معاون تهذیب حوزههای علمیه:
ترویج فضائل اخلاقی در جامعه نیازمند توجه جدی روحانیت است
خبرگزاری رسا ـ معاون تهذیب حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری همواره فضائل اخلاقی در جامعه را مورد توجه قرار میدهند، اظهار داشت: روحانیت باید فضائل اخلاقی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام هادی حسین خانی، معاون تهذیب حوزه های علمیه سراسر کشور در مراسم افتتاحیه گردهمایی اساتادان و مربیان تربیت اخلاقی، که صبح امروز در تالار همایش های هتل میثاق مشهد برگزار شد، به تبیین اهداف برگزاری این گردهمایی و نیز گزارشی از فعالیت های این معاونت پرداخت، و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، در سخنان اخیری که در جمع شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند، فضائل اخلاقی در جامعه را بسیار مورد توجه قرار داده اند و می فرمایند «باید اخلاق اسلامی به صورت کامل در جامعه محقق شود و فرهنگ عمومی مردم در مسیر فرهنگ اصیل اسلامی قرار گیرد».
وی ادامه داد: این سخن نشان دهنده اهمیت مسأله اخلاق در حوزه های علمیه است و معظم له نیز می گویند «لازمه این کار رسوخ دادن باور عقاید به عمق جان جوانان و مردم است»، از این رو باید توجه داشت که این کار بر عهده روحانیت است و اگر روحانیت نتواند این امر را محقق سازد، شاید امیدی برای انجام این امر توسط دیگران نباشد.
وی افزود: امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران می فرمایند «در بعضی از شهرستان ها که در تابستان به آنجا می رفتم، می دیدم که اهالی آنجا بسیار مؤدب به آداب شرع بودند و دلیلش این بود که عالم آنجا، عالمی با ورع بود».
معاون تهذیب حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) نیز در بخشی دیگر از سخنانشان می فرمایند«خوب است که فضلای عظام و مدرسان عالی مقام در خلال بحث به تربیت و تهذیب افراد همت گمارند، محصلان حوزه نیز باید به تهذیب نفس کوشش کرده و به مسؤولیت هایی که بر دوش آن ها است همت کنند»؛ همه این سخنان نشان دهنده آن است که مسأله تهدیب حوزه های علمیه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی سپس به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون مباحث اخلاقی در سفر سال گذشته ایشان به قم اشاره کرد و بیان داشت: یکی از محوری ترین فرمایشات و مطالبات ایشان تهذیب نفس بود و در دیدارهایی که با حوزویان داشتند همواره به این اصول اشاره می کردند و اصولی همانند فرهنگ سازی تهجد(پرداختن به مقوله نماز شب)، شناساندن قله های تهذیب به طلبه، توجه به اخلاق عملی و موعظه کردن استادان اخلاق برای طلاب را مورد تأکید قرار میدادند.
حجت الاسلام حسینخانی با بیان اینکه معاونت تهذیب همواره به رهنمودهای رهبری توجه داشته و به آن می پردازد، گفت: این گردهمایی با هدف زمینه سازی برای شناسایی استادان اخلاق حوزه های سراسر کشور و استفاده از آنان برای برنامه های تربیتی طلاب، پرداختن به مباحث مبتلابه طلاب و موضوعات اختلاف نظر بین استادان و نیز جریان سازی اخلاقی تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه معاونت تهذیب در مدارس علمیه سراسر کشور با فعال سازی 150 معاون رسمیت یافته است، یادآور شد: تربیت اخلاق طلاب، فعالیت در زمینه های مربوط به قرآن و عترت، مسائل فرهنگی حوزه ها، مباحث مربوط به مشاوره و پرداختن به مسائل مرتبط با خانواده های طلاب از مهمترین فعالیت های این معاونت است.
معاون تهذیب حوزههای علمیه در ادامه افزود: برگزاری دوره های تربیت مربی قرآن، آغاز به کار مراکز قرآن و حدیث در استان ها، سیر مطالعاتی کتاب های شهید مطهری(در 50 مدرسه)، ایجاد دغدغه در مدیران مدارس برای پرداختن به مباحث اخلاقی، ایجاد کانون های فرهنگ ساز برای طلاب جدید، برگزاری جلسه های بصیرت سیاسی، شکل گیری مرکز مشاوره قم (دارای ظرفیت های استاندارهای جهانی)، شکل گیری کارگاههای پیوند آسمانی و پرداختن به مسائل اخلاقی خانواده از دیگر فعالیتهای این معاونت است.
گفتنی است، گردهمایی استادان و مربیان تربیت اخلاقی با حضور استادان اخلاق و بزرگان حوزههای علمیه و نیز برخی از مقامات کشوری به مدت سه روز در مشهد مقدس در حال برگزاری است./968/پ202/س
ارسال نظرات