دوره حفظ و معارف قرآن در حوزههای علمیه برگزار میشود
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علی مقنی مسؤول آموزش اداره قرآن وعترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه گفت: دوره حفظ و معارف قرآن کریم و کارگاههای مهارتی قرآن و حدیث با هدف کلی ترویج فرهنگ حفظ قرآن کریم و ایجاد زمینههای انس دائمی با قرآن کریم و فراهم نمودن مقدمات لازم جهت تحقیق و پژوهش در قرآن و متون روایی شیعه از طریق شرکت در کارگاههای مهارتی کوتاه مدت برگزار میشود.
وی یادآور شد: تربیت حافظان قرآن کریم، آشنا با ترجمه، مفاهیم و نکات تفسیری قرآن کریم، آشنایی فراگیران با مبانی، فنون و روشهای حفظ قرآن از طریق شرکت در کارگاه روشهای حفظ قرآن کریم، آشنایی با فنون و روشهای مطالعه و فهم قرآن و حدیث به عنوان دیگر اهداف برگزاری این طرح در نظر گرفته شده است.
حجتالاسلام مقنی تصریح کرد: معاونت تهذیب حوزههای علمیه با برگزاری این طرح قرآنی و حدیثی در نظر دارد، شرکتکنندگان ضمن تعمیق ارتباط خود با قرآن کریم و معارف اهل بیت(ع) حداقل 3 جزء از قرآن کریم را حفظ نموده و با فنون و روشهای نوین، آموزش، مطالعه و تحقیق در قرآن و متون روایی آشنا شوند.
مسؤول آموزش اداره قرآن وعترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه اظهار کرد: طی اجرای طرح و برگزاری این دوره و کارگاههای آموزشی، طلاب علاقهمند پس از احراز شرایط گزینش، در 320 ساعت آموزش حضوری شرکت کرده و در پایان پس از موفقیت در آزمونهای پایانی، گواهینامه پایان دوره را اخذ میکنند.
حجت الاسلام مقنی افزود: معاونت تهذیب حوزههای علمیه محتوای آموزشی غنیای را برای شرکت کنندگان در این دوره در نظر گرفته است؛ در دوره حفظ و معارف قرآن کلاسهای حفظ و ترجمه و تفسیر برای شرکتکنندگان برگزار میشود.
وی بیان کرد: کارگاه آموزش روش تصحیح الصلوة، کارگاه روش مطالعه و فهم قرآن، کارگاه روش تدبر در قرآن و کارگاه آشنایی با منابع روایی و روش فهم حدیث برای طلاب حاضر در این دوره برگزار میشود که در این کارگاههای آموزشی محورهایی همچون ضرورت و اهمیت انس با قرآن، نقش ترجمه و تدبر در فهم قرآن، مبانی مطالعه روشمند قرآن، کارگاه آموزش عملی روش مطالعه قرآن، مبادی و مبانی تدبر در قرآن کریم، تدبر در یکی از سورههای قرآن کریم به طلاب آموزش داده میشود.
حجت الاسلام مقنی تاریخ حدیث، آشنایی با منابع روایی شیعه و سنی، مبانی مطالعه روشمند حدیث، روش فهم حدیث، آشنایی با نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه، معارف حدیث، مصطلحات حدیثی و هندسه دانشهای حدیثی از جمله دیگر عناوین آموزشی برای طلاب شرکتکننده در این دوره برشمرد.
مسئول آموزش اداره قرآن وعترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه ادامه داد: میزان تحصیلات از پایه اول به بالا، تسلط نسبی بر روانخوانی قرآن کریم، حفظ حداقل 2 جزء از قرآن کریم، قبولی در مصاحبه ورودی، پرداخت مبلغ یک میلیون ریال بابت دوره از جمله شرایط اختصاصی برای شرکت در این دوره است.
حجتالاسلام مقنی تصریح کرد: در ضوابط آموزشی که برای برگزاری این دوره در نظر گرفته شده است قید شده تعداد فراگیران در کلاس حفظ 10 نفر و در کارگاههای آموزشی حداکثر 30 نفر است، دوره به صورت حضوری برگزار میشود، حضور مستمر و منظم شرکتکنندگان در دوره الزامی است، برای دریافت گواهینامه پایان دوره کسب حداقل نمره پانزده از 20 در آزمون کتبی هر درس و معدل پانزده از 20 از مجموعه دروس الزامی است، این دوره آموزشی در 334 ساعت تعریف شده است که مدت زمان حضوری این دوره 334 ساعت آموزشی است و در طول مدت 42 روز متوالی (هر روز هشت ساعت آموزشی) برگزار میشود.
مسئول آموزش اداره قرآن وعترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه اظهار کرد: از برنامههای جانبی این دوره میتوان به برگزاری کارگاه 22 قدم انس با قرآن و حدیث، حضور اساتید اخلاق، اردوهای تفریحی و برنامههای ترویجی و ورزشی اشاره کرد.
حجتالاسلام مقنی با اشاره به ضوابط کلی آزمون این دوره ابراز کرد: شرط قبولی در تمامی آزمونها کسب نمره حداقل پانزده است، کسانی که در بیش از دو درس نمره قبولی را کسب نمایند، مردود محسوب میشوند. افرادی که حداکثر در دو آزمون نمره قبولی را کسب نمایند، فقط برای یک بار میتوانند در آزمون تجدیدی آن درس شرکت کنند و در صورت عدم احراز نمره قبولی، مردود محسوب میشوند.
حجت الاسلام مقنی در پایان افزود: دوره حفظ و معارف قرآن کریم و کارگاههای مهارتی قرآن و حدیث از 13 تیرماه آغاز میشود و تا 30 مردادماه ادامه خواهد داشت و طلاب در روز 12 تیرماه پذیرش میشوند.
شایان ذکر است، علاقهمندان برای ثبت نام در این دوره آموزشی میتوانند از بیستوپنجم اردیبهشت ماه تا بیستوپنجم خرداد ماه به سایت معاونت تهذیب حوزههای علمیه به نشانی www.tahzib-howzeh.com مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 7840301 پیش شماره 0251 تماس بگیرند. /907/د102/ن