۱۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۳
کد خبر: ۱۳۰۳۱۶
آیت‌الله مصباح یزدی:

لغزش روحانیان سبب بی اعتمادی نسبت به ارزش‌های دینی می‌شود

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه افراد عادی اگر لغزش هم داشته باشند خیلی جلب توجه نمی‌کند گفت: لغزش روحانیون بهانه‌ای می‌شود که برخی نسبت به ارزش‌های دینی بی اعتماد شوند.
آيت الله مصباح يزدي آيت الله محمد تقي مصباح يزدي


به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی در اجلاسیه اساتید اخلاق که امروز صبح در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) برگزار شد گفت: همه می‌دانیم افراد عادی اگر لغزش هم داشته باشند خیلی جلب توجه نمی‌کند، حتی از اقشار ممتاز جامعه گاهی لغزش‌هایی دیده می‌شود؛ اما زود فراموش می‌شود، ولی به محض این که از یک روحانی لغزشی دیده شود از کاه کوهی ساخته شده و همه روحانیت را محکوم می‌کنند از این رو اهمیت اخلاق برای روحانیون به مراتب بیشتر است.

آیت‌الله مصباح یزدی ابراز کرد: در مباحث اخلاقی روحانیون، ضرورت پرداختن به مسایل اخلاقی و ترویج مکارم اخلاقی و مبارزه با ناهنجاری‌های اخلاقی نیاز به بررسی دارد و شاید در هیچ زمانی از زمان خلقت آدم تا امروز عوامل فساد این قدر از لحاظ کمیت و کیفیت زیاد نبوده است. امروز چیزهایی که پیش از این خیال می‌کردیم مخصوص شهبانوهای عالم است در دسترس افراد عادی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد : تماشای برخی صحنه‌های مستهجن که در زمان طاغوت در برخی از سینماها نمایش داده می‌شد، امروز در هر خانه‌ای در اختیار فرزندان است و می‌توان گفت امروز بسترهای فساد زیاد و در دسترس همه افراد جامعه است.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)بیان کرد: این فسادی که در ایران می‌بینیم موجی از آن فسادهایی است که در غرب وجود دارد و رقیق شده آنها به ایران رسیده است و اوضاع فساد در کشورهای دیگر به مراتب بدتر است.

آیت‌الله مصباح یزدی اظهار کرد: اما باید ببینیم درحوزه‌هایی که دهها هزار طلبه تحصیل می‌کند چند درس اخلاق وجود دارد، مدرسانی که باید درس اخلاق بگویند کجا باید تربیت شوند و کیفیت مبارزه با فساد و ترویج مبانی اخلاقی را یاد بگیرند؟

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به وضعیت دروس اخلاق در حوزه‌های علمیه و لزوم توجه به آن گفت: درس‌های اخلاق باید به صورت مستمر در مدارس علمیه سراسر کشور برگزار شود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: مباحث اخلاقی در کتاب‌های فقه و یا اصول بیان نشده است؛ باید کسانی تربیت شوند که جلسات اخلاقی مدارس علمیه را اداره کنند و به عنوان استاد اخلاق مکارم اخلاقی را در حوزه‌های علمیه ترویج دهند.

آیت‌الله مصباح یزدی افزود: با روحیه جوانان این دوره مهم‌ترین چیزی که می‌توانیم برای تغییر بنیادی در رفتار جوانان به کار گیریم تغییر بینش آن‌ها نسبت به خود و هستی است؛ نحوه تربیت قرآنی به ما می‌آموزد که ما زندگانی موقتی داریم و باید سرنوشت آخرت را در همین چند روز دنیا تعیین کنیم.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: جوانان دلهای پاکی دارند و برای ساختن نسل آینده و پایبند کردن به ارزشهای انسانی رفتار جوانان باید با رفتار قرآنی و رفتار اهلبیت(ع) سازگارتر باشد.

یادآور می‌شود، آیت‌الله حائری شیرازی دیگر سخنران این مراسم بود، وی در سخنانی بیان کرد: هنگامی‌که شاگرد برای کسب نمره درس می‌خواند و یا درس را برای مدرک و امتحان می‌خواند، نتیجه مطلوبی حاصل نمی‌شود، طلبه باید سر کلاس حاضر شود نه فقط برای این که حضور و غیاب صورت می‌گیرد.

آیت‌الله حائری شیرازی اظهار کرد: وقتی که انسان بزرگی کاری را بر مبنایی انجام می‌دهد، آن مبنا و انگیزه نرم افزاری دارد که به اعضای دیگر او فرمان می‌دهد؛ لذا کسی که درس را برای نمره می‌خواند از حافظه‌اش پاک خواهد شد. /907/د102/ع

ارسال نظرات