ابراز داشت: طلاب در اوایل طلبگی باید به این امر اساسی و بنیادی توجه داشته باشند و با تمرین و مراقبت فراوان به این ملکه برسند.
وی با اشاره به آفت پرحرفی اظهار داشت: با رفع مشکل پرحرفی و سخن بیجا و بهرهمندی از دوران جوانی به مرحله صداقت در گفتار و رفتار خواهید رسید.
عضو مجمع شورای مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان این که در دنیای کفر نیز دروغ و فریب را از صفات زشت می شمرند، خاطرنشان کرد: علاوه بر نهی روایات و لعن آیات نسبت به کذابین، دروغ با فطرت انسانی نیز منافات دارد و همه انسان ها به حکم این فطرت از دروغ بیزار هستند.
وی با اشاره به مسؤولیت سنگین عالمان دینی گوشزد کرد: دروغ از روحانیان و طلاب و مبلغین دین موجب می شود که از نگاه مردم این رذیله دارای مشروعیت شود.
این استاد اخلاق حوزه علمیه در بخش دیگر سخنان خود ایمان، توحید، خضوع، اهل گریه بودن، احساس خوف از خداوند در دل و بروز آن در عمل و رشد معنوی بعد از شنیدن آیه ای از قرآن را از نشانه های عالم از منظر شهید اول معرفی کرد و گفت: علم و خضوع هیچ گاه از عالمان واقعی جدا نمی شود.
وی با اشاره به این که بزرگان در نفی و اثبات مسایل علمی یک دقت خاص و احتیاط خاصی داشتند، ابراز داشت: این مسیر مسؤولیت سنگینی را بر عهده دانشجویان علوم دینی قرار داده است که با تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) باید طی نمود.
حجت الاسلام والمسلمین اراکی با بیان این که هیچ تعریف و مدحی به اندازه وصف اهل بیت(ره) در قرآن نیامده است، اظهار داشت: همه خوبی ها از خانه حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) سرچشمه می گیرد./921/پ202/ع