ماه رمضان، ماه مناجات فردی و گروهی و ماه انس با خدا است
آیتالله علی عراقچی، استاد اخلاق حوزههای علمیه با اشاره به ظرفیتهای معنوی ماه رمضان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: ماه رمضان، ماه عبادت و ماه خدا است و در این ماه نباید از دعا و مناجات فردی، گروهی و همچنین مانوس شدن با خدا، ائمه معصومین(ع) و قرآن غافل شویم به طوری که بعد از تمام شدن این ماه از نظر غذای روح احساس سیری کنیم و به معنویت لازم دست پیدا کنیم.
وی در ادامه قرائت قرآن بدون تفکر را بی نتیجه دانست و افزود: قرآن کتاب شفابخش است و این ماه، ماه بهار قرآن و زمان نازل شدن آن است و باید به قرائت قرآن وتفکر درآیات آن توجه ویژه ای داشته باشیم و اعمال خود را با دستورات قرآن مقایسه کنیم، در صورتی که موافق آیات قرآن بود خدا را شکر کنیم وگرنه به اصلاح و معالجه اعمال خود بپردازیم.
وی در ادامه اضافه کرد: معالجه دراین ماه به سبب باز بودن درهای رحمت خداوند تاثیر مطلوبی خواهد داشت و با این اصلاح باید توشه برزخ و آخرت خود را آماده کنیم، کسی که بدون اصلاح اعمال خود از این دنیا برود در عالم برزخ مانند بچهای است که از شکم مادر کور و کر به دنیا آمده و جز ایجاد مشکل فایده دیگری نخواهد داشت.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم در ادامه یکی از ظرفیتهای اساسی این ماه برای رسیدن به قله معنویت را برقراری ارتباط و نزدیک شدن به امام زمان(عج)عنوان کرد و گفت: یکی از وظایف امام زمان(عج) به ملکوت رساندن افرادی است که امر خدا را رعایت میکنند و به سراغ گناه نمی روند و کسانی که به فطرت خود برمی گردند را از منجلاب گناه نجات دهد و امام زمان (عج)عین قرآن است.
وی خاطر نشان کرد: ایشان هیچگاه از دوستان خود جدا نمیشوند و به تعبیر خواجه نصرالدین طوسی «غیبت از ناحیه ایشان نیست بلکه ما عاملان غیبت هستیم ».
آیتالله عراقچی دعاها را از بهترین معارف دین بیان کرد و گفت: دعاها رهبر و ایجاد کننده راه برای شناخت معارف بزرگ اسلام و غذای روح هستند به شرط آن که با حالت غم، اندوه و توجه به خداوند باشد و ما از این ناحیه هیچ کمبودی نداریم و نمی شود کسی غذا بخورد و سیر نشود، به طور مثال دعای ابوحمزه ثمالی از بارزترین نوع غذاهای روحی است.
استاد سطح عالی حوزه در ادامه مهم ترین عامل هدایت مردم را تکیه کردن به روایت و قرآن را دانست وتصریح کرد: بالاترین عبادت هدایت کردن مردم است و کار مبلغان هدایت مردم است و هدایت یعنی شخص فراموشکرده و گم شده را به جایگاه خود رساندن است.
وی ادامه داد: مبلغان باید در سخنرانی ها و امور تربیتی مردم تنها به گفته عالمان قرآن، روایت و داستانهای زنده و آمورزنده قرآن که سبب هدایت می شود استناد کنند و در روایت آمده حضرت عیسی(ع)داستانهای انبیاء گذشته را به مردم می گفتند.
این استاد اخلاق حوزه ادامه داد: مبلغان باید از گفتن مطالب گمراه کننده و بی اساس خودداری کنند به طور مثال مبلغان از دانشمندان اروپا و آمریکا حرف نقل نکنند و این مطالب وسخنان برای هدایت مردم اثرگذار نیست.
آیتالله عراقچی در پایان سخنان خود خواستار تشویق مردم به خوش اخلاقی و آشنایی با قرآن از سوی مبلغان شد. /9193/ت302/ن