کسی که به دستور امام زمان در رجوع به ولی فقیه تمکین نکند از تشیع خارج است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمدعلم الهدی در سومین روز از چهارمین همایش آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی که صبح امروز در مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد، ضرورت مدیریت ولی فقیه را مورد بررسی قرار داد و گفت: گذشته از آیات قرآن و مدارک قطعی و شرعی وارد شده از شیعه و اهل سنت، هر نوع نظام حکومتی اعم از نظام فردی و اشرافی و مردم سالاری محض محکوم و طاغوت است و هیچ نظامی جز حاکمیت الله برای جامعه مفید و قابل پذیرش نیست.
وی ادامه داد: انسان ها در مسأله مدیریت اجتماعی باید پذیرای جریانی حاکم باشند و آن فقط حاکمیت الله است و هر حاکمیتی غیر از حاکمیت الله پذیرفته شود شرک نسبت به خداست. حاکمیت الله شکل اجرائی اش در زندگی اجتماعی سیاسی مردم امامت است، چرا که ائمه معصومین (ع) مظهر اجرای حاکمیت الله و مصلحت خدا هستند.
وی خاطرنشان کرد: مردم به جهت این که در زمان غیبت به معصوم (ع) دسترسی ندارند در اصل ولایت و حاکمیت باید به حجت او مراجعه کنند. حجت معصوم(ع) بر اساس آنچه خود امام زمان در نامه ای به اسحاق بن یعقوب در زمان غیبت صغرا تاکید فرمودند مجتهد جامع الشرایطی است که در جامعه اقامه حکم میکند و ولی فقیه زمان است و اگر کسی از ما شیعیان غیر از این قائل بشود از مرحله تشیع خارج است.
خطیب جمعه مشهد ادامه داد: مفاد پنج آیه قرآن که در پنج قسمت این آیات عبارت «ان الحکم الا لله» تکرار شده است، حاکمیت وجود ندارد مگر برای خدا؛ و اگر برای غیر خدا کسی حق حاکمیت قائل شد یا مبدأ حاکمیت را غیر خدا دانست، مشرک است و یا برای خدا شریک قائل شده است، این یک مبنا قطعی اعتقادی شیعه است.
وی افزود : نکته ای که باید مورد توجه و بحث قرار دهیم این است که چه ضرورتی دارد در زمانی که خود معصوم در دسترس نیست و مدیریت جامعه را مباشرت نمیکند، حتما مردم به یک ولی فقیه مراجعه کنند؟ طبیعی است مدیریت یک جامعه در شؤون اقتصادی و سیاسی نیازمند مدیریت نخبه ای است که عمدتا دارای تخصص باشد. نباید مدیریت جامعه در دست انسانی به عنوان ولی فقیه باشد که تخصص سیاسی و اقتصادی ندارد و تخصصش در فقه است.
آیت الله علم الهدی با طرح این پرسش که چه خصوصیتی دارد که امام زمان ما را به چنین متخصص و کارشناسی ارجاع می دهند؟ پاسخ داد: انسان در زمان غیبت امام معصوم(ع) به حجت معصومی مراجعه می کند که مجتهد جامع الشرایط است، یکی از آن موارد حکومت و مدیریت اجتماعی است که طبیعتا در مدیریت اجتماعی هم بر اثر این فرموده و دستور العمل وجود اقدس امام زمان (ع) مردم موظفند به فقیه جامع الشرایط مراجعه کنند.
وی با بیان این که گذشته از این مسأله، فقیه جامع الشرایط تخصصش تنها در فقه موضوعیت ندارد، تصریح کرد: ضمن این که تخصص در فقه سهم بزرگی در جامعه دینی دارد که به مراتب سهم آن از سهم اقتصاد، سیاست و مدیریت امنیتی بالاتر است چرا که یک مدیر در زمان غیبت باید جامعه دینی را منطبق بر نظر و اراده و پسند معصوم (ع) اداره کند و طبیعی است کسی که به رضا و پسند معصوم (ع) آشنایی دارد و میتواند در جزئیات و برنامه ریزی ها و اجرا و مدیریت ها رضا و پسند معصوم (ع ) را بشناسد و بر حسب آن جامعه را اداره کند فقیه است.
این عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: گذشته از این، غیر از تخصص فقهی در مجتهد جامع الشرایط چند خصوصیت وجود دارد که به عنوان یک عنصر در رآس جامعه برای افراد اجتماع اطمینان بخش و امنیتآور است و آن خویشتن داری و صیانت از دین به هنگام توطئه ها و فتنه ها، بینش و بصیرت بالا و مطیع بودن در برابر دستورات دین و عدم طبعیت از هوای نفسانی است.
وی اظهار داشت: هنگامی که چنین عنصری در رأس جامعه قرار گرفت برای افراد جامعه اطمینان آور و آرامش بخش است و این امر بسیار مفید میباشد. یک انسان در دوره زندگانی اش امکان تحقق همه خواسته های نفسانی اش وجود ندارد اما هنگامی که به یک قدرت سیاسی دست پیدا می کند، پول، ثروت و قدرت استعمار نیروی انسانی را دارد و همه امکانات برای تحقق خواسته های نفسانی فراهم می شود و این مطلب برای مردم اضطرابآور است. باید دید از کجا معلوم انسانی که امروز معتمد است نماینده یک قدرت استکباری نباشد که تمام منابع و مصالح را به نفع قدرت های استکباری به کار گیرد؟
آیت الله علم الهدی متذکر شد: آن نخبه اقتصاددان و سیاست مدار که دین و ایمان ندارد برای مردم اطمینان بخش نیست و مانند دزدی با چراغ است و به شیوه مرموزانه، مردم و سرنوشت آن ها را در اختیار خود یا اربابش می گیرد.
گفتنی است، چهارمین روز از چهارمین همایش آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی با حضور آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران صبح فردا برگزار خواهد شد./968/پ201/ع