هیچ عالم شیعی زیر بار انتخابی بودن امام نمیرود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی شامگاه پنجشنبه دهم آذرماه و در ششمین شب از مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در حسینیه شهدای قم با ضروری خواندن تبیین مسأله امامت در مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع)، خواستار بحث منطقی و استدلالی درباره امامت بدون اهانت به هیچ یک از مذاهب اسلامی شد.
وی با یادآوری ویژگیهای امام، علم گسترده، ولایت تکوینی و تصرف در جهان، عصمت از گناه و اشتباه و ارتباط با عالم غیب را از جمله این ویژگیها برشمرد و با بیان اینکه همه ویژگیهای پیامبر غیر از وحی در امام وجود دارد، گفت: امام در مکتب اهل بیت(ع) باید افضل امت باشد.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی قبول نمیکند که افضل تابع غیر افضل باشد و معنی ندارد در امتی کسی که از همه بالاتر است، تابع دیگران باشد.
وی انتصاب را دیگر ویژگی برجسته امام عنوان کرد و گفت: از آنجا که امام باید معصوم باشد، اما عصمت برای مردم قابل تشخیص نیست، خصوصیت دیگری بر امام مترتب است و آن اینکه امام از طرف خداوند متعال منصوب شود و امامت انتصابی است نه انتخابی.
آیتالله استادی با بیان اینکه هیچ عالم شیعی زیر بار انتخابی بودن امام نمیرود، افزود: امامت با دارا بودن ویژگیهای مختلف در مکتب اهل بیت(ع) نه انتخابی و نه کنار زدنی است که اگر همه مردم جمع شوند و بگویند ما این امام را نمیخواهیم، امام از مقام امامت کنار گذاشته نمیشود.
وی همچنین با بیان اینکه امامت ادامه پیامبری، اما بدون وحی است، ضعف و استعفا در امامت را بدون معنی دانست و گفت: خصوصیت ملموس امامت مسأله سن است به طوری که سه امام شیعیان در خردسالی به مقام امامت رسیدند و امام زمان(عج) نیز در پنج سالگی امام شدند.
این استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود به بیان توصیههای اخلاقی پرداخت و با اشاره به روایتی از امام علی(ع) با این مضمون که «آنچه برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسند و آنچه برای دیگران نمیپسندی برای دیگران هم نپسند»، نسبت به عدم رعایت این سخن در جامعه اعتراض کرد.
وی ادامه داد: متأسفانه یک حزب یا گروه، کارهایی را که در مسایل سیاسی از سوی یک حزب و گروه دیگر سر میزند زشت میپندارد، اما خود آن کارها را انجام میدهد و برخی روزنامهها نیز آنچه خود مینویسند زشت نمیدانند، اما اگر همان جملات را روزنامه دیگری بنویسد زشت میدانند و اعتراض میکنند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: تا زمانی که آنچه برای خود میپسندیم برای دیگران نپسندیم و آنچه برای خود نمیپسندیم برای دیگران بپسندیم و تا وقتی چنین مشکلاتی در جامعه و بین مردم حاکم است، جامعه اسلامی نمیشود. /920/پ202/ج