رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن تأکید کرد:
گسترش تحصیلات تکمیلی در راستای مطالعات تخصصی میانرشتهای
خبرگزاری رسا ـ رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن گفت: مقاطع تحصیلات تکمیلی را برای اینکه بیشتر به آموزشهای تخصصی قرآنی و بینرشتهای بپردازیم و پایهگذار ایجاد علوم انسانی مبتنی بر علوم اسلامی باشیم، توسعه خواهیم داد.

حجتالاسلام راغبی، رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در گفتگوی زنده با شبکه قرآن و معارف سیما، با اشاره به 19 تیر ماه، زمان پایان انتخاب رشتههای این دانشگاه برای حضور در مقطع کارشناسی، گفت: این مقطع دارای چهار رشته پایه شامل علوم قرآن مجید، تفسیر قرآن، قرائت و تلاوت قرآن و تربیت معلم قرآن مجید است.
وی افزود: افرادی که اجازه انتخاب رشته را از سازمان سنجش آموزش کشور دریافت کردند با مراجعه به سایت این سازمان و یا سایت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به نشانی اینترنتی www.quran.ac.ir میتوانند متقاضی حضور در این دانشگاه باشند. تاریخی برای انجام مصاحبه حضوری اعلام و با در نظر گرفتن اولویتها این فرصت برای تحصیل در مقطع کارشناسی این دانشگاه برای متقاضیان مهیا خواهد شد.
حجتالاسلام راغبی حضور در این دانشگاه را محلی برای فراگیری نکات تخصصی و انجام امور پژوهشی قرآنی برشمرد و از آن مهمتر فضای دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم را مکانی برای پرداختن به تزکیه نفس دانست و افزود: تربیت، محور اصلی این دانشگاه است.
رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه تصریح کرد: عمده تلاشمان بر این است تا مقاطع تحصیلات تکمیلی را به جهت اینکه بیشتر به آموزشهای تخصصی و بینرشتهای بپردازیم و پایهگذار ایجاد علوم انسانی مبتنی بر علوم اسلامی باشیم، توسعه دهیم.
حجتالاسلام راغبی تلاشهای صورت گرفته درباره توسعه آموزشهای عمومی قرآن را که از سوی نهادها و سازمانهای قرآنی در سطح کشور انجام میشود، ستود و افزود: آموزش و پرورش با تشکیل مدارس قرآن و یا سازمان اوقاف با توسعه رقابتهای قرآنی و دیگر سازمانها و نهادها ما را برای گسترش آموزشهای عمومی قرآن و تربیت میلیونی قراء و حفاظ، امیدوار ساخته و وظیفه این دانشگاه را برای توسعه رشتههای تخصصی سنگینتر کردهاند. هرچه سریعتر باید خلأهای آموزش عالی برطرف شود.
وی تصریح کرد: علوم انسانی در کشورمان، تاکنون مبتنی بر آموزههای قرآنی نبوده است و این علوم، نظامسازی اجتماعی، اقتصادی و ... را براساس علوم انسانی غربی پیش برده است. هدف این دانشگاه، نظامسازی براساس آموزههای قرآنی است. پژوهشکدههای وابسته به دانشگاه را پشتوانه راهاندازی رشتههای میان رشتهای جدید قرار دادیم تا دست به نظامسازی بزنیم.
حجتالاسلام راغبی از ارائه 25 رشته جدید به شورای گسترش آموزش عالی خبر داد و افزود: 10 رشته در مرحله نهایی راهاندازی است و به زودی ابلاغ میشود که تمامی در مقاطع تحصیلات تکمیلی است مانند معارف قرآن و عرفان، معارف قرآن و اقتصاد و.... دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، اولین مجری تشکیل این رشتهها با کمک هیئت علمی خود خواهد بود.
وی ادامه داد: این دانشگاه، نقش مشاور معین و راهنما را برای همه آموزشکدههای قرآنی خواهد داشت، حتی اگر دانشجوی رشته پزشکی یا دانشجویان دیگر رشتهها در سایر دانشگاههای کشور، پایاننامهای در حوزه قرآن کریم به نگارش درآورند، این دانشگاه از آن پایاننامه و پژوهش حمایت خواهد کرد. کمیته همایش پژوهشهای قرآنی در این دانشگاه مستقر است و به دنیال آن هستیم تا برترین آثار را هرساله معرفی کنیم.
حجتالاسلام راغبی اظهار کرد: این دانشگاه از نظر امور اجرایی وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه است اما آئیننامه استخدامی کارکنان، اعضای هیئت علمی و یا طریقه جذب دانشجو همگی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش است. البته تلاش داریم تا دورههای آموزش قرآن برای کارمندان دولت به صورت ضمن خدمت و آموزشهای آزاد را نیز برقرار سازیم.
وی از فعالیت 21 دانشکده علوم قرآنی در سراسر کشور خبر داد و افزود: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بر طبق اساسنامه برآن است تا در هر استان یک دانشکده دایر کند تا به عنوان مرکز پژوهشهای قرآنی استان شناخته شود. ایجاد شعبه در خارج از کشور نیز در دستور کار قرار دارد که مذاکرات برای تشکیل شعبه این دانشگاه در لبنان آغاز شده است.
حجتالاسلام راغبی ارتباط با دیگر دانشگاههای اسلامی در سراسر جهان و توجه به معارف اهل بیت به عنوان مبین معارف قرآن را مورد تأکید قرار داد و افزود: قصد ما براین است تا این تفکر که ایران بیشتر به توسعه معارف اهل بیت میپردازد و کمتر به قرآن توجه دارد از بین ببریم.
وی در پایان از تشکیل خبرگزاری قرآنی دانشجویان با نام «ایحا» خبر داد و گفت: این سایت به نشانی اینترنتی www.ihaa.ir محلی خواهد بود تا فعالیتهای قرآنی دانشجویان در مراکز آموزش عالی را به صورت متمرکز جمعآوری کند. در ابتدای راه هستیم و امیدواریم که شعب متعددی برای این خبرگزاری ایجاد شود.
گفتنی است، رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 16 تیرماه، در استودیوی پخش برنامه زنده تلویزیونی «گفتوگوی جمعه اخبار قرآنی» حضور یافت و به ارائه گزارشی از فعالیتهای جدید این دانشگاه پرداخت.
یادآوری میشود، اخبار قرآنی هر روز ساعت 10 از آنتن شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود و جمعهها در قالب یک برنامه گفتوگو محور با اجرای مهدی قصریزاده، رویدادهای قرآنی و دینی کشور مورد بحث و بررسی قرار میگیرد./919/د102/ن
ارسال نظرات