عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی:
تحریف تاریخ اسلام رویکرد جریان وهابیت در فیلم الاسباط است
خبرگزاری رسا ـ عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی در نشست نقد فیلم موهن الاسباط اظهار داشت: وهابیت با ساختن این سریال همواره کوشیده است که شخصیت جعلی عبدالله بن سبأ را محور تاریخ صدر اسلام قرار دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جواهری، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی، در نشست نقد فیلم موهن الاسباط که صبح امروز در مجمتع آموزشی المصطفی مشهد مقدس برگزار شد، گفت: وظیفه دانشگاهیان و حوزویان متعهد این است که بستری را برای آگاه سازی، اطلاع رسانی و توانمند سازی در رابطه با دفاع از مذهب شیعه فراهم کنند.
وی با بیان این که سریال موهن الاسباط فرضیه هایی را فراهم کرده تا ما نگاهی به فرهنگ تشیع داشته باشیم و نظریه دقیقی را تدوین کنیم و به شبهات پاسخ دهیم، افزود: جریان وهابیت که گردانندگان پشت صحنه این سریال هستند، در این سریال کوشیده اند تا با گزارش های غلط و ناصحیح رخدادهای تاریخی صدر اسلام را تحریف کنند.
این استاد دانشگاه مشهد خاطرنشان کرد: وهابیت برای علمی نشان دادن این سریال در آغاز آن تنها نکته مورد انتقاد را تصویر سازی صحابه و ارائه سیمای اصحاب پیامبر در قالب هنر پیشه ها عنوان می کند و سپس در پاسخ به این مسأله مشورت شرعی همه علما را مطرح می کند و بیان می کند که شرکت سازنده فیلم تلاش کرده تا از تمامی علما فتوا گیرد و آن ها نیز اجازه داده اند که سیمای صحابه به تصویر کشیده شود و تصویر شان به نمایش گذاشته شود.
وی اضافه کرد: دست اندرکاران این سریال با نام بردن چندتن از علمای شیعه سعی کرده اند که بگویند که علمای تشیع اجازه داده اند که تصویر صحابه نشان داده شود تا آنجا که ما پیگیری کرده ایم ، فتوایی از علامه فضل الله شنیده نشده است ولی از بیت سید محسن امین چیزی ما نشنیدیم.
حجت الاسلام جواهری با بیان این که سازندگان این سریال تلاش کرده اند تا با آوردن اسم چندی از مورخان تأثیر بسیاری را در مخاطبان بگذارند، تصریح کرد: در آغاز این سریال اسم برخی از مورخان سوریه، عراق، بحرین و غیره ذکر می شود و درج می شود که این نص و فیلمنامه این سریال از سوی این افراد تأیید شده است.
استفاده از هنرپیشههای سراسر جهان اسلام در این سریال از دیگر نکاتی بود که وی به آن اشاره کرد و اظهار داشت: سازندگان این سریال با آوردن این هنر پیشه ها در این سریال به دنبال آن بودند که به نوعی در دل مردم دلبستگی ایجاد کنند؛ لذا از هنرپیشههای اردن، لبنان، الجزایر، سودان، مغرب و لیبی در ساخت این فیلم استفاده کرده اند؛ البته به نظر می رسد که موسیقی متن برای مخاطبان کشاننده و جذاب است.
عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی با یادآوری این مطلب که در صحنه های این سریال از صحنه های زشت و حضور مهیج زنان خودداری شده است، تشریح کرد: سازندگان سریال الاسباط می خواهند با عدم استفاده از صحنههای مهیج، افراد بیشتری را به سوی تماشای این سریال جذب کنند.
وی افزود: دیالوگ ها و مکالمات استفاده کننده از سوی هنرپیشه های این سریال بسیار بسیار روان و ساده است، بدین معنا که وهابیت تلاش نموده تا متن فیلم نامه را با عربی فصیح و روان تولید کنند تا افرادی که در سطوح پایین تر نیز می باشند بتوانند این فیلم را به راحتی تماشا نمایند.
حجت الاسلام جواهری با اشاره به این که در این سریال از اهانت صریح، عنی و آشکار نسبت به مقدسات شیعه و اهل بیت(ع) خودداری شده است، بیان کرد: سازندگان این سریال همواره تلاش کرده اند که مخاطبان را به این مسائل حساس نکنند، ولی غیر مستقیم پیام های خود را انتقال می دهند.
وی گنجاندن شخصیت خیالی عبدالله بن سبأ در تاریخ را از محورهای اصلی پرداخته شده در این سریال دانست و گفت: وهابیت با ساختن این سریال همواره کوشیده است که شخصیت جعلی عبدالله بن سبأ را محور تاریخ صدر اسلام قرار دهد و اهداف خود را دنبال کند و این شخصیت افسانه ای را، تثبیت و بسیار تأثیرگذار به نمایش گذارد.
این استاد دانشگاه با بیان این که بر افروختن آتش فتنه بین سنی و شیعه و تحریک برای درگیری با یکدیگر از پیام های پنهان این فیلم است، ابراز داشت: پیشگیری از صدور انقلاب اسلامی شیعی به جهان اسلام، ایجاد شک و شبهه در مورد منشأ تشیع، بستن راه های نشر معارف اهل بیت در میان اهل سنت در جهان ، ایجاد تردید در عصمت و طهارت اهل بیت(ع)، مشروع نشان دادن اساس خلافت ابوبکر، عمر و عثمان، توجیه اختلافات کشتارها وجنگه ای میان اصحاب پیامبر و جا انداختن عدالت صحابه، توجیه بدعت های ابوبکر، عمر و عثمان، تطهیر معاویه و کتمان نقش اختلاف افکنی معاویه در جهان اسلام، تطهیر چهره دشمنان اهل بیت(ع)، جنگ رسانه ای و رویارویی علیه سریال های تشیع، القای عدم شایستگی اهل بیت(ع) برای خلافت و زیر سوال بردن مرجعیت علمی آن ها، القای وجود رابطه حسنه میان اهل بیت و خلفا، ستایش خلفا از زبان اهل بیت(ع)، تحریف تاریخ صدر اسلام و افسانه پردازی در سیره اهل بیت(ع)، در حاشیه قرار دادن امام علی و نفی نقش محوری امام(ع)، اثبات مظلومیت عثمان،سانسور تاریخ اسلام و پنهان سازی انحرافات خلفا و نقش عایشه در جمل از اهدافی است که سازندگان این سریال برای این ساخت آن به دنبال داشته اند./968/پ202/س
ارسال نظرات