رییس مجمع نمایندگان طلاب:
دستگاه قضا برای تربیت قضات مجتهد سرمایهگذاری کند
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تقویت کادر قضائی را بسیار ضروری دانست و گفت: دستگاه قضائی باید قضاتی در سطح اجتهاد تربیت کند.
حجت الاسلام محمدناصر سقای بی ریا عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری رسا، آیت شهید بهشتی را الگویی مناسب برای دستگاه قضایی دانست و اظهارکرد: قوه قضاییه باید تلاش کند با برنامه ریزی مدون امثال این شهید بزرگوار را پرورش دهد، کسانی که در بالاترین مراتب عدالت و تهذیب نفس باشند.
وی تقویت کادر قضایی به لحاظ کیفی و کمی را یکی از مهمترین کارها برای رسیدن به وضعیت مطلوب در قوه قضاییه عنوان کرد و گفت: همه می دانند که ما با آن نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم، از این رو دستگاه قضایی باید برای تربیت قضاتی در سطح اجتهاد سرمایه گذاری جدی کند و به کارشناسان ارشد و کسانی که آشنایی با قوانین دارند اکتفا نکند.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در خصوص ثمرات بهره مندی از قضات مجتهد، تصریح کرد: اگر دستگاه قضایی به این مهم دست یابد عدالت مداری افزایش می یابد، دقت در امر قضا بالا می رود و از انجام کارهای تکراری جلو گیری می شود؛ در این صورت دیگر نیازی به دادگاه های تجدید نظر نیست و می توان به اتقان حکم اولیه قاضی اکتفا کرد.
ضعف در قانون گذاری کار دستگاه قضا را مختل میکند
حجتالاسلام سقای بی ریا با اشاره به ارتباط تنگاتنگ بین قانون گذاری و قضاوت عادلانه، گفت: هرچه قانون کامل تر باشد راههای سوء استفاده از آن کمتر خواهد بود و زمینه های مختلف کار قضا آسان تر می شود، اگر این اتفاق بیفتد حجم تخلفات کاهش می یابد و قوه قضاییه به لحاظ کیفی می تواند بهتر و سریع تر به تخلفات رسیدگی و عدالت را اجرا کند.
رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزههای علمیه افزود: اگر قانون هزاران رخنه داشته باشد برخی می توانند به راحتی آن را دور بزنند و از این خلاء قانونی سوء استفاده کنند؛ در چنین شرایطی نمی توان به راحتی از افراد متخلف مچ گیری کرد چراکه در قانون ابهام وجود دارد و نمی توان تخلف فرد را ثابت کرد.
عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) نظم بخشی به امور قضا و قضات را به عنوان مهمترین کار قوه قضاییه در دوره ریاست آیت الله آملی لاریجانی دانست و گفت: اقدامات خوبی در این دوره انجام شده است، اما باید در آینده آین کارها فراگیرتر و کامل تر شود تا بتواند خلاء ها را پر کند./928/ت302/ج
ارسال نظرات