با محوریت تولید علم دینی؛
نخستین فصلنامه تخصصی مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ نخستین فصلنامه تخصصی مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با محوریت تولید علم دینی به همت مؤسسه مطالعات راهبردی در علوم و معارف اسلامی واحد مشهد منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سیدمحسن دعائی، مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی در علوم و معارف اسلام عصر روز گذشته در نشستی مطبوعاتی از انتشار نخستین فصلنامه تخصصی این مرکز خبر داد و گفت: این موسسه خود را موظف به پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری و ولی فقیه می داند و روشن است که حاصل تحقیقات محققین و اساتید موسسه و تو لیدات مرتبطین با مؤسسه در این نشریه به چاپ خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه تلاش موسسه این است که در کنار حوزه های علمیه اساتیدی را تربیت کند که در آموزش علوم اسلامی کارآمد بوده و در تولید علوم دینی با توانمندی بیشتری وارد عرصه شوند، ابراز داشت: بر اساس اساسنامه موسسه، این مرکز مجاز است پس از کسب مجوز های لازم ارگان رسمی خود را منتشر کند که طی اقدامات به عمل امده است، شماره اول نشریه موسسه تحت عنوان «فصلنامه تخصصی علوم و معارف اسلامی» اخیرا منتشر شد.
فعال سازی علوم حوزوی در برنامه سازی برای توسعه و پیشرفت؛ راهبرد اساسی نشریه
حجت الاسلام دعائی در خصوص هویت و خط مشی و راهبردهای این مجله تصریح کرد: هویت این نشریه، هویت حوزوی است و ماموریت آن، تلاش برای ارائه علوم ومعارف اسلامی بر اساس نقشه علمی و در جهت تعمیق فهم دین دفاع از دین و زمینه سازی برای تحقق اهداف دین بر اساس پژوهش است. راهبرد اساسی نیز فعال سازی علوم حوزوی در برنامه سازی برای توسعه و پیشرفت است که اگر این مسیر دنبال شود کیفیت مادی و معنوی در زندگی فردی و اجتماعی افزوده می شوئد و بر اساس قرآن و عترت تمدن سازی اسلامی شکل می گیرد.
خط مشی نشریه؛ اسلام شناسی با اجتهاد روشمند مبتنی بر فقه جواهری و حکمت صدرائی و عرفان ناب شیعی
مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی در علوم و معارف اسلام خاطرنشان کرد: خط مشی اساسی نشریه اسلام شناسی به وسیله اجتهاد روشمند است که ما ان را مبتنی بر فقه جواهری و حکمت صدرائی و عرفان ناب شیعی با هدف تولید نرم افزار اسلام که به تعامل بنشیند تا در اینده نه چندان دور معادلات آینده نگرانه تولید این تمدن اسلامی شناسائی شود و برنامه های آن برای پیاده سازی در جامعه تولید و استخراج شده و در جامعه به عنوان فرهنگ پیاده سازی شود.
وی در خصوص محتوای نشریه اظهار داشت: این فصلنامه در سه بخش اساسی تنظیم شده است؛ بخش اول حاصل پژوهش هائی است که در اولین نشست آینده حوزه که در موسسه برگزار شد ارائه گردید و بسته نسبتا کاملی در زمینه بررسی حوزه موجود و راه های رسیدن به حوزه مطلوب و راهبردهای تحول در حوزه محسوب می شود، بخش دوم مجموعه ای است از مباحث برگزیده در عنوان عرفان و حکمت و تهذیب و تربیت استفاده شده برای اثبات اینکه علم و عمل و تحصیل و تهذیب باید همراه هم باشد، نظریه پردازیهای بخش نخستین با مباحث عملی در بخش دوم همراه شده تا موجبات علم حقیقی را برای خوانندگان محترم و عاملین به فرمایشات معصومین فراهم اورد.
وی افزود: در بخش سوم هم مطالب متنوعی با مناسبت های هر فصل و مطالب روزانه در فصلهای دیگر این نشریه وجود دارد و امید است به عنوان نخستین شماره و اثر این مرکز مورد توجه صاحب نظران قرار گیرد.
در ادامه، حجت الاسلام حمید واسطی در خصوص مقالات منتشر شده در نشریه گفت: برای مطالب نشریه در سطح کشور در حوزه های علمیه فراخوان شده و مقالات رسیده در شماره بعدی نشریه به چاپ خواهد رسید. نکته ای وجود دارد و آن اینکه مجله در رای دو لوگوی مختلف است یکی خود نشریه و دیگری لوگوی نشریه نور الرضا که نشریه مدرسه علمیه نور الرضا است که طلاب در ان طبق دروس مصوبه در شورای مدیریت حوزه های علمیه تحصیل می کنند و در کنار آن به تحقیق و پژوهش در عرصه فعالیت های موسسه هم می پردازند که مجموع تحقیقات در نشریه نور الرضا به چاپ می رسیده و از این پس در این نشریه به چاپ خواهد رسید.
وی تصریح کرد: در بخشنامه سر دبیر، خط مشی نشریه (اسلام شناسی با ابزار دینی اجتهاد فقه جواهری) شرح شده است که شماره های بعدی مجله را شکل خواهد داد. سه شماره راجع به حوزه وآینده است. شماره چهار در رابطه با اسلام شناسی خواهد بود با رویکرد بررسی و نقد اسلام شناسی های مختلف از دیدگاه روشنفکران غربی ها شرق شناسان و هر کسی که سخن او در این زمینه مباحث اسلامی سرچمه تفکری در مباحث اسلامی شده می شود و در نهایت مدلی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و مطالبی که از مکتب عرفان معرفت نفسی دوره علوم معرف اسلام قابل استفاده است خواهد بود.
مطالب نشریه در دو محور زیرساخت ها و دستاوردها ارائه می شود
وی، اجتهاد روشمند، فقه جواهری، حکمت صدرائی،معرفت نفس، اخلاق، نهضت نرم افزاری، فرهنگ و تمدن اسلامی را از موضوعات شماره های بعدی این نشریه ذکر و تصریح کرد: درادامه این موضوعات، محورهای ذیل این محورهای اصلی از جمله راهبرد کیفیت افزائی در تحصیل فقه و تمدن عرفان و زندگی مورد بررسی قرار می گیرد به طوری که اگر کسی مجموعه شمارگان مجله را به صورت کامل در اختیار داشته باشد می تواند آن را به دوبخش زیرساخت ها و مبنا ها و بخش دوم به عنوان نتایج و دستاورد های این طرح های بنیادین مشاهده کند.
تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب؛ مهمترین دغدغه موسسه
این محقق و پژوهشگر حوزوی گفت: در صدد هستیم این مطالبه مقام معظم رهبری که فرمودند اگر در حوزه های علمیه آینده نگری انجام نگیرد فردا حوزه ای نداریم یا حوزه ای رو به انحطاط خواهیم داشت، را که تا به حال به صورت کامل بر زمین مانده بود را دنبال می کنیم.
حجت الاسلام واسطی خاطرنشان کرد: این نشریه با عنوان مطالعات راهبردی است و تا کنون با این عنوان و گستردگی در کشور کار نشده و نشریات موجود به صورت تخصصی در رشته های مختلف فقط نشریه راه نامه که در گذشته با عنوان خط فعال بوده به مسائل مربوط به حوزه ها و طلبه ها می پردازد امادر این فصلنامه سعی شده تا مبحث تولید علم دینی مورد توجه قرار گیرد و چگونگی تولید و هویت ان و روش موجه برای تولید ان و چگونگی فعال سازی کاربرد های آن در جامعه و زندگی امورد توجه قرار گیرد و صرفا مینا سازی و تعوری پردازی نباشد. درباره مخاطبان هم می توان نشریه را به سه بخش تقسیم کرد بخش اول عموم طلبهها به عنوان یک مجموعه خاص و همچنین افرادی که در بحث برنامهریزی فعالیت دارند می توانند از ان استفاده کنند در بخش دوم عموم فرهیختگان اجتماعی هستند و سعی شده که تنها به طلاب اختصاص نداشته باشد.
گفتنی است، علاقه مندان جهت تهیه نشریه می توانند با شماره 2285800-0511 تماس حاصل کنند./930/پ202/س
ارسال نظرات