۱۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۴
کد خبر: ۱۰۶۳۹۵

خطیب جمعه بیروت نسبت به پدیده شوم مواد مخدر در لبنان هشدار داد

خبرگزاری رسا ـ سید علی فضل الله با هشدار نسبت به گسترش مصرف و تولید مواد مخدر در لبنان بر نقش برجسته بازدارنده های دینی در مهار این پدیده شوم اجتماعی تاکید کرد.
سيد علي فضل الله
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید علی فضل الله، خطیب جمعه بیروت، روز گذشته در دیدار با هیاتی از سوی موسسه مبارزه با مواد مخدر «جاد» لبنان به ریاست جوزف حواط با هشدار نسبت به گسترش مصرف و تولید مواد مخدر در لبنان، تاکید کرد: کشور همانگونه که نیازمند مقاومتی برای رویارویی با اشغالگران است، نیازمند مقاومتی داخلی برای برطرف ساختن نقاط ضعف درونی است که یکی از آنها مصرف و تجارت مواد مخدر است.

وی با تاکید بر ضرورت تلاش برای حل مشکلات اجتماعی مردم از ستادها و موسسه های مبارزه با مواد مخدر قدردانی کرد و افزود: دولت، جامعه و تمامی سازمان های منطقه ای و بین المللی، مسؤول مبارزه با آفت مصرف و تجارت مواد مخدر هستند.

این عالم برجسته شیعه در لبنان با اشاره به فتاوای پدر خویش علامه سیدمحمدحسین فضل الله، مرجع فقید شیعه در لبنان پیرامون حرمت مصرف مواد مخدر و سیگار، افزود: بازدارنده های دینی و اجتماعی، اهمیت فراوانی در مهار این مشکل دارند.

وی با هشدار نسبت به نفوذ این آفت به مدارس و دانشگاه های لبنان و تبدیل شدن این کشور به بازاری برای این مواد و افزایش تعداد معتادان در این کشور، افزود: باید در تمامی سطوح به مبارزه با این مشکل خطرناک بپردازیم و اگر توان حل مشکلات سیاسی و اقتصادی مردم را نداریم، بکوشیم تا بار مشکلات اجتماعی آنها را بکاهیم.

سید علی فضل الله مشکل اعتیاد به مواد مخدر را یکی از مشکلات اجتماعی لبنان دانست و خواستار رویارویی با آن از راه برپایی مراکز بهبودبخشی و توان بخشی معتادان شد.

گفتنی است که علیرغم هشدارهای فراوان شخصیت های مختلف لبنانی نسبت به این مساله و تاکید مسؤولان لبنانی بر ضرورت مبارزه با این پدیده شوم، تاکنون تحقیق علمی فراگیری پیرامون این آفت اجتماعی در لبنان صورت نگرفته است.

بررسی های موسسه های غیررسمی که تنها شامل برخی از بخش های لبنان بوده است، نشان می دهد که طی چند سال گذشته علاوه بر افزایش این پدیده شوم در میان زنان لبنانی، میانگین عمر معتادان در لبنان از 28 سال به 17 سال کاهش یافته است که آمار نگران کننده ای است.

بنابر آمارهای این موسسات، 44% از شهروندان لبنانی دسترسی به مواد مخدر را آسان دانسته اند، 28% آنها به صورت هفتگی مواد مخدر و قرص های روانگردان مصرف می کنند، 40% آنها مواد مخدر را آزموده اند، 51% آنها توزیع کنندگان مواد مخدر را می شناسند و 14% آنها به شدت قرص های آرامش بخش مصرف می کنند./981/ب903/گ
ارسال نظرات