۲۶ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۰
کد خبر: ۱۲۳۲۷۳
استاد دانشگاه کوفه:

تمدن اسلامی تمدن اندیشه و قانون است

خبرگزاری رسا ـ رییس گروه فقه و اصول مطالعات عالی دانشکده فقه دانشگاه کوفه با بیان این‌که تمدن اسلامی تمدن اندیشه و قانون است، از فقه به عنوان یکی از نتایج بسیار ارزشمند این تمدن نام برد.
فقه و قانون


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صاحب محمد حسین نصار در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون که عصر امروز 26 بهمن‌ماه در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار‌(ع) قم برگزار شد، با بیان این‌که تمدن اسلامی تمدن اندیشه و قانون است، گفت: فقه یکی از نتایج بسیار ارزشمند این تمدن است که با نزول قرآن کریم چنین شده است.

رییس گروه فقه و اصول مطالعات عالی دانشکده فقه دانشگاه کوفه که در این مراسم به زبان عربی سخن می‌گفت، افزود: تمدن اسلامی میراث بسیار ارزشمندی را در قانون بر جای گذاشته و دارای روش‌ها و مناهج مختلفی است که باید از آن به بهترین شکل به عنوان منابع اساسی احکام دین استفاده کرد.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های نخستین کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون، بر استفاده مناسب از فقه و اصول، فکر و اندیشه حوزه‌های علمیه از سوی دیگران تأکید کرد و بررسی ریشه‌های پژوهشی فقه و قانون را در کارگاه‌های مختلف ضروری دانست.

محمد حسین نصار با بیان این‌که چنین پژوهش‌های فقهی در گذشته نیز صورت گرفته و از علمای مختلف در این زمینه دعوت شده است، یادآور شد: در دولت عثمانی و در سال 1882، مجله‌ای به صورت محدود منتشر می‌شد که مقایسه‌ای بین فقه اسلامی و فقه و قانون به شکل عموم انجام می‌داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اهتمام جمهوری اسلامی ایران و تشویق عملی این نظام برای اندیشه و فقه واقعی را ستود و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران نه تنها به صورت تئوری، بلکه در عمل به مسائل فقهی می‌پردازد و برای فقه و قانون اهمیت بسیار زیادی قائل است.

رییس گروه فقه و اصول مطالعات عالی دانشکده فقه دانشگاه کوفه دامنه موضوع‌های فقه را بسیار دانست و تصریح کرد: مسائل مختلفی مانند ازدواج، طلاق، ارث، اثبات نسب و مانند آن در داخل خانواده‌ها شکل می‌گیرد که شخصی است و نیاز به قانون‌گذاری فقهی دارد.

وی با بیان این‌که تنها به فقه یک مذهب اکتفا نکنیم، بر استفاده از فقه دیگران تأکید کرد و افزود: اندیشمندان در کنفرانس جهانی پاریس در سال 1951 به این نتیجه رسیدند که شریعت اسلامی، منبعی از منابع تشریع و قانون‌گذاری است و می‌توان از این شریعت در زمینه‌های مختلف استفاده کرد، چراکه این فقه و شریعت از سوی خداوند متعال است. /920/پ202/ع

ارسال نظرات