۱۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۵
کد خبر: ۱۱۰۴۸۵
آیت‌الله مصباح‌یزدی:

هم نشینی و معاشرت با افراد دنیا طلب انسان را از یاد خدا غافل می سازد

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم، با بیان اینکه برای خالص سازی اعمال باید به مقام خوف صادق رسید، جدی نگرفتن و بی توجهی به انذارها و هشدارهای پیامبران الهی و معاشرت و هم نشینی با افراد دنیا طلب و دنیا پرست را سبب غفلت انسان از خدا ارزیابی کرد.
آيت الله مصباح يزدي آيت الله مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد‌تقی مصباح‌یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم شب گذشته در ادامه جلسه شرح وصایای امام باقر که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با اشاره به توصیه‌های امام باقر(ع) به جابر، غفلت را موجب ریاکاری و کاهش خلوص نیت انسان دانست. 

وی با تاکید بر اینکه برای خالص‌سازی اعمال باید به مقام خوف صادق از خدا برسیم چرا که ترس واقعی انسان را از غفلت باز می‌دارد، ابراز داشت: انسان برای اینکه به تکامل برسد باید تلاش های زیادی انجام دهد، از این رو این مسائل در نظر او همچون مشکلات عظیمی جلوه و به جایگاه کنونی خود بسنده و قناعت می کند.

‌آیت الله مصباح‌یزدی با اشاره به فرازی از بیانات مولی علی(ع) در کتاب شریف نهج البلاغه مبنی بر اینکه اگر انسان به آنچه می‌داند به طور صحیح عمل کند، خداوند آنچه را که نمی‌دانند و مورد نیازش است را به او عطا می‌کند، گفت: مهم این است که انسان ها به آنچه می‌دانند عمل کنند.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با تاکید بر این نکته که شکر حقیقی علم، عمل به آن است، ابراز داشت: این مساله یکی از راه‌های رسیدن به مقام شکر عظیم است و افراد باید همواره در این فکر باشند که اعمال و نیات شان خالص باشد.

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه ریا کاری موجب باطل شدن اعمال افراد می شود، تاکید کرد: بسیار هستند افرادی که در اعمال و کارهای خود هدف دیگری غیر از عبادت خداوند را در نظر دارند.

وی تقویت خوف صادق از خداوند را یکی از نزدیک‌ترین و مهم‌ترین راه‌هایی دانست که می‌توان از طریق آن به هوشیاری درونی رسید و در این خصوص تاکید کرد که اشتغالات دنیوی و زندگی سبب می شود که انسان به عواقب ریاکاری و انجام دادن عمل برای نیتی غیر از کسب رضایت الهی بی توجه باشد.

رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم گفت: انجام هر کاری به تفکر و تعقل نیاز دارد، هراس واقعی از دوزخ و خشم خداوند نیز سبب افزایش هوشیاری و خلوص نیت می‌شود اما اغلب این مساله مهم در وجود افراد عمیق نیست.

وی نخستین عامل موثر در رفتار انسان ها را هراس واقعی دانست و اظهار داشت: این خوف موجب بیداری انسان شده و دوری او از غفلت می شود و انسان را به خدا نزدیک می کند.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با یادآوری روایاتی راه رسیدن به خوف صادق را یادآوری عواقب گناهان و تجسم حقیقت آنها ذکر و با اشاره به توصیه های امام باقر(ع) به جابر تصریح کرد: یکی از عواملی که موجب می شود انسان انذارها و هشدارهای پیامبران الهی را جدی نگیرد و از یاد او غافل شود معاشرت و هم نشینی با کسانی است که به دنبال دنیا و مظاهر ظاهری آن هستند.

‌آیت الله مصباح‌یزدی با اشاره به اینکه یکی از القاب پیامبران نذیر است، گفت: در رسالت انبیاء الهی بیشتر روی انذار و هشدار دادن تاکید شده و آنچه بیش از هر عامل دیگری بر اعمال انسان اثر دارد، انذار و ترس از گرفتاری است. /924/پ202/ج

ارسال نظرات