۲۱ آذر ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۶
کد خبر: ۱۱۸۶۵۷
محقق علوم اسلامی مطرح کرد:

ضرورت حمایت از پایان‌نامه نویسی در حوزه به جای برگزاری همایش‌های نمایشی

خبرگزاری رسا - محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: ساماندهی محققان و افراد علاقمند به پایان نامه نویسی می تواند بسترساز عمیق شدن پژوهش و کنار رفتن کارهای تکراری، جمع آوری و ترجمه‌ای باشد.
حوزه علميه


حجت الاسلام محمد غفوری، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزای رسا، گفت: رساله نویسی در حوزه های علمیه یک حرکت مثبت و رو به جلو در زمینه تولید علوم اسلامی و انسانی است.

وی اظهار داشت: یکی از معضلاتی که سال های سال نخبگان حوزه را آزار می‌داد، شفاهی بودن مباحث درسی حوزه‌های علمیه و عدم دل دادن به نوشتار و مباحث مدون بود که با مطرح شدن پایان‌نامه نویسی تا حدودی این مساله مرتفع شد.

این محقق حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: اساتید بزرگی همین امروز در حوزه علمیه قم هستند که با وجود تسلط بالا بر مباحث محتوایی دین اسلام نوشتن یک مقاله یا رساله برای آنها کار دشواری به شمار می‌آید.

وی با اشاره به اینکه ما ناخواسته در مسیر دانشگاه‌ها یعنی مدرک‌گرایی و گذراندن واحد وارد شده‌ایم، ادامه داد: گذراندن چند واحد درسی خاص و بعد پایان‌نامه نوشتن دلیل بر علمی بودن افراد نیست.

این محقق حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه باید مسیر رساله های علمی از مسیر پایان‌نامه های دانشگاهی جدا شود، گفت: رساله های علمی طلاب باید بر اساس معیارهای علمی و نه اسمی باشد.

وی آفت عدم اختصاص وقت کافی از سوی استاد مشاور و راهنما در جریان نوشتن رساله علمی را گوشزد کرد و گفت: پایان‌نامه نویسی فرصتی است تا طلاب یک دوره پژوهش را از نظر محتوا و سبک در کنار اساتید بیامورند، اما آیا این مهم با وضعیت کنونی برآورده شده است؟

این محقق تاریخ اسلام در بیان موضوعات پژوهشی مورد نیاز در این رشته بیان داشت: افرادی که می خواهند پایان نامه بنویسند باید با موضوعات مورد نیاز آشنا باشند و امروز بررسی سیره علمی و عملی ائمه اطهار و اهل‌بیت(ع) از مهم‌ترین نیازها است که مغفول واقع شده است.

وی بیان داشت: ما در زمینه سیره اهلبیت(ع) دارای ضعف‌های فراوانی هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم تصوری از سیره اهلبیت (ع) در بخش‌های اقتصاد، اخلاق و تربیت فرزند ارائه دهیم و پاسخ های آماده جهت مراجعه کنندگان نداریم.

وی گفت: شایسته است تا دستگاه‌های سازمان‌دهنده پژوهش به جای برگزاری همایش‌ها و اتلاف بودجه که دستاوردهای اندکی به همراه دارد، موضوعات تحقیقی را با دقت استخراج کنند و در اختیار محققان فرا دهند و با حمایت مادی و معنوی کار نوین در عرصه علوم اسلامی را رقم زنند.

این محقق علوم اسلامی گفت: ساماندهی محققان و افراد علاقمند به پایان‌نامه‌نویسی می‌تواند بسترساز عمیق شدن پژوهش و کنار رفتن کارهای تکراری، جمع آوری و ترجمه ای باشد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات