مبلغان دینی جامعه را به سمت آرامش سوق دهند
حجتالاسلام و المسلمین سیدهاشم بطحایی، استاد خارج فقه حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و اهمیت آشنایی مردم با احکام الهی و آداب بندگی در این ماه، اظهار داشت: مؤمنان قدر رمضان را که ماه رضوان و غفران الهی است، بدانند و از فرصتهای آن به بهترین شکل استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مردم در ماه مبارک رمضان آمادگی بیشتری برای یادگیری احکام و مسائل اخلاقی پیدا میکنند، افزود: آشنا کردن مردم با آموزه ها و معارف دینی وظیفه روحانیان و مبلغان است و روحانیان باید به این وظیفه به بهترین شیوه عمل کنند.
این استاد خارج فقه حوزه علمیه قم تصریح کرد: روحانیان مانند مشعل فروزانی هستند که مردم را با حقایق و احکام دین الهی آشنا میکنند و مردم باید بدانند که نقش یک مبلغ در جامعه از نقش هر طبیبی مفیدتر است، زیر طبیب جان انسانها و مبلغان روح و جان انسانهارا شفا می دهند.
وی با بیان اینکه روحانیت سبب برقراری ارتباط صمیمی بین مردم می شود، اظهار داشت: تأثیر روحانیان مهذب، عالم و عامل بر مردم از تأثیر نسخه پزشک برای یک بیمار مؤثرتر است.
حجتالاسلام والمسلمین بطحایی، امنیت و آرامش جامعه را در پرتو روح و روان سالم دانست و با بیان اینکه نتیجه تبلیغ دین، آرامش نفسانی است، تصریح کرد: امروز ساختمان فکری جامعه در اثر اضطراب و ناآرامی روحی دچار زلزلهای شده است و این مبلغان دینی هستند که می توانند جامعه را از این بحران نجات دهد.
وی با بیان اینکه قرآن آرامش زندگی و آرامش روحی را در گرو عمل به احکام دین و اخلاق حسنه میداند، از مبلغان خواست که قدر تبلیغ را که یک توفیق الهی است بدانند و با بیان مفاسد اخلاقی و مضرات ولگردی و گفتار زشت، جامعه را تطهیر و به سمت آرامش تشویق کنند.
این مبلغ و پژوهشگر حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز با حضور روحانیان در بین مردم و تبلیغ معارف دینی، هر فردی که از احکام الهی بهرهای نبرده است، در پیشگاه خداوند متعال عذری نخواهد داشت.
وی با اشاره به اهمیت تبلیغ در ماه مبارک رمضان، از طلاب جوان خواست تا خود را برای این امر خطیر آماده کنند و ابراز داشت: تنها مبلغان دین هستند که میتوانند جوانها را از دست اعتیاد، بداخلاقی و حرکات زشتی که جامعه را دچار گرفتاری کرده است، نجات دهند.
حجتالاسلام والمسلمین بطحایی با بیان اینکه یک مبلغ عالم و آگاه میتواند جامعه را بالنده و پویا کند، تأکید کرد: تقوا و اعتقاد به آنچه بیان میشود، نخستین شرط موفقیت یک مبلغ در فرایند تبلیغ و مبلغان باید با رعایت تقوای الهی به گفته های خود عمل کنند.
وی تصریح کرد: مبلغان بدانند که مردم متدین و ولایی ایران اسلامی همواره به روحانیان عالم و عامل بیشتر از افراد دیگر اعتماد میکنند و اگر احساس کنند که یک مبلغ عامل و عالم در بین آنان حضور دارد، به او گرایش خواهند داشت.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به تبلیغ سنتی و تبلیغ جهادی، این دو واژه را متأثر از یکدیگر دانست و ابراز داشت: مبلغ جهادی باید به مسائل روز مردم به ویژه مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه آشنا باشد.
وی همچنین با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: مبلغان در تبیین و روشنگری شرایط جامعه وظیفه مهمی برعهده دارند و باید در این عرصه نیز تلاش کنند. /920/ت 302/ن