۲۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۲:۱۶
کد خبر: ۱۳۰۸۱۸
آیت‌الله علم الهدی:

دعای کمیل دلدادگی به حق است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه مشهد با اشاره به این‌که دعای کمیل حرف زدن و معاشقه با خدا و دلداگی با حق است، اظهار داشت: فرصت هایی که خداوند در زندگی هر انسانی سر را او قرار می دهد بر دو نوع جهشی و جبرانی است.
آيت الله علم الهدي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد مقدس، در مراسم دعای کمیل حرم مطهر رضوی که با حضور هزاران نفر از زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) برگزار شد، با اشاره به فرمایش پیغمبر اکرم(ص) که می فرمایند «در عرصه و رهگذر زندگانی انسان فرصت هایی وجود دارد به هوش باشید، مراقبت کنید، این فرصت ها و سرمایه ها را از دست ندهید»، ابرازداشت: فرصت های زندگانی ما بر دو قسم است بدین معنا که انسان در عرض عبودیت و بندگی ذات مقدس پرورداگار دو نوع فرصت دارد، یکی فرصت های جهشی است که برای انسان در مواردی پیش می آید که بر حسب آن فرصت پیش آمده آدمی اوج می گیرد و در عرصه بندگی ذات مقدس الهی در یک تراز بالایی واقع می شود. این فرصت ها فرصت های جهشی هستند، همانند توبه و یا شهادت. انسانی که در منجلاب معصیت و نافرمانی ذات حضرت حق قرار گرفته است بر حسب یک حادثه ای تکان می خورد و در او تحول ایجاد می شود و یک گرایش ناگهانی سریع نسبت به ذات حضرت حق پیدا می کند و به سوی خدا باز می گردد.

وی با بیان این‌که در رهگذر زندگی ما قسم دومی از فرصت هایی که در مرحله عبودت حق قرار دارد، فرصت های جبرانی است، تصریح کرد: خداوند در عمر ما فرصت هایی قرار داده که در نتیجه این فرصت ها به خوبی می توانیم آن عقب افتادگی و نقص را در مرحله عبودیت و بندگی ذات مقدس پروردگار جبران کنیم، انسانی که اعمال صحیحی انجام نداده است در سحر های ماه رجب فرصتی جبران دارد که انسان نقص خود را در بندگی خدا می تواند جبران کند.

آیت الله علم الهدی افزود: یکی از فرصت های ارزشمندی که هر هفته در رهگذر عمر ما قرار دارد شب جمعه است؛ شب و روز جمعه، شب و روز گردش و سیاحت نیست بلکه فرصتی جبرانی است که انسان در طول یک هفته یکی دو ساعت را در بستر زمانی شب جمعه در خلوتگاه خود با خدا داشته باشد. شب جمعه برکتی دارد که اگر انسان نزد خدا بیاید می تواند تمام کم و کاستی و ها و عقب افتادگی را برای خود جبران کند.

وی یادآورشد: شب جمعه درب های الهی به سوی بندگان خدا گشوده می شود و منادیان خدا همه را دعوت می کنند تا بنده سر سفره الهی بنشیند و طلب عفو کند، حتی انسان اگر می خواهد صدقه دهد باید صدقه را تأخیر بیاندازد تا شب جمعه فرا رسد.

امام جمعه مشهد مقدس  بیان کرد: ابی بصیر از امام باقر(ع) نقل می کند «اول شب جمعه که می شود تا به صبح یک منادی در عرش خدا گماشته می شود و یک فرشته همه بندگان خدا را ندا می کند و فریاد می زند، آیا یک بنده مؤمنی نیست که امشب در خانه من بیاید و از من یک تقاضایی داشته باشد و من خواسته اش را تا قبل از طلوع فجر و اذان صبح برآورده کنم؟ آیا امشب یک بنده گنهکاری نیست که در خانه من بیاید و توبه کند و از گناهانش به در خانه من رو بیاورد و من هم توبه او را قبول کنم و با این بنده قهر شده من آشتی کنم؟ آیا یک بنده ای نیست که من روزی را بر او تنگ گرفتم و این بنده امشب در خانه من بیاید و از من بخواهد که وسعت رزق بدهم و از گرفتاری نجاتش دهم؟ آیا بنده بیماری نیست که در این شب جمعه در خانه من را بزند و از من خدا بخواهد شفایش دهم و من قبل از اذان صبح عافیت را نصیبش کنم؟ آیا یک بنده مؤمن غصه داری امشب نیست که در خانه من بیاید و من را بخواند و من قبل از اذان صبح او را آزاد کنم؟ آیا بنده ای نیست که مورد ستم واقع شده باشد و امشب به دادخواهی در خانه خدا بیاید و من او را قبل از اذان صبح دادخواهی کنم».

وی در پایان گفت: دعای کمیل لفظی نیست که انسان آن را تلفظ کند، بلکه دعای کمیل حرف زدن و معاشقه با خدا ست و دلداگی با حق است؛ انسان در دعای کمیل می گوید «خدایا من اگر آن لحظه ای که چشمم را بستم و از دنیا رفتم من را جایی ببرند که من و دشمن ائمه(ع) را یک جا باشیم چکار کنم؛ خدایا من آمده ام با عشق سر سفره تو مهمان شده ام».

گفتنی است، پس از سخنرانی آیت‌الله علم الهدی دعای کمیل با نوای حاج سعید حدادیان قرائت شد./968/پ202/ج

ارسال نظرات