۱۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۵
کد خبر: ۱۳۴۳۷۹
با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

بزرگداشت آیت الله میرمحمدی برگزار می شود

خبرگزاری رسا ـ مراسم بزرگداشت و تقدیر از آیت الله سید ابوالفضل میر محمدی زرندی از اساتید حوزه و دانشگاه و مفسر قرآن کریم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می شود.
بزرگداشت آيت الله ميرمحمدي

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم بزرگداشت آیت الله سید ابوالفضل میر محمدی زرندی از اساتید حوزه و دانشگاه و مفسر قرآن کریم در روز یکشنبه پانزدهم مردادماه به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تهران برگزار می شود.

در این مراسم که در ساختمان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از علما و اندیشمندان حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد از این مفسر قرآن کریم تقدیر به عمل خواهد آمد.

 گفتنی است، آیت الله میرمحمدی زرندی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و مفسر قرآن کریم است که در سال‌ 1302 هـ.ش‌ در بخش‌ زاویه‌ زرند از توابع‌ شهرستان‌ ساوه‌ در خانواده‌ای‌ مذهبی‌ دیده‌ به‌ جهان‌ گشوده و از سال‌ 1320 وارد حوزه علمیه شد.

 

وی پس‌ از فراگیری‌ علوم‌ اولیه‌ صرف‌، نحو، معانی‌ بیان‌ و منطق‌، در محضر اساتید برجسته‌ای چون  آیات عظام‌ حاج‌ شیخ‌ موسی‌ زنجانی‌(ره‌)، سید حسین‌ قاضی‌(ره‌)، سید شهاب‌الدین‌ مرعشی‌ نجفی‌ و علامه‌ سید محمدحسین‌ طباطبایی‌(ره‌) و‌ حاج‌ میرزا اسحاق‌ آستارایی‌(ره‌) تلمذ نموده و از سال‌ 1328 در درس‌ خارج‌ فقه‌ و اصول‌ حضرات‌ آیات‌ حجت‌ کوه‌کمره‌ای‌، بروجردی‌ و محقق‌ داماد (ره‌) تلمذ کرد.

 

آیت الله میرمحمدی مباحثه‌ تفسیر قرآن‌ را از حدود سال‌ 1326 در هر هفته‌ با دوستان‌ خود همچون حضرات‌ آیات‌ حاج‌ سید مهدی‌روحانی‌،حاج‌ شیخ‌ علی‌ احمدی‌ میانجی‌،حاج‌ شیخ‌ احمد آذری‌ قمی‌، حاج‌ سید عبدالکریم‌ موسوی‌ اردبیلی‌،حاج‌ سیداسماعیل‌ موسوی‌ زنجانی‌، حاج‌ شیخ‌ محمد حقی‌، حاج‌ شیخ‌ احمد پایانی‌، حاج‌ میرزا محمد امین‌ رضوی‌  آغاز کرد که‌ به‌ مرور بر اعضای‌ آن‌ افزوده‌ گردید و تا امروز نیز به قوت خود باقی‌ است‌.

 

وی در دوران مبارزه علیه رژیم ستم‌شاهی به همراه سایر علما و فضلا در زمره مدافعین نهضت اسلامی و امام خمینی(ره) درآمد و در امضاء برخی از اعلامیه‌ها علیه رژیم طاغوت و حمایت از حضرت امام نقش داشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سمت های مختلفی چون رئیس‌ دادگاه‌ انقلاب‌ قم‌، عضو هیأت‌ عفو حضرت‌ امام‌(ره‌)، همکاری‌ با آیت‌الله‌ دکتر بهشتی‌ در هیأت‌ تهیه‌ و تدوین‌ لوایح‌ قضایی‌، رئیس‌ شعبه‌ دوم‌ دیوان‌ عالی‌ کشور، عضو شورای‌ عالی‌ قضایی‌،عضو جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌ و عضو مجلس‌ خبرگان‌ رهبری‌، نماینده‌ مردم‌ استان‌ مرکزی‌ در مجلس‌ خبرگان‌ رهبری‌، عضو کمیسیون‌های‌ مختلف‌ از قبیل‌ اصل‌ 107 و 109، مسئول گزینش‌ علمی‌ قضات‌، رئیس‌ هیأت‌ تجدیدنظر بررسی‌ تخلفات‌ هیأت‌ علمی‌ دانشگاه‌ تهران‌ و رئیس‌ دانشکده‌ الهیات‌ و معارف‌ اسلامی‌ دانشگاه‌ تهران‌ ( از 1364- 1375) به خدمت پرداخت.

 

آیت الله میرمحمدی در مدت یازده سال ریاست دانشکده الهیات تلاش مؤثری جهت راه اندازی دوباره دوره دکتری و کارشناسی ارشد و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان مقاطع مذکور انجام داد. از آنجا که ایشان اهتمام جدی به وحدت حوزه و دانشگاه داشت، خود نیز با ورود به فعالیت های مستمر دانشگاهی از قبیل مدیریت، تدریس و تألیف از مصادیق این وحدت به شمار می رود. آثار متعددی از استاد تاکنون منتشر شده است که از آن جمله می‌توان به «تاریخ‌ القرآن‌ و علومه»‌،« تاریخ‌ و علوم‌ قرآن‌،« تلاث‌ دراسات‌ فی‌ الفقه‌ و المشتبه‌»،«هل‌ یجوز التعزیر بالحبس‌ او بالمال‌»،« زندان‌ و زندانی‌ در اسلام»،«تفسیر بلاغ » و مقالات‌ متعدد در موضوعات‌ فقه‌، علوم‌ قرآنی‌، قضا، گزینش‌، تراجم‌ و اصطلاحات‌ علوم‌ قرآنی‌ در مجلات‌ «نور علم»‌ جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌، «فصلنامه‌ دادگستری‌ جمهوری‌ اسلامی»‌، نشریات‌ دانشکدة‌ الهیات‌ و معارف‌ اسلامی‌ دانشگاه‌ تهران‌، سازمان‌ اوقاف‌ و امور خیریه‌ و برخی‌ از روزنامه‌های‌ رسمی‌ کشور اشاره کرد./959/ پ203/ب

ارسال نظرات