علوم انسانی غربی ظرفیت و قدرت شناخت انسان را ندارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر عطاءالله رفیعی، دبیر کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی صبح امروز در نشستی خبری گفت: پرداختن به مقوله تحول علوم انسانی از ابتدای انقلاب در کشور با عنوان های متفاوتی از جمله اسلامی سازی دانشگاه، بومی سازی علوم، وحدت حوزه و دانشگاه، انقلاب فرهنگی و موارد دیگر مطرح بوده است بنابرین یک پشتوانه چندین ساله از طرف محققان و اندیشمندان در بحث تحول علوم انسانی در کشور وجود دارد که در برگزاری این کنگره نباید از آن غافل شد.
وی ابراز داشت: کشورهای دیگر از جمله مالزی، پاکستان و بعضی از کشورهای عربی و اروپایی در موضوع علوم انسانی دستاوردهای مهم و موثر بصورت کتاب و کار پژوهشی دارند که نباید از آنها غفلت کرد اما ایران بعنوان ام القرای تحول در علوم انسانی مطرح و این کنگره یک جهش و گام بزرگ در این زمینه است.
دبیر کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: انسان از سوی اسلام بهتر شناخته میشود و خداوند به عنوان خالق، انسان را بهتر میشناسد ولی عقل محدود و تجربی بشر از شناخت کامل و درست انسان ناتوان است و از طرفی دیگر علم غربی و تجربه بشری نمی تواند به درستی انسان را بشناسد زیرا که مبنای علوم غربی، تجربی و مادی است.
دکتر رفیعی در ادامه گفت: انسان ساخته اسلام است و علوم غربی ظرفیت و قدرت فهم شناخت انسان را ندارد و از طرفی علوم غربی مفاهیم اسلامی را نمی پذیرد زیرا که مبانی غربی با مبانی اسلامی در تعارض است.
وی بیان داشت: علوم اسلامی علومی جهتدار و برای ابعاد مختلف زندگی انسان بکار میرود ولی علوم غربی برای مقاصد خاصی تولید شده و توانایی پاسخگویی نیازهای انسان در تمام ابعاد زندگی او را ندارد و از همه مهمتر برای استفاده از علوم غربی بایستی تفسیر و نگاه خود را در زندگی تغییر داد.
دبیر کنگره بین المللی علوم انسانی اعلام کرد: این کنگره به 9 کمیسون تقسیم بندی شده است برای استفاده از توان ارزشمند مراکز علمی دیگر هر کمیسیون در یک مرکز علمی راه اندازی خواهد شد که می توان به کمیسیون نقد علوم انسانی، کمیسیون فلسفه و روش شناسی علوم انسانی اشاره کرد.
وی ابراز داشت: کمیسیونهای طرح دیدگاه نظریههای اسلامی در حوزه علوم انسانی، طبقهبندی علوم انسانی اسلامی، کاربرد سازی علوم انسانی اسلامی، ارزیابی و آسیب شناسی علوم انسای اسلامی، ارائه یک دانشگاه علوم انسانی اسلامی، رابطه علوم انسانی اسلامی و الگوی پیشرفت و در آخر کمیسیون رویکردهای رایج در علوم انسانی اسلامی از دیگر کمیسیون های این کنگره است.
رفیعی در پایان گفت: دریافت اصل چکیده مقالات به سه زبان انگلیسی، فارسی و عربی تنها تا 31 شهریورماه 1390 خواهد بود و سپس این چکیده مقالات به داوری گذاشته شده و در صورت تایید اصل مقاله از محقق دریافت میشود.
گفتنی است، کنگره بینالمللی علوم انسانی، اسلامی به همت مرکز پژوهش های فرهنگی و اجتماعی صدرا در سال 91 برگزار خواهد شد./956/پ202/ع