۱۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۳۰
کد خبر: ۱۳۴۶۹۵
ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان (25)؛

ثمره روزه گرفتن در ماه رمضان به دست آوردن اخلاق نیکو است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیت های اخلاقی و معنوی ماه مبارک رمضان گفت: عصاره روزه گرفتن در ماه رمضان به دست آوردن اخلاق نیکو و مهربان شدن مردم با یک‌دیگر است.
رمضان

 

حجت‌الاسلام محمدرضا حاتمی، استاد اخلاق حوزه علمیه، با اشاره به ظرفیت‌های اخلاقی و معنوی ماه مبارک رمضان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: ماه رمضان بهترین موقعیت در طول سال برای خودسازی و توجه به مباحث اخلاقی است.

وی عصاره روزه گرفتن در ماه رمضان را به دست آوردن اخلاق نیکو دانست و افزود: روزه گرفتن در ماه رمضان سبب کنترل و مدیریت بر هوای نفس و خواسته‌های درونی همچون خوردن و آشامیدن می‌شود، در نتیجه شخص بر خود کنترل و تسلط پیدا می‌کند و در رفتار خود با مردم دقت بیشتری کرده و با دیگران مهربان‌تر می شود.

حجت‌الاسلام حاتمی در ادامه کاهش جرم و جنایت در ماه رمضان را مأنوس بودن مردم با قرآن عنوان کرد و یادآور شد: مأنوس بودن با قرآن و خواندن دعاهای واردشده در ماه رمضان اثرات خود را بر افراد می گذارد.

وی ادامه داد:‌ زمانی که فرد قرآن می‌خواند در آغوش خداوند قرار می‌گیرد و به آرامش ویژه‌ای می رسد، همچون کودکی که در آغوش مادر خود آرام و ساکت می شود؛ از این رو با قرائت قرآن در ماه رمضان مهربانی خدا بیشتر به افراد منتقل می‌شود و اثرات خود را می گذارد و افراد با هم مهربانتر می‌شوند.

وی در ادامه ارتباط با امام زمان (عج) را سبب تقرب به خداوند دانست و گفت: امام زمان(عج) کامل‌ترین بنده خدا است و رضایت خدا بستگی به رضایت کامل‌ترین بنده خود دارد و هر قدر ما اهل عبادت باشیم و برای سلامتی ایشان دعا کنیم به ایشان نزدیکتر می‌شویم و رضایت خدا را به دست می‌آوریم.

حجت‌السلام حاتمی در ادامه به مبلغان تاکید کرد: مبلغان باید در عمل خود اخلاص داشته باشند و محور اصلی سخنانشان قرآن و روایت باشد و با آموزش رونخوانی وروخوانی قرآن برای افراد، آن‌ها را از قرآن بهره مند کنند.

وی از کم رنگ شدن مسائل اخلاقی در جامعه انتقادکرد و خواستار بررسی مسائل اخلاقی از سوی مبلغان شد و افزود: مبلغان والدین را به تربیت صحیح فرزندان، مهربانی با یک‌دیگر  و صله رحم با اقوام تشویق کنند و آن ها را از اهمیت مسائل اخلاقی آگاه کنند روایت است که اخلاق مسأله ای است که اگر قیامت نیز نبود در زندگی ما لازم بود.

این استاد اخلاق حوزه اضافه کرد: امام خمینی (ره) می گفتند 124هزار پیامبر تنها برای اجراء مسائل اخلاقی در جامعه بشری از سوی خدا مبعوث شد‌ه‌اند.

حجت‌الاسلام حاتمی در پایان، سحرها را بهترین زمان برای برقراری  ارتباط با خدا در طول شبانه روز عنوان کرد و به مردم توصیه کرد: از دعاهای سحر و نماز شب برای به دست آوردن آمادگی روحی و بالابردن معرفت خود نسبت به خدا استفاده کنند و در صورت امکان نماز صبح خود را به جماعت بخوانند./9193/د102/ن

ارسال نظرات