استاد حوزه و دانشگاه:
دشمنان به دنبال چالشی کردن انتخابات هستند
خبرگزاری رسا ـ یکی از اساتید حوزه و دانشگاه، با تاکید بر اینکه دشمنان می خواهند با تبدیل جریان های انتخاباتی از رقابت درون گفتمانی به بین گفتمانی، فضای کشور و انتخابات را امنیتی و چالشی کنند، به احزاب و گروه های مختلف سیاسی توصیه کرد که باشگاه قدرت نباشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سیدعبدالمجید اشکوری از اساتید حوزه و دانشگاه، روز چهارشنبه در همایش مشترک معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین با دبیران معارف و مربیان تربیتی آموزش و پرورش قم که در محل جامعه مدرسین برگزار شد، به بررسی و تحلیل گفتمان مسائل سیاسی کشور پرداخت.
وی انتخابات را از مهم ترین مسائل پیش روی نظام و کشور دانست و ضمن تبیین و تحلیل گفتمانی شرایط سیاسی کشور و با بیان اینکه لازمه این روش این است که ابتدا تعریفی از گفتمان ارائه شود، افزود: به دلیل تشتت در روش های غربی، تعاریف متعددی از گفتمان ارائه شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینگه گفتمان منظومه منسجمی از اندیشه ها است که افزون بر بنیان های معرفت انسانی، راهبردهای عملی در عرصه سیاست و اداره اجتماع را شامل می شود، تصریح کرد: رقابت های سیاسی به دو صورت درون و برون گفتمانی شکل می گیرد، استمرار گفتمانی مهم ترین پایه امنیت ملی است به این خاطر که استمرار آن به ثبات سیاسی می انجامد.
حجت الاسلام اشکوری اضافه کرد: اگر رقابت های سیاسی بر محور یک گفتمان بچرخد، انتخابات یک امر درون گفتمانی است نه یک مقابله بیرون و بین گفتمانی، اگر این تنظیم به هم بخورد امنیت نیز به هم می خورد.
وی بیان داشت: آنچه جریان فتنه در دوره های مختلف به دنبال آن بوده این است که انتخابات را از یک گفتمان درون گفتمانی به بیرون و بین گفتمانی تبدیل کنند.
وی افزود: در این انتخابات نیز مجددا همین موضوع در حال رقم خوردن است، از این رو باید فتنه 88 را از ابعاد مختلف ریشه یابی و واکاوی کرد و تاکید رهبر معظم انقلاب نیز به همین خاطر است که این جریان ها می خواهند رقابت های انتخاباتی را به جای درون گفتمانی به برون و بین گفتمانی تبدیل کنند.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان اینکه واکاوی گفتمانی جریان های مختلف سبب می شود که انسان به اهداف آنها پی ببرد، ابراز داشت: باید ببینیم هر یک از جریان ها بر چه اساس و گفتمانی می خواهند جامعه را اداره کنند.
وی صراط مستقیم را صراط ولایت دانست و با بیان اینکه تمام مسیرهای جز این طاغوت است، تاکید کرد: هر کس معتقد به این اصول بود خودی به حساب می آید، هر کس که قبول نداشت غیر خودی می شود و باید او را کنار گذاشت.
حجت الاسلام اشکوری عمل خالصانه، عقل گرایی، تولی و تبری را از جمله شاخص های مهم دانست و تاکید کرد: کسی که تولی ندارد ما نسبت به او باید تبری بجوییم، و نسبت به تمام کسانی که تولی دارند باید نزدیک شویم.
وی امر به معروف و نهی از منکر را یک اصل مهم دیگر در این راستا عنوان کرد و اظهار داشت: تمام انسان ها باید ناظر بر خود و دیگران و ساختارها باشند تا هیچ ساختاری برخلاف مصلحت بشری صورت نپذیرد.
حجت الاسلام اشکوری افزود: جریان هایی که می خواهند در جامعه حاکم شوند باید بر پایه اصول اسلامی حرکت و رفتار کنند، اگر احزاب و گروه ها در این چارچوب رفتار خود را تنظیم نمایند رقابت ها درون گفتمانی خواهد شد و محلی برای ارائه بهترین برنامه ها برای اداره جامعه خواهند بود.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه احزاب نباید باشگاه قدرت باشند، اضافه کرد: جریانی که در رقابت های انتخاباتی با این اصول حرف می زند با دو جریان دیگر مواجه است، یک جریان اصول را قبول ندارد و در مقابل نظام ولایی دم از نظام دموکراتیک می زند و می گوید باید جامعه را براساس قوانین عرفی اداره کرد نه شرعی و همچنین تاکید می کنند که باید جامعه را با تساهل و تسامح اداره کرد.
وی افزود: این جریان ها در دوره هایی حضور داشتند و بدیهی ترین اصول و ارزش ها را زیرپا گذاشته و حتی در رسانه ها و مطبوعات خود، قرآن را هم زیر سؤال بردند و آیات قرآن را الهام شاعرانه توصیف کردند.
حجت الاسلام اشکوری اظهار داشت: یک جریان می گوید من می خواهم اصلاح کنم و وقتی سؤال می شود که چه چیزی را می خواهی اصلاح کنی پاسخ می دهد که می خواهم اصول را اصلاح کنم، این اختلاف گفتمانی است که فتنه را ایجاد می کند، همین اختلاف گفتمانی یک همسانی و همفکری بین جریان داخل و خارج از کشور ایجاد کرده است.
عضو شورای سردبیری نشریات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: یک جریان هم می گوید من اصول شما را قبول دارم و خود را متشرع تر از همه می دانم، مشکل در تفسیر از اصول است، وقتی اصول را تفسیر می کنند می گویند الان زمان ظهور صغری است و کسانی که ظهور صغری را درک می کنند نیازی به تبعیت از ولایت فقیه ندارند و این مساله کار را به جایی می رساند که مکتب ایرانی را در مقابل مکتب اسلام علم کرده و در برابر امر رهبری مقاومت صورت می گیرد.
این استاد حوزه، حفظ و استمرار گفتمانی را یکی از وظایف شورای نگهبان قانون اساسی دانست و تاکید کرد: در آستانه نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، جریانی می خواهد با همراهی خارج از مرزها انتخابات را از رقابت های درون گفتمانی به رقابت های بین گفتمانی تبدیل کند و با ایجاد این مساله فضای کشور و انتخابات را امنیتی و چالشی کند.
حجت الاسلام اشکوری بیان داشت: تشکیلات انحرافی قابلیت تبدیل شدن به جریان را ندارد، این تشکیلات در حاشیه دولت نشسته است و با تاثیرگذاری روی آقای احمدی نژاد فعالیت هایی را انجام می دهد، البته این مساله به این معنا نیست که گفته شود هیات دولت جزو این جریان هستند. /924/پ202/ج
ارسال نظرات