اسلام مناسبترین مدل حکومتی برای تحقق واقعی حقوق بشر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام قاسم شباننیا، عضو هیات علمی مؤسسه امام خمینی(ره) قم روز سهشنبه در همایش رویکرد فقه اسلامی به حقوق بشر که در سالن همایش های این مؤسسه برگزار شد، به ارائه مقاله خود با عنوان ساختار حقوق بشری حکومت اسلامی پرداخت.
وی در این مقاله تاکید کرد: از جمله مشخصه های حکومت اسلامی که آن را از سایر حکومت ها متمایز می سازد، ساختار منحصر به فرد حکومت اسلامی است.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم تصریح کرد: این ساختار به دلیل ویژگی ها و شاخصه های منحصر به فردی که دارد، مناسب ترین مدل حکومتی برای تحقق واقعی و متعالی حقوق بشر است.
حجت الاسلام شبان نیا بیان داشت: ساختار حکومت اسلامی به گونه ای طراحی شده است که با برخورداری از ضمانت های قوی اجرایی، بتواند والاترین حقوق انسانی را برای بشر محقق سازد.
این محقق علوم اسلامی و حوزوی با تشریح ویژگی های مهم ساختار حکومت اسلامی، ابرازداشت: توحید محوری، ولایت محوری، مردمسالاری، انعطاف و پویایی از مهم ترین ویژگی های ساختار حکومت اسلامی است.
حجت الاسلام شبان نیا تقوا، عدالت، علم به قوانین الهی، کفایت و کاردانی، امانت داری، و مردم داری را از جمله ویژگی های کارگزاران حکومت در نظام اسلامی برشمرد و تاکید کرد: ساختار حکومت اسلامی در راستای تحقق هرچه بهتر و کامل تر حقوق انسان ها است.
این گزارش حاکی است، حجت الاسلام سید سجاد ایزدهی استادیار و مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در مقاله ای به تبیین حقوق بشر با عنایت به دیدگاه های حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری پرداخته است.
وی در این مقاله که به همایش رویکرد متعالی فقه اسلامی به حقوق بشر ارسال کرد، با بیان اینکه با توجه به اینکه درکی جهان شمول از انسان وجود ندارد، تصریح کرده است: در برابر منطق غربی، دین مبین اسلام که سابقه ای طولانی در طرح و اهتمام دارد، درک جامع و مبتنی بر نیازهای مادی و معنوی انسان ها داشته و حقوقی متناسب با آن را توصیه کرده است.
حجت الاسلام ایزدهی در ادامه مقاله خود تاکید کرده است: دین اسلام با اهتمام به اساسی ترین مؤلفه های حقوق بشر همچون کرامت انسانی، آزادی، حق حیات و حقوق زنان و احترام به عقاید دیگران راهکارهای مناسبی را برای انجام آن به شناخت متناسب از انسان و نیازهای وی در آموزه های شریعت منوط کرده است.
این محقق حوزه علمیه قم ادامه داده است: دین اسلام در عین حال که با قرائت های غربی در اهتمام به این عناصر مشترک است، اما راهکارهای متفاوتی را برای تحقق آنها پیشنهاد کرده است. /924/پ202/ع