۰۸ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۲
کد خبر: ۱۱۵۷۶۷
حدیث ولایت(30) / آیت الله نمازی:

انتظار مراجع و بزرگان حوزه باید در شورای عالی حوزه مورد کنکاش و برنامه‌ریزی قرار گیرد

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم کاشان در مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه باید طلاب نخبه را شناسایی و آنها را از نظر نیازهای مادی تامین کند تا بتوانند در رشته های گوناگون اسلامی به بالندگی برسند.
1/ آيت الله نمازي


آیت‌الله عبدالنبی نمازی، نماینده ولی فقیه در کاشان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: امروز حوزه‌های علمیه با توجه به ضرورت‌ها و نیازهایی که مقتضای انقلاب اسلامی بود توسعه فراوانی پیدا کرده است. حوزه امروز دارای یک سری مشترکات و مختصات با حوزه علمیه‌ قبل از انقلاب دارد که از جمله آنها می‌توان به وجود سه دوره سطح، سطح عالی و فوق عالی که همان درس خارج است در هر دو مقطع اشاره داشت.

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: درس‌های خارج حوزه علمیه قم در سابق با شور و حال خاصی برگزار می‌شد، امروز مراکز تخصصی فقهی تاسیس شده که اگرچه در ابتدای راه هستند اما گام بزرگی برای تقویت بنیه نسل جوان حوزه علمیه است.

وی بیان داشت: قبل از انقلاب درس تفسیر رایج نبود و به صورت موردی برگزار می‌شد، اما بعد از انقلاب شاهد فعال شدن این رشته و تاسیس مرکز تخصصی برای آن و دیگر شاخه های علمی مانند کلام، تبلیغ و حدیث هستیم.

این استاد درس خارج حوزه علمیه بیان داشت: آمار طلاب کنونی با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست، به طور متوسط در سال 1349 شاید آمار طلاب پنج تا شش هزار طلبه بوده اما امروز با تعداد بالاتری روبرو هستیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری اذعان داشت: امروز از شصت کشور دنیا در قم طلبه پذیرش می شود که اثرگذاری فراوانی در کشورهای خود خواهند داشت.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تحول و تغییر، زمان‌بر است گفت: شورای عالی حوزه علمیه قم می تواند دست به کار شود و بیش از پیش اقدامات عملی انجام دهند و رشته‌های تخصصی را تقویت و توسعه دهند.

این محقق حوزه علمیه قم گفت: یکی از مشکلات امروز طلاب که ذهن آنها را به خود مشغول کرده مساله امرار معاش است، حل این مشکل به برنامه ریزی نیاز دارد. حوزه بایدطلاب نخبه را شناسایی کند و از نظر نیاز مادی آنها را تامین کند تا بتوانند در رشته های مورد علاقه خود به تحصیل و تحقیق بپردازندکه البته متاسفانه امروز این گونه نیست.

وی تاکید کرد: تحول کمی و کیفی در حوزه علمیه قم نیاز به تمهیدات لازم دارد که باید اندیشیده و اجرا شود. رهبرمعظم انقلاب از زوایه دید یک حوزوی به مساله تحول نگاه می کنند زیرا ایشان آگاه به ضرورت ها، نیازها، کمبودها، قوت و ضعف ها هستند و از سوی دیگر از جایگاه ولی امر مسلمین که به دلیل ارتباطات موجود به خصوصیات جهان و ویژگی های جهان اسلام آگاه تر هستند به بیان راهکار می پردازند. ایشان با شناخت حوزه و آگاهی به زمان، بر ضرورت توسعه معارف الهی در جهان تاکید دارند.

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: ساختار شورای عالی توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه انتخاب می شود و آنها هستند که بر مدیریت، سیاستگذاران و عملکرد شورای عالی نظارت دارند و شورای عالی بر مدیریت حوزه علمیه نظارت دارد که در این بین جامعه مدرسین می تواند شورای عالی را بر فعالیت تشویق کرده و نقطه نظرات، خلاءها و پیشنهادات را با این شورای در میان بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر مراجع و بزرگان از حوزه توقعی دارند باید در شورای عالی مورد کنکاش قرار بگیرد و با انجام کارهای کارشناسی، آیین‌نامه های لازم تهیه شود.

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: جامعه مدرسین یک معیار کلی دارد که هر جا مصلحت نظام در میان باشد به میدان می آید و در مسائل سیاسی نیز همین گونه است. در مصالح حوزه علمیه هم اگر به صورتی باشد که باید اثباتا یا نفیا اظهارنظر کند، به طور حتم نظر خود را منتقل خواهد کرد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات