۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۹:۵۴
کد خبر: ۱۰۳۳۰۹
مصطفی رحماندوست:

منطق هنری می تواند حس پایدار بوجود آورد

خبرگزاری رسا ـ مصطفی رحماندوست با اشاره به نقش هنر و تخیل در انتقال مفاهیم دینی اظهار داشت: منطق هنری می تواند حس پایدار بوجود آورد.
مصطفي رحماندوست: مصطفي رحماندوست
به گزارش خبرگزاری رسا، مصطفی رحماندوست عصر پنج شنبه در همایش چگونگی بیان مفاهیم دینی برای کودکان و نوجوانان، گفت: اینکه افرادی از حوزه های علمیه بخواهند ایده های دینی بدهند و از نویسنده بخواهند مفهوم مورد نظر آنها را به داستان تبدیل کند، نتیجه مطلوب را به دنبال نخواهد داشت.

وی که در موسسه آینده روشن در قم سخنرانی می کرد، افزود: هر فعالیتی بخواهد انجام شود باید از سوی خود حوزویان و طلاب انجام شود.

رحماندوست ابراز داشت: داستان نویسان نتوانستند مفاهیم دفاع مقدس را به نسل امروزی برسانند چرا که همان هایی که در صحنه های جنگ بودند خود باید دست به قلم شوند و همین مساله در خصوص مفاهیم دینی نیز صادق است.

وی با بیان اینکه زبان کودکانه همان منطق کودکان است، اظهار داشت: حرف ما برای انتقال بسیار خوب است ولی راه انتقال و منطق رسانه ای ما ضعیف است.

این شاعر کودک و نوجوان بیان داشت: جامعه روی کودکان ما تاثیر می گذارد و از همین رو باید از دوران پیش دبستانی روی افکار فرزندان خود کار کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه سیستم پیش دبستانی ما سکولار است، گفت: بیش از 70 تا 80 در صد شخصیت فرزندان ما در پیش دبستانی و دبستان شکل می گیرد، درحالیکه ما هزینه های را در جای دیگری صرف می کنیم.

رحماندوست اضافه کرد: انتشار مجلات کودک و نوجوان را برای فرهنگ سازی در بین کوکان ضروری دانست و افزرود: هرچند باید برای تمامی سنین و مقاطع نشریه وجود داشته باشد ولی تاثیر مجلات کودک و نوجوان به مراتب بیشتر خواهد بود.

وی نشریات منشر شده در قم در زمینه کودک و نوجوان را رضایت بخش دانست و ابراز داشت: هیچ راهکاری برای ارتقای فرهنگی کودکان و نوجوانان، بالاتر از فراهم نمودن شرایط برای نویسندگان آثار موفق وجود ندارد.

این داستان نویس کودک و نوجوان اظهار داشت: در زمینه تولید آثار اعتقادی دینی برای کودک و نوجوان راهی جز بیان محبت های الهی، بیان نوید های دین، عشق، محبت و الطاف الهی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه دین هم نوید دارد و هم بیم، گفت: بیم دادن برای کسانی که که تکلیف دارند و تنها راهی که برای جذب کودک وجود دارد بیان نوید هاست.

رحماندوست بیان داشت: برای کودکان و نوجوانان باید حکام دین را به صورت مستقیم بیان کرد و بر روی اخلاقیاتی که از نیستان وجود آدمی سرچشمه می گیرد تاکید کرد.

وی اظهار داشت: آنچه که امروز از ما می خواهند انتقال پیام است در حالیکه این منطق هنری است که می تواند حس پایدار بوجود آورد.

مولف بیش از ???اثر شعری و داستانی کودکانه تاکید کرد: بسیاری از مطالب در دوران کودکی برای بچه ها مفید نیستند و نباید آنها را بیان کرد و از همین رو بیشتر باید بر روی آموزه های اخلاقی قرآن و احادیث نبوی و قوانین طلایی اخلاقی کلام معصومین (ع) تاکید داشت.

وی بیان پرهیز از بیان برخی از معجزات و کارهای خارق العاده ای که باوری پذیری آن برای کودک مشکل آفرین است را ضروری دانست و افزود: انتقال محتوا، مفهوم بایدمنطبق با منطق و فهم مخاطب باشد.

رحماندوست با بیان اینکه جوامع در حال بازگشت به دین هستند، ابراز داشت: برای فرزندان خود باید به گونه ای سخن بگوییم که گویی برای کودکان جهان سخن می گوییم.

وی به نقش عنصر خیال در شعر و داستان اشاره کرد و افزود: تا خیال نباشد تاثیر گذاری مطلوب محقق نخواهد شد چرا که هنر از جایی شروع می شود که واقعیت تمام شده است.

قبل از سخنرانی مصطفی رحماندست، مسلم ناصری سردبیر مجلات مهدوی ماهک و ملیکا با اشاره ضرورت بیان مفاهیم دینی برای کودکان و نوجوانان گفت: خوشبختانه در این زمینه قم همپاتی تهران فعالت می کند.

وی اظهار داشت: هم اکنون 8 نشریه در این زمنیه در مراکزی چون موسسه آینده روشن، دفتر تبلیغات اسلامی و برخی مراکز دیگر در حال تولید و انتشار اس./965/پ201/ص
ارسال نظرات