تبلیغ دین در فضای مجازی نیازمند ورود جدی نهادهای حمایتی است
حجت الاسلام ایوب رنجبری، امام جمعه ماکو، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، با تاکید بر ضرورت ورود متخصصانه به عرصه تبلیغ دین در فضای مجازی گفت: اگر نتوانیم از این ظرفیت و پتاسیل موجود به نحو تخصصی برای تقویت بارقه های دینی و تثبیت مؤلفه های دینمداری در کاربران استفاده کنیم، فرهنگ های دیگر از خلأ موجود به نفع تبلیغ فرهنگ و مکاتب خود بهره می گیرند.
حجت الاسلام رنجبری با بیان این که ورود به عرصه تبلیغ دین در مرحله اول رسالت اصلی دین شناسان، متخصصان و کارشناسان این حوزه است، آگاهی کامل از فلسفه و ریشه حقیقی مبانی و مفاهیم دینی را در این ورود مهم دانست و اضافه کرد: در مرحله بعدی تمامی دینمداران به سبب داشتن اعتقادات مذهبی و دینی باید از فرصت های موجود در جهت اشاعه فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) استفاده کنند.
امام جمعه ماکو، ضعف اصلی کار تبلیغ در فضای مجازی را نبود سرمایه گذاری کافی در بخش آموزش از سوی متولیان و مسؤولان عنوان و خاطرنشان کرد: گرچه نمی توان سرمایه گذاری های موجود را نادیده گرفت اما بهره مندی از ابزارها و فن آوری های جدید می طلبد که ابتدا زیرساخت های آموزشی آن فراهم شود.
وی با اشاره به این مهم که احساس می شود هنوز ضرورت ورود به حوزه تبلیغ دین در فضای مجازی از سوی مسؤولان جدی گرفته نشده است، تصریح کرد: توسعه و گسترش تبلیغ دینی در فضای مجازی نیازمند ورود متعهدانه و جدی نهادهای حمایتی و ایجاد بسترهای حمایتی لازم همچون فراهم ساختن زمنیه های سخت افزاری و اتصال است.
حجت الاسلام رنجبری، در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان فعالیت دینی در فضای مجازی را مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر دانست اضافه کرد: شرط اصلی در امر به معروف و نهی از منکر بیان مفاهیم دینی با بهره گیری از شیوه های جذاب، رسا، مخاطب پسند و تاثیرگذار است و باید قبول کنیم که شرایط امروز جامعه جهانی ابزار تبلیغی متناسب با سلیقه های عموم را می طلبد.
این مسؤول عرصه کنونی فضای مجازی را فرصتی برای جولان افکار مبتذل غرب و دشمنان اسلام معرفی کرد و یادآور شد: متاسفانه امروز دشمنان اسلام در دو جهت ایجاد شهوات و شبهات در فضای مجازی فعالانه عمل می کنند و ورود متخصصان دینی می تواند عرصه را برای سیاه نمایی های افکار غربی و رفع شبهات و از بین بردن شهوات تنگ تر کند.
امام جمعه ماکو اظهار داشت: اساسا دین جذابیت های خاص خود را همواره برای انسان در پی داشته است، اما مهم این است که بتوانیم جذابیت مفاهیم و مضامین دینی و قرآنی در نگاه نسل جوان جامعه تعیین ببخشیم و این موضوع مستلزم تجهیز شدن به ابزارهای روز برای مقابله با شبیخون های فرهنگی است./936/ت302/ب