۱۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۴
کد خبر: ۱۱۶۵۵۲
عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی:

فضای موجود جهانی شرایط را برای گفتمان اندیشمندان اسلامی فراهم کرده است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه استفاده از وسایل ارتباط از راه دور منجر به گفتمان‌سازی نمی‌شود گفت: باید از فضای به دست آمده برای ارتباط نزدیک میان اندیشمندان شیعی با دیگر دانشمندان جهان اسلام و تعمیق گفتمان میان آن ها استفاده کرد.
سيد عباس صالحي


به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از  روابط عمومی و اموربین الملل دفتر تبلیغات اسلامی، سید عباس صالحی ظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه که در سالن جلسات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، با تبریک اعیاد قربان و غدیر تصریح کرد: دفتر تبلیغات اسلامی در 5 محور اصلی و فعالیتی در این 30 سال به فعالیت پرداخته که محور اول فعالیت های آموزشی است که در دو قالب اصلی دانشگاه باقرالعلوم و موسسه امام رضا(ع) تعریف گردیده است.
 
وی افزود: قالب دوم فعالیت های دفتر پژوهشی است که پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حیطه های مختلف در این راستا فعالیت دارد وقالب سوم فعالیت های تبلیغی است که دفتر در قالب اعزام های عمومی ترویجی و تبلیغی فعالیت های گسترده ای داردو ده ها هزار اعزام عام و تخصصی را تاکنون انجام داده است.

مدیرمسؤول و سردبیر دوهفته نامه پگاه حوزه ادامه داد: قالب چهارم فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی انتشاراتی است که بوستان کتاب با چندین هزار عنوان کتاب و میلیون ها تیراژ یکی از قوی ترین انتشارات دینی است و قالب بعدی نشریات دفتر است که این نشریات نیز به دو دسته تخصصی و نیمه تخصصی با مخاطبان خاص و عام تقسیم می شود.

وی بیان داشت: در بخش نشریات که ضلع پنجم دفتر حساب می شود پگاه نشریه نیمه تخصصی است که با حوزه های مختلف دینی و جامعه ارتباط دارد و در آن ها ورود پیدا می کند.
 
صالحی گفت: ممکن است در کشور میلیون ها تحصیلکرده وجود داشته باشد که متخصص نباشند اما می خواهند مطالعات خود را از طریق رسانه ها منعکس کنند که نشریه پگاه در همین راستا گام برمی دارد.
 
وی با بیان اینکه نشریه پگاه در سال 79 متولد شد، گفت: اکنون 313 شماره از این دو هفته نامه منتشر شده و شماره 314 نیز در حال انتشار است که می توان گفت توانسته ایم مخاطبان گسترده را به دست بیاوریم.

عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: در کنار نشریه پگاه حوزه نیز ویژه نامه ای مخصوص حوزه های دینی را منتشر کرده ایم که دوماهنامه است و مخاطبان آن حوزه های علمیه هستند.
 
وی خاطرنشان کرد: برخی از اهداف پگاه از اهداف بلند مدت است که توجه به جریان های فکری و سیاسی جهان اسلام از جمله این اهداف است.

صالحی با بیان اینکه جهان اسلام در حال حاضر به طرف موج های فکری جدیدی در حال حرکت است تصریح کرد: باید این موج ها مورد رصد قرار گیرد و به نوعی نگاه پگاه به فضاهایی است که از نظر افکار جریان های سیاسی در آن ظهور و بروز دارد.

وی بیان داشت: پگاه حوزه در شش ماه اخیر و همچنین بهمن سال گذشته اتفاقات تونس را به خوبی رصد می کرد و در همین راستا حتی در شماره 297 زندگی نامه راشدالغنوشی را مورد بررسی و به مخاطبان معرفی کرد.

مدیر مسؤول و سردبیر دو هفته نامه پگاه حوزه افزود: بخش دوم اهداف پگاه حوزه توجه به موضوعات، شبهات سیاسی و فکری در کشور بود و هدف سوم نیز نقد آیین های نوظهور و در حال رشد است که در همین خصوص سرفصل آیین شناخت در پگاه بازشده که به نحوی به این موضوع می پردازد.

وی ادامه داد: نگاه به هجمه های کلان عیله نظام در بخش سیاست نامه این دوهفته نامه طی مقالاتی بررسی می شود و ویژه نامه پگاه حوزه هم در راستای تعامل حوزه و روحانیت در حال فعالیت است.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در مقطعی برای ارتباط ایران و تونس و سایر کشورهای اسلامی و عربی مشکل وجود داشت، تصریح کرد: به عنوان مثال مصر به عنوان کشوری که پایتخت فکری و فرهنگی جامعه عربی مطرح است در دوران سادات و مبارک موانع زیادی را برای تعاملات داشت و ارتباط علمی و فرهنگی از راه دور بود و از طریق رسانه ها بود که البته این نوع ارتباط تا حدی است.

وی بیان داشت: اما اکنون که به سمت گفتمان پیش می رویم نقش پگاه در حوزه سپهراسلامی عربی که یکی از بخش های نشریه می باشد یک حلقه ارتباط، اطلاع یابی و اطلاع رسانی فکری است.

عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی در پایان با بیان اینکه استفاده از وسایل ارتباط از راه دور منجر به گفتمان‌سازی نمی‌شودخاطرنشان کرد: باید از فضای به دست آمده برای ایجاد گفتمان و ارتباط نزدیک میان اندیشمندان شیعی با دیگر دانشمندان جهان اسلام استفاده کرد و حوزه‌های علمیه و نشریه پگاه حوزه گفت‌وگوها را به سمت گفتمان‌سازی هدایت کنند تا مشترکات میان مذاهب عمق پیدا کند./916/د102/ع

ارسال نظرات