۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۲۲:۲۹
کد خبر: ۱۰۳۷۲۶
حجت الاسلام محدثی:

حضرت زهرا در مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه خود تأثیرگذار بود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام محدثی با تأکید براینکه اسلام فقط گفتن شهادتین نیست بلکه اصل اسلام به بعد عملی آن است گفت: در زندگی حضرت زهرا(س) نمونه های بسیاری مشاهده می کنیم که در صحنه های سیاسی و اجتماعی حضور موثر داشتند.
حجت الاسلام جواد محدثي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جواد محدثی، از اساتید و پژوهشگران حوزه علمیه قم عصر روز گذشته در همایش تخصصی فاطمه‌شناسی به بررسی سیره خانوادگی حضرت زهرا(س) پرداخت و گفت: از عواملی که به استحکام خانواده و جلوگیری از تنش و تزلزل کمک می‌کند این است که مسأله ادب، محبت وحق شناسی و حق گذاری به صورت متقابل رعایت شود.

وی افزود: اعضای خانواده باید ابتدا از وظایف خود آگاه شوند که این شناخت، گامی به سمت عمل است. فضای خانواده باید به گونه ای باشد که افراد همدیگر را دوست داشته باشند. خانواده نمونه ای همچون خانواده حضرت علی(ع) و زهرا(س) این ویژگی ها را در حد اعلی برخوردار است.

حجت الاسلام محدثی با اشاره به احترام متقابل پیامبر اکرم(ص) و حضرت فاطمه(س) به عنوان پدر و فرزند تصریح کرد: محبت نشان دادن والدین به یکدیگر و به فرزندان و بروز دادن آن، نحوه رفتار والدین با فرزندان و بالعکس زمینه ساز ایجاد و تشدید و استمرار این محبت است‌.

این پژوهشگر حوزوی اظهار داشت: اینکه اهل بیت(ع) اسوه هستند یعنی کسانی که به آن ها تاسی می شود؛ وقتی تاسی کامل نباشد دنباله روی ما را به نتیجه نخواهد رساند‌.

وی، ساده زیستی، قناعت و دوری از زرق و برق های دنیا را از ویژگی های زندگی خانوادگی حضرت زهرا(س) برشمرد و گفت: این در حالی بود که به دلیل هجرت از مکه، دوران جهاد اقتصادی اهل بیت و مسلمین بود.

حجت الاسلام محدثی با اشاره به تقسیم کار زندگی حضرت خاطرنشان کرد: زندگی مجاهدت آمیز حضرت زهرا(س) نشان می دهد که ایشان راحتی و آسایش را برای آخرت ذخیره کرده بود در حالی که می توانستند بهترین زندگی را داشته باشند. اینچنین قناعتی ارزشمند است.

این نویسنده و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) هر یک عون و یاور دیگری در طاعت خدا بودند، هرگز کار یا خواسته ای را بر هم تحمیل نمی کردند، همواره از هم راضی بوده و خدا نیز از آنان راضی بود. وقتی روح محبت و حق شناسی متقابل باشد زن و مرد خودبه خود خواسته های طرف مقابل را برطرف خواهند کرد.

وی با اشاره به توصیه های حضرت فاطمه(س) در خصوص عدم ارتباط بانوان با نامحرم ابراز داشت: برخورد کمتر زن و مرد به سلامت روانی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف کمک می کند؛ نمی توان با این توجیه که جامعه امروز چنین امری را برنمی تابد به این مهم بی توجه بود، می شود طوری برنامه ریزی کرد که ارتباطات زن ومرد در جامعه به حداقل ممکن وحد ضرورت برسد تا به گناه آلوده نشود.

حجت الاسلام محدثی در خصوص سیره سیاسی اجتماعی حضرت زهرا(س) یادآور شد: ایشان در مواقع لزوم و آنجا که نیاز به مشارکت سیاسی وجود داشت همواره حضور داشتند، در زندگی حضرت نمونه های بسیاری مشاهده می کنیم که در صحنه دفاع از حق، حضور مؤثر داشتند. ایراد خطبه فدک، دفاع از ولایت به اشکال مختلف، فقرزدایی و رسیدگی به محرومین، انفاق، ایثار و تصدق و ... از این قبیل است.

وی تأکید کرد: اسلام فقط گفتن شهادتین نیست اصل اسلام به بعد عملی آن است. نوع‌دوستی و احساس درد‌کردن از رنج دیگران جایگاه مهمی در تعالیم اسلامی دارد.

گفتنی است، سلسله نشست های تخصصی فاطمه شناسی از یازدهم آغاز و تا چهاردهم اردیبهشت به همت اداره امور فرهنگی آستان قدس در محل بنیاد پزوهش های اسلامی آستان قدس ادامه خواهد داشت./930/پ202/س
ارسال نظرات