الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیازمند تعریف مقوله های سیاسی است
حجت الاسلام محمد حسین خلوصی، محقق حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: در نگرش مبتنی برآموزههای دینی، امر سیاسی در قالب توجه به دستورات دینی مورد توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در اسلام تفکیک دیانت و سیاست مورد قبول نیست و حاکمیت دینی خود الگوی کاملی را در همه عرصههای زندگی اجتماعی دارا میباشد که برای رسیدن به این الگو با مراجعه به متون دینی میتوان به آن دست یافت.
این دانش آموخته موسسه امام خمینی(ره)، با اشاره به اینکه مشارکت سیاسی از مقوله های مهم سیاسی است که باید به خوبی در منابع اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گیرد، ادامه داد: در کشور اسلامی ایران باید شاخص های پیشرفت تدوین و تنقیح شود و سهم هر کدام مشخص شود.
وی بیان داشت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یکی از سندهای مهم کشور است که باید در آن مهمترین موضوع مورد توجه در مشارکت سیاسی که ارتباط دو متغیر الگوی پیشرفت دینی و مشارکت سیاسی است را به دست آورد، تا در پیشرفت جامعه اسلامی از این شاخصها استفاده شود.
این پژوهشگر علوم سیاسی ادامه داد: در اسلام مشارکت سیاسی یکی از ویژگیهای جامعه پیشرفته اسلامی به شمار میرود و میتوان شاخصهای آن را در الگوی پیشرفت اسلامی در حوزه باور، ساختار و رفتار نشان داد.
وی بیان داشت: دین نگاه ابزاری به قدرت دارد و حکومت را امانت الهی معرفی می کند از این رو تبعیت از حاکم و مشارکت در امر سیاسی نیز به عنوان یک تکلیف دینی است.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: ساختار نظام سیاسی اسلام باید به گونهای مشارکت جویانه سازماندهی گردد و نهادهایی چون؛ بیعت، مشورت ، نصیحت برای سازماندهی امر سیاسی در نظر گرفته شود.
وی بیان داشت: در حوزه رفتار، شهروندان جامعه اسلامی ضمن داشتن بصیرت لازم با حاکم مشروع بیعت نموده و از او اطاعت مینمایند.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: در جامعه اسلامی، مردم و دولت میکوشند تا حکومت صالح را با همبستگی و اتحاد هم حفظ کنند. /909/ت302/ع