۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۳
کد خبر: ۱۰۴۹۵۹
استاد دانشگاه تهران؛

بی بصیرتی مردم و خواص دوران امام حسین سبب بوجود آمدن واقعه کربلا شد

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه تهران، بی بصیرتی مردم و خواص دوران امام حسین را سبب بوجود آمدن واقعه کربلا دانست و اظهار داشت: اگر مردم در دوران اباعبدالله حسین(ع) هوشیار و آگاه بوده و امام زمان خود را همراه می کردند واقعه کربلا به وجود نمی آمد.
مختار ثقفي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، محمد حسین رجبی دوانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین تهران، روز گذشته در همایش بررسی شخصیت و قیام مختار ثقفی، اظهار داشت: جوانان خوزستانی باید به خود افتخار کنند که در بزرگترین استان شهید پرور خوزستان زندگی می کنند.

این کارشناس تاریخ اسلام، با بیان این که جوانان به ویژه دانشجویان باید با از شهدای گلگون کفن خوزستانی الگو برداری کنند، بیان داشت: خنثی سازی توطئه های دشمنان نسبت به تهاجم گسترده فرهنگی برعلیه نظام اسلامی در گرو الگو گرفتن جوانان و نوجوانان از شهدای عزیز ایران است.

استاد دانشگاه تهران، در بخش دیگری از سخنان خود، به ویژگی های شخصیتی مختار ثقفی اشاره کرد و گفت: مختار از شیعیان ممتاز کوفه و فردی قدرتمند بود، او برای همراهی با امام حسین قیام کرد اما پس از آنکه عزم پیوستن به امام زمان خود را داشت توسط مأموران حکومتی آن دوران دستگیر و به زندان می افتد؛ از این رو در حادثه عاشورا نامی از او یاد نمی شود.

رجبی دوانی، در ادامه سخنان خود، تصریح کرد: مختار ثقفی هم دارای نقاط ضعف و هم دارای نقاط قوت، اما نقاط مثبت او آنقدر زیاد بود که بارها از سوی امامان معصوم(ع) مورد تقدیر تحسین قرار گرفته و در رابطه با نقاط ضعف او چشم پوشی کرده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین تهران، با اشاره به ویژگی های شخصیتی مردم کوفه، اذعان داشت: برخی از مردم به اشتباه می گویند که کوفه شهر نا مردی ها و نا مروتی ها بود، مردم کوفه حامی و خواهان شیوه حکومتی امام حسین(ع) بودند و برای همین مسأله بیش از 1200 نامه به امام زمان خود فرستادند اما این حاکم ناجوانمرد کوفه بود که به زور تهدید غارت و چپاول زنان و اموال مردم، آنها را از پیوستن به امام حسین(ع) باز داشت و مردم نیز طبل عدم یاری امام زمان خود را به صدا در آوردند.

کارشناس برنامه تلویزیونی هنگامه درنگ، با بیان این که ویژگی موقعیتی شهر کوفه نسبت به سایر بلاد مسلمان، برای تشکیل حکومت بهتر و مناسب تر بود، تصریح کرد: امام حسین (ع) به چند دلیل به کوفه عزیمت کرد که یکی از آنها ارسال 12 هزار نامه از سوی مردم کوفه و دیگری ویژگی های موقعیتی این شهر برای تشکیل حکومت اسلامی بود.

این فعال عرصه فرهنگی، با بیان این که مردم کوفه بهترین مردم در دوران زندگانی امام حسین(ع) بودند، بیان داشت: امام حسین (ع) برای مقابله با یزید ملعون به سایر بلاد اسلامی از جمله بصره، شام و کوفه نامه فرستادند و تنها شهری که قصد همراهی امام حسین(ع) را کرد کوفه بود، اما روزگار به شکل دیگری رقم خورد و حاکم کوفه به زور مردم را از یاری با حضرت اباعبدالله حسین (ع) باز داشت و آنها را مانع پیوستن به سیدالشهدا کرد.

استاد دانشگاه تهران، با اشاره به شخصیت سلیمان بن سرد خزاعی، اظهار داشت: این فرد از بزرگان و نخبگان کوفه بود و سابقه درخشانی در جنگ های اسلام داشت و این فرد نیز یکی از افرادی بود که سبب شد تا مردم کوفه به امام حسین(ع) نامه ارسال کنند، اما این فرد دچار بی بصیرتی شده و در نتیجه امام زمان خود را همراهی نکرد و این مسأله سبب شد تا افراد زیادی از امام حسین(ع) فاصله بگیرند و این تک سوار عشق خدایی به تنهایی وارد میدان مبارزه با کفار شود و به فیض عظیم شهادت نایل شوند.

محقق حوزه و دانشگاه، با اشاره به عوامل ایجاد کننده حادثه دردناک کربلا، بیان داشت: بی بصیرتی مردم و خواص در دوران غصب خلافت امام علی(ع) و عمل نکردن به وصیت پیامبر بزرگ اسلام، برخی از دلایل ایجاد حادثه کربلا بود.

رجبی دوانی، در پاسخ به برخی از شبهات موجود در جامعه مبنی بر این که «آنچه در فیلم مختار نشان می دهند تملق و بزرگ نمایی شخصیت او است او انسانی این چنین مذهبی نیست»، تصریح کرد: در روایات معبر آمده که امام معصوم(ع) نهی کرده مردم را از توهین به مختار و همچنین امام باقر(ع) نیز در یکی از سخنان خود، برای مختار ثقفی سه بار از خداوند متعال تقاضای رحمت کرده؛ چرا که او دل ما و خاندان ما را شاد کرده است؛ از این رو ما بر اساس این دو روایت متوجه می شویم که مختار شخصیتی خوب و مناسب بوده است.

گفتنی است همایش بررسی شخصیت و قیام مختار ثقفی، در دانشگاه پیام نور اهواز و از سوی کانون نوسازی معنوی بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد./9465/پ202/ص
ارسال نظرات