امام جمعه موقت اهواز:
نماز جمعه مرکز رفع شبهات در جامعه اسلامی است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه اهواز، جلوگیری از ترویج شبهات در جامعه را نیازمند توجه و تبیین صحیح دین توسط ائمه جمعه و انتقال آن به مردم دانست و تأکید کرد: نماز جمعه بزرگترین مرکز رفع شبهات در جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اظهار داشت: نماز جمعه یکی از مهمترین عبادات اجتماعی و سیاسی دین مقدس اسلام است که خداوند در قرآن نیز تأکید بسیاری پیرامون شرکت در این فریضه الهی کرده است.
استاد حوزه و دانشگاه، نماز جمعه را یکی از بزرگترین راهکارهای دین اسلام در اداره سیاسی جامعه دانست و افزود: فریضه نماز جمعه دارای دو بعد عبادی و سیاسی است و خطیب جمعه با تذکر به دولتمردان نباید اجازه خارج شدن انقلاب از مسیر حقیقی خود را بدهد.
وی، جلوگیری از ایجاد انحراف در جامعه را از رسالت های اصلی ائمه جمعه برشمرد و افزود: ائمه جمعه جهت مبارزه با ناهنجاری های موجود در جامعه و بویژه در زمینه های فرهنگی، تربیتی و سیاسی، وظیفه دارند به تبیین صحیح معارف دین و روشن کردن جریانات انحرافی در جامعه بپردازند.
حجت الاسلام حسن زاده، در ادامه سخنان خود تصریح کرد: جلوگیری از ترویج شبهات در جامعه نیازمند توجه و تبیین صحیح راه حقیقی توسط ائمه جمعه و انتقال آن به مردم می باشد.
امام جمعه موقت اهواز، با اشاره به بحث هدفمند کردن یارانه و نامگذاری سال 90 با عنوان جهاد اقتصادی، وظیفه ائمه جمعه در این رابطه را بسیار مهم و تأثیر گذار دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به تحریم ایران از سوی بیگانگان، ائمه جمعه وظیفه دارند تا با گوشزد کردن وظایف مردم به آنها، در حل مشکلات اقتصادی جامعه کمک نمایند.
این فعال عرصه حوزوی، با بیان این که نماز جمعه موتور محرک یک جامعه است، ابراز داشت: نماز جمعه عامل حرکت رو به جلو و سبب رسیدن جامعه به آرمان های حقیقی جمهوری اسلامی ایران است.
استاد عالی حوزه علمیه خوزستان، تصریح کرد: با توجه به این که رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی ولی فقیه است؛ ائمه جمعه وظیفه دارند تا در این فریضه به بیان خواسته های مقام معظم رهبری و وظایف مردم نسبت به رهبر معظم انقلاب بپردازند.
همچنین حجت الاسلام محمود محمدزاده، مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان، با اشاره به سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به تبیین فعالیت های دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان پرداخت.
وی با اشاره به دلیل نامگذاری پنجم مرداد ماه سال 58 به نام روز نمازجمعه، اظهار داشت: پس از اقامه نخستین نماز جمعه در 5 مردادماه سال 58 به فرمان امام خمینی(ره) و با امامت آیت الله طالقانی(ره)، به دنبال پیگیری های انجام شده، این روز به عنوان روز نماز جمعه نامگذاری گردید.
این مقام مسؤول، به وظایف دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری استان خوزستان اشاره کرد و گفت: پیگیری مصوبه های شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در خوزستان، سازماندهی و اجرای گردهمایی های استان، نظارت و ارزیابی، ایجاد وحدت و هماهنگی میان ستادهای نماز جمعه شهرستان ها، دریافت گزارش فعالیت های اجرایی و وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از ستادهای نماز جمعه خوزستان و ارسال آن به مرکز معاونت استان ها بخشی از مهم ترین وظایف این دفتر می باشد.
حجت الاسلام محمدزادهافزود: حضور فعال در جلسه های مربوط به نماز جمعه های استانی، کاربرد تمهیدات لازم جهت تقدیر و تشکر از مسؤولان و اعضای ستادهای نماز جمعه استان، برگزاری همایش مسؤولان ستادهای نماز جمعه استان به منظور استمرار بخشیدن به وحدت عمل، ساماندهی، تبادل تجربیات و ارایه پیشنهادها و رهنمودهای کاربردی جهت ایجاد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر در ستادهای نماز جمعه از دیگر وظایف دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان هستند.
برگزاری نظر سنجی سالیانه با هدف شناسایی و رفع مشکلات استان
مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان، با بیان این که نظر سنجی های سالیانه از برنامه های ثابت این دفتر به حساب می آید، بیان داشت: این نظرسنجی ها با هدف شناسایی و بررسی معضلات و مشکلات استان صورت می گیرد.
وی با تأکید بر استخراج آمار سالانه حضور فصلی نمازگزاران، یادآورشد: براساس آمارهای سالانه جمع آوری شده در استان خوزستان، حضور مردم در نماز جمعه رو به افزایش می باشد اما در برخی از آمارها شاهد کاهش جمعیت هستیم که بیشتر به مشکلات عمرانی و سخت افزاری ارتباط دارد.
حجت الاسلام محمدزاده، به تبیین وضعیت پیگیری مصلاهای استان خوزستان پرداخت و اذعان داشت: پس از انجام فعالیت های تخصصی و تحقیقاتی از سوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور جهت ساخت مصلاها، نهضت مصلاسازی شکل گرفت.
وی با تأکید بر این که مصلاها باید پاسخگوی نیازهای فرهنگی و دینی جامعه باشند، تصریح کرد: ساخت مهد قرآن، کتابخانه، مهدکودک جهت فرزندان خردسال نمازگزاران، از لازمه های یک مصلی نوساز به شمار می آید.
سهم متوسط هر نمازگزار در مصلی، 9/0 متر مربع است
مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان، با بیان نکاتی پر اهمیت پیرامون راه اندازی و احداث یک مصلا، اظهار داشت: وسعت شبستان یک مصلای نوساز با توجه به جمعیت شهری، میانگین حضورسالانه مردم و نگاه بلندمدت 20 ساله به رشد جمعیت شهری درنظر گرفته می شود که از این رو سهم متوسط هر نمازگزار در مصلی، 9/0 متر مربع است.
این مقام مسؤول، به آخرین وضعیت مصلاهای استان خوزستان اشاره کرد و گفت: وضعیت مصلاهای استان خوزستان بر پایه 3 محور در حال احداث، اختصاص زمین و طراحی نقشه، و بهسازی مصلا صورت می گیرد.
حجت الاسلام محمدزاده، تصریح کرد: مصلاهای شهرستان های امیدیه، رامشیر، رامهرمز، شوش، لالی، ویس و هفتگل از جمله مصلاهای در حال احداث استان خوزستان می باشند و مصلای شهرستان بهبهان در مرحله انتخاب زمین است.
وی ادامه داد: مصلاهای شهرستان های آبادان، اندیمشک، ایذه، دزفول، گتوند، ماهشهر و مسجد سلیمان در مرحله بهسازی قرار دارند که این مقوله باعث افزایش جمعیت نمازگزاران نماز جمعه این شهرستان ها می گردد.
حجت الاسلام محمدزاده بیان داشت: در حال حاضر شهرستان های اروندکنار، امیدیه، باغملک، حمیدیه، رامشیر، رامهرمز، سردشت، سوسنگرد، شادگان، لالی، ملاثانی، ویس و هندیجان نماز جمعه خود را در مساجد اقامه می کنند.
برپایی 67 گردهمایی ائمه جمعه خوزستان
وی به مهمترین سرفصل های عملکرد دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان خوزستان اشاره و تصریح کرد: برگزاری 29 مراسم معارفه ائمه جمعه استان، برپایی 67 گردهمایی ائمه جمعه خوزستان جهت ساماندهی برنامه ریزی شکلی و محتوایی، پیگیری و ساماندهی ساخت مسکن و دفاتر نهاد نماز جمعه شهرستان های اروندکنار، باغملک، بهبهان، دزفول، رامشیر، سردشت، رامهرمز، سوسنگرد، ملاثانی، مینوشهر، ویس و هویزه، از جمله فعالیت های این دفتر می باشند.
مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان، ابراز داشت: فعال نمودن ستادهای نماز جمعه در سطح استان به عنوان یک عنصر تأثیرگذار در اقامه نماز جمعه، برگزاری چندین جلسه آموزشی برای مسؤولان ستادها و فعالیت نزدیک به یک هزار و 200 نفر در ستادهای نماز جمعه استان از دیگر فعالیت های این شورا هستند.
حجت الاسلام محمدزاده، مهم ترین مشکل ستادهای نماز جمعه را مسئله اعتبارات دانست و بیان داشت: در زمان مدیریت حجت الاسلام و المسلمین تقوی، رییس محترم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، تعامل های ارزنده ای با دولت در راستای تخصیص اعتبار به ستادهای نماز جمعه صورت گرفت که از این رو اعتباری بالغ بر 20 میلیارد و 372 میلیون ریال به استان خوزستان کمک شده است.
مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان، با بیان این که در سال 88 از تملک سازمان دارایی، مبلغ 5 میلیارد و دویست میلیون تومان برای ستادهای نماز جمعه در سطح استان اختصاص داده شده است، اظهار داشت: متأسفانه در سال 89 اعتبارات فرهنگی ویژه نهادهای نماز جمعه به طور چشمگیری کاهش یافت و مبلغ این اعتبارات به 756 میلیون ریال نزول پیدا کرد.
حجت الاسلام محمدزاده، به تشریح راه اندازی نهادهای نماز جمعه در شهرستان های استان پرداخت و اذعان داشت: شیوه راه اندازی نهادهای نماز جمعه از 3 بخش که شامل درخواست مستقیم مردم، میزان جمعیت محل اقامه نماز جمعه و میزان فاصله مکانی با نزدیک ترین محل نماز جمعه که باید بیش از حد شرعی باشد، تشکیل شده است.
مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خوزستان، در پایان از تلاش های حجت الاسلام و المسلمین تقوی، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، آیت الله موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، ائمه محترم جمعه استان و تمامی اداره ها، سازمان ها، نهادهای امنیتی و انتظامی و همچنین اعضای ستادهای نماز جمعه تقدیر و تشکر به عمل آورد.
امام جمعه خرمشهر: برکات نماز جمعه در زندگی فردی کاملا مشهود است
حجت الاسلام عبدالنبی موسوی، امام جمعه خرمشهر، به اهمیت نماز جمعه در آیات و روایات اشاره کرد و افزود: از عبادات گروهی مختلفی که در دین اسلام وارد شده است، نماز جمعه بیشتر مورد تأکید ائمه معصومین(ع) است؛ چرا که از آن به عنوان اهرم سیاسی یاد می شود که سبب ایجاد تحول در جامعه می گردد.
وی با اشاره به این که نماز جمعه دارای آثار و برکات فردی در زندگی انسان می باشد، گفت: این فریضه الهی علاوه بر برکات فردی دارای آثار اجتماعی است و تأثیر بسزایی در ایجاد آرامش و امنیت ایفا می کند.
استاد حوزه علمیه، در ادامه سخنان خود به دیگر آثار اجتماعی نماز جمعه اشاره کرد و ابراز داشت: تحول شخصیت و غنا دادن به فرهنگ و تمدن اجتماعی و بالندگی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی از دیگر برکات نماز جمعه در جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام موسوی، با تأکید بر ترس دشمنان از برپایی نماز جمعه در کشور تصریح کرد: آگاهی بخشیدن به مردم در زمینه معارف اسلامی و رویداد های مهم اجتماعی و سیاسی، ایجاد همبستگی و انسجام در میان مردم، تجدید روح دینی و نشاط معنوی، جلب همکاری برای حل مشکلات از اصلی ترین دلایل هراس دشمنان از اقامه نماز جمعه به شمار می آید.
امام جمعه خرمشهر، با استناد به حدیثی از امام سجاد(ع) و بیان اهمیت ذکر مسایل سیاسی در خطبه های نماز جمعه خاطر نشان کرد: ائمه جمعه می بایست متناسب با نیاز های زمان به بیان مطالب خود بپردازند.
وی، در پایان سخنان خود با تأکید بر تبیین صحیح فرمایشات مقام معظم رهبری توسط ائمه جمعه در این فریضه الهی تصریح کرد: یکی از بزرگترین و مهم ترین رسالت های ائمه جمعه بیان انتظارات رهبر معظم انقلاب از مردم و مسؤولان و پیگیری تا رسیدن به مرحله عمل است.
امام جمعه بهبهان: فریضه الهی نماز جمعه عامل وحدت و یکپارچگی اقشار مختلف جامعه است
حجت الاسلام شکرالله سلیمانی، امام جمعه بهبهان، نیز با بیان این که نماز جمعه از اهم فرایض الهی در شریعت اسلامی است، ابراز داشت: فریضه الهی نماز جمعه در جامعه اسلامی موجب عمومیت و همگانی، وحدت و یکپارچگی در بین اقشار مختلف جامعه بویژه مردم و مسؤولان می شود.
وی با اشاره به اهداف امام خمینی(ره) از راه اندازی امر اقامه نماز جمعه در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، خاطر نشان کرد: احیای فریضه الهی، پاسخگویی به مطالبات دینی مردم، فراهم کردن بستری برای ایجاد وحدت، ارتقای سطح سیاسی مردم و خنثی کردن توطئه های دشمنان با حضور مردم در نماز جمعه از مهمترین اهداف امام راحل(ره) بود.
این فعال عرصه حوزوی، با بیان این که اقامه نماز جمعه، اهرم قدرتمند حل مشکلات جامعه و محور حمایت نظام اسلامی پس از پیروزی انقلاب می باشد، بیان داشت: نماز جمعه امری سیاسی ـ عبادی است که ارتباط حاکم و حاکمیت با مردم را تقویت می کند.
امام جمعه بهبهان، به نقش مهم تریبون نماز جمعه در تبیین ولایت فقیه و همچنین ترویج فرهنگ ولایت پذیری اشاره کرد و افزود: همواره در نظام اسلامی، نماز جمعه در ارتباط با ولایت و امامت بوده و در مذهب تشیع نیز ادای این فریضه الهی با محوریت ولایت فقیه است.
حجت الاسلام سلیمانی، نماز جمعه را جایگاهی جهت ارائه دیدگاه ها و منویات مقام معظم رهبری و حاکمیت به مردم و تبیین کننده خط مشی ولایت فقیه به جامعه عنوان کرد و گفت: در حقیقت تریبون نماز جمعه فرصتی برای پیوند میان مردم و ولایت و تعمیق این ارتباط است.
استاد حوزه علمیه بهبهان اضافه کرد: به یقین یکی از مهمترین ارکان موفقیت جامعه در مقابله با دشمنان، ارتقای علم، آگاهی، بصیرت، صبر و مقاومت است که اقامه نماز جمعه هم در بصیرت بخشی جامعه نقش چشم گیری ایفا خواهد کرد و هم در رابطه با مقاومت و صبر جامعه در مقابله با تحریم های دشمنان تأثیر بسزایی دارد.
خطیب جمعه بهبهان، اقامه فریضه الهی نماز جمعه را یکی از امکانات در اختیار حاکم دینی دانست و یاد آورشد: باید امام جمعه با غنیمت شمردن این امکانات مقدس، گامی را در راستای سازندگی و تربیت جامعه بردارد.
حجت الاسلام سلیمانی، در پایان سخنان خود خاطر نشان ساخت: ائمه جمعه باید مسائل دنیوی و اخروی مردم را با بیانی رسا وکلامی شیوا به آنان تذکر دهد./9463/ت301/س
ارسال نظرات