مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان:
حرکتهای فرهنگی بدون همکاری حوزه علمیه ناکارآمد است
خبرگزاری رسا ـ مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان گفت: نقش حوزه های علمیه در تبلیغ دینی و مقوله فرهنگی یک نقش محوری است که بدون همکاری این مرکز دینی، راهبردهای اساسی و سیاستگذاریهای فرهنگی و دینی ابتر میماند.
حجت الاسلام محمد حسن بلک، مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با بیان این که مهمترین هدف امام خمینی(ره) از تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی ترسیم خوبیها و تبیین آسیبها در جامعه است، اظهار داشت: نیاز مبرم به تشکیل یک شبکه گسترده تبلیغی و پاسخگویی به نیازهای دینی مردم از دیگر لازمههای تأسیس این سازمان است.
مشاور امور فرهنگی و روحانیان استاندار خوزستان تصریح کرد: اعزام خیل عظیمی از روحانیان به جبهههای جنگ تحمیلی در عمل ضرورت وجود این سازمان را به صورت مضاعف تبیین و ترسیم کرد.
حجت الاسلام بلک خاطرنشان کرد: در ابتدای تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی، رسالت تبلیغ دینی در خارج کشور بر عهده این سازمان بوده اما در سالهای بعد تفکیکی در وظایف این سازمان اتفاق افتاده است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان با اشاره به کارکرد نهادهای تبلیغی در امر تبلیغ و اطلاعرسانی بیان داشت: به یقین کارکرد نهادها و ارگانهای فرهنگی در عرصه دینی تأثیر بسزایی در تثبیت دستاوردهای انقلاب اسلامی و الگوسازی آن به جهان خواهد داشت.
این فعال عرصه فرهنگی، با بیان این که انقلاب ما انقلاب فرهنگی است، ابراز داشت: ضرورت دارد که نهادها و ارگانهای فرهنگی به صورت هدفمند و بر اساس برنامهریزی مناسب کارهای فرهنگی کشور را اداره کنند.
حجت الاسلام بلک با اشاره به این که نهضتهای جهان اسلام برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است، گفت: هر چقدر که بتوانیم پیام انقلاب اسلامی را در درون کشور تقویت کنیم و به گوش دنیا برسانیم به یقین دستاوردهای زیادی نصیب دین مبین اسلام خواهد شد.
وی، با بیان این که متأسفانه بعضا شاهد نوعی موازی کاری در تبلیغات دینی هستیم، بیان داشت: با توجه به احساس نیاز جامعه در عرصه تبلیغ دینی از این رو سازمان تبلیغات اسلامی برای این که بتواند پاسخگوی نیازهای مردم باشد با افت و خیزهای زیادی روبهرو شده است.
مشاور امور فرهنگی و روحانیان استاندار خوزستان تأکید کرد: زمانی موازی کاری در تبلیغ دینی مخل است که کار نهادها و ارگانهای مربوطه یک دیگر را خنثی کرده و بیثمر باشد.
این فعال عرصه فرهنگی، عدم برنامهریزی کلان در بخش فرهنگی را مهمتر از موازیکاری دانست و گفت: امیدواریم یک خواست فراگیری در میان همه مسؤولان و مدیران فرهنگی شود تا به ضرورت حذف موازی کاری و ایجاد حرکت هدفمند و صحیح جهت ارتقای بخش فرهنگی و دینی برسند.
مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان در ادامه سخنان خود اضافه کرد: می توان با تعامل دستگاه ها و نهادهای بخش فرهنگی در هر استان موازی کاری در امر تبلیغ دینی را به حداقل ممکن رساند.
حجت الاسلام بلک، حرکتهای فرهنگی کشور بدون مداخله حوزه علمیه را ابتر و ناکارآمد برشمرد و افزود: نقش حوزه علمیه در تبلیغ دینی و مقوله فرهنگی یک نقش محوری که بدون مداخله این نهاد دینی، راهبردهای اساسی و سیاستگذاری های فرهنگی و دینی ابتر میماند.
وی، زعامت حوزه علمیه و تسلط آن بر بخشهای فرهنگی و تبلیغی را یکی از عوامل مهم و اساسی خواند و گفت: اگر بخواهیم برای حوزه علمیه نقشی تعریف کنیم باید آن را محور شکلگیری تمامی حرکتهای فرهنگی دینی بدانیم.
مشاور امور فرهنگی و روحانیان استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت بازنگری در اهداف و تجمیع نهادهای تبلیغی خاطرنشان کرد: بحث بازنگری در اهداف تبلیغی در دوره های مختلف مطرح شده اما تا به حال نتیجه خاصی از این طرحها گرفته نشده و بخش فرهنگی از نظر وظایف مربوط به خود تفکیک شد است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که ارگانهای فرهنگی اگر از همه ظرفیتهای خود بهره ببرند می توانند تأثیر بیشتری در جامعه داشته باشند، گفت: نهادها و ارگانها ظرفیتهای خود را در راستای تحقق چشم انداز جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده قرار دهند./9463/ت302/س
ارسال نظرات