تلقی برخی نمایندگان از استقلال مجلس حمله به دولت است

حجتالاسلام حمید رسایی، منتخب مردم تهران در خانه ملت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع نمایندگان نهمین دوره مجلس، در تبیین شاخصه های مجلس موفق اظهار داشت: شاخصه های مجلس سالم در حقیقت بر می گردد به شاخصه نماینده زنده و سالم، چرا که مجلس به خودی خود چیزی ندارد و نمایندگان تشکیل دهنده آن هستند.
وی افزود: اگر نماینده ای مانند یک طلبه، برای ورود به صحن علنی و کمیسیون ها پیش مباحثه و مباحثه کرده باشد و قبل از ورود در مذاکرات مجلس نسبت به یک طرح یا لایحه آشنایی داشته باشد حضورش در آنجا حضور همراه با زندگی خواهد بود، اما اگر خالی الذهن وارد شود طبیعتا تاثیر گذاری نخواهد داشت، بنابراین لازم است نمایندگان مجلس برای مذاکرات علنی خود در صحن کمیسیون ها وقت گذاری خوبی داشته باشند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بعد نظارتی نمایندگان باید روابط خود را با دستگاه های اجرایی بر اساس یک سری ملاکهای مبتنی بر اصول بچینند، ابراز داشت: اگر قرار باشد نمایندگان در محدوده هایی که وظیفه آنها نیست از جمله بعضی اتفاقات اجرایی ورود پیدا کنند و یا مطالبی را پیگیری کنند که ذاتا وظیفه یک نماینده نیست، به تدریج برای اینکه به وعده های خود جامه عمل بپوشاند، بعد نظارتی و روابط خود را با یک وزارتخانه و یا سازمان تحت الشعاع قرار می دهند و عملا نسبت به وجود برخی اشکالات در آن سازمان یا نهاد چشم پوشی می کنند و در حقیقت یک جا را آباد و دهها جای دیگر را ویران میکنند.
حجتالاسلام رسایی با بیان اینکه مجلس سالم از نماینده سالم نشات می گیرد، گفت: مجلسی که نماینده آن دچار زد و بندها نشود و آرایی که در مجلس می دهد بر گرفته از مراوداتش با دستگاه های دیگر نباشد، حکایت از سلامت آن دارد و مصادیق زیادی نیز در این باره وجود دارد.
وی در تبیین این سخن مقام معظم رهبری که تاکید کردند« استقلال مجلس به این معنا نیست که نمایندگان در هر مساله ای به دولت متعرض شوند» ابراز داشت: متاسفانه در مجلس هشتم برخی نمایندگان تلقی آنان این بود که با فحش دادن به دولت به عنوان یک آدم مستقل جلوه می کنند.
حجت الاسلام رسایی اضافه کرد: حتی گاهی ما که بر اساس مصالحی بیان برخی از مشکلات کوچک را وظیفه خود نمی دانستیم نسبت به ما فشار روانی وارد می کردند و می گفتند که شما وکیل الدوله هستید که چیزی نمی گویید و برخی نمایندگان هم تحت تاثیر این الفاظ قرار می گرفتند و برای اینکه متهم به این مساله نشوند با آنها همصدایی می کردند، در حالی که به نظر من نماینده مستقل کسی است که تحت تاثیر این فضاها قرار نگیرد وآن چیزی را که مصلحت کشور است بیان کند.
وی وجود برخی از اشکالات در سیستم اجرایی را طبیعی دانست و با بیان اینکه بیان علنی راهکار علاج مشکلات نیست، یادآورشد: گاهی اوقات اگر انسان این تذکرات را خصوصی بدهد تاثیر گذارتر است، همان گونه که در قوه مقننه هم اشکالات زیادی وجود دارد که بیان علنی همه آنها هم راه حل قضیه نیست و باید برخی از آنها را به صورت خصوصی مطرح کند.
منتخب مردم تهران در ادامه تصریح کرد: آنجایی که مفسده دولت مفسده بزرگی است و زیان زیادی به کشور وارد می شود نماینده وظیفه دارد با تذکر و استفاده از ابزارهای قانونی جلوی آن خطر و زیان را بگیرد و بعد اگر لازم شد به صورت علنی آن را مطرح کند، اما بیان امور کوچک که مربوط به حوزه های انتخابیه می شود و هنوز ثابت نشده است، از پشت تریبون مجلس درست نیست.
حجت الاسلام رسایی همچنین درباره وظیفه استکبار ستیزی نمایندگان و مسؤولان گفت: کسانی که امروز نسبت به جریان استکبار نرمش از خود نشان می دهند نه استکبار را شناخته اند و نه مردم ایران را و همین گونه نه انقلاب و نه امام را شناخته اند، چراکه نسبت استکبار با ما نسبت گرگ است و گرگ درنده خویی خود را از دست نمی دهد.
حجت الاسلام رسایی در پایان با اشاره به فراز دیگری از سخنان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، اظهار داشت: سخنان مقام معظم رهبری مثل پیام ایشان حکایت از این می کند که ایشان از مجلس هشتم و بویژه مدیریت آن رضایت ندارند. /908/ت302/ج