۲۶ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۷
کد خبر: ۱۳۸۸۱۴
سرپرست معاونت پژوهش حوزه علمیه مروی:

پژوهش محور کردن دروس برای حوزه علمیه بسیار ضروری است

خبرگزاری رسا ـ سرپرست معاونت پژوهش حوزه علمیه مروی بیان داشت: بحث پژوهش محور کردن دروس از دو محور مهم تدریس پژوهش محور و پژوهشی کردن متون درسی تشکیل می شود و در این راستا باید عالمانه و با دقت نظر فعالیت کرد و نمی توان انتظار داشت به یکدفعه این کار انجام بشود.
تكذيب بمب گذاري در حوزه علميه مروي تهران

حجت الاسلام محمد اسکندری سرپرست معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی تهران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به تشریح فعالیت های پژوهشی در این حوزه پرداخت و اظهار داشت: برنامه ها و فعالیت های پژوهشی و امور تحقیقی در حوزه ها نیازمند زیرساخت هایی است که تا آن زیر ساخت ها آماده نشود، فعالیت های پژوهشی به خوبی پاسخ گو و عمیق نیست و اگر هم طلبه ای در این فعالیت ها موفق بشود مرهون زحمات خود اوست.

وی پژوهش محور کردن دروس را یک اقدام بسیار ضروری برای حوزه های علمیه عنوان کرد و گفت: بحث پژوهش محور کردن دروس از دو محور مهم تدریس پژوهش محور و پژوهشی کردن متون درسی تشکیل می شود و در این راستا باید عالمانه و با دقت نظر فعالیت کرد و نمی توان انتظار داشت به یکدفعه این کار انجام بشود.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی بیان داشت: امسال در حوزه علمیه مروی درس صرف ساده در کنار یک جزوه که آموزش صرف ساده را پژوهش محور می کند، تدریس می شود.

حجت الاسلام اسکندری با اشاره به این که مهارت پژوهش‌گری منوط به آموزش و فراگیری علوم و مهارت های دیگری است، اظهار داشت: برای پژوهش‌گری باید دو نوع آموزش را ببینیم که عبارتند از آموزش علوم خاص و مربوط به پژوهش مورد نظر و دیگری آموزش مهارت هایی مانند یادداشت برداری، تلخیص مطلب و مقاله نویسی.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی با اشاره به اهمیت تدریس پژوهش محور در حوزه ها بیان داشت: در سال گذشته کارگاه انگیزه بخشی پژوهش ویژه اساتید را در حوزه علمیه مروی برگزار کردیم.

وی همچنین از برگزاری کارگاه آموزش تند خوانی برای طلاب در سال تحصیلی گذشته خبر داد و افزود: این کارگاه طی 10 جلسه دو ساعته برگزار شد و نتایج بسیار خوبی را در پی داشت.

حجت الاسلام اسکندری با اشاره به برگزاری دو همایش انگیزه بخشی پژوهش به طلاب گفت: در یکی از این همایش ها دکتر حسن رحیم پور و در دیگری حجت الاسلام جعفری رییس بنیاد مهدویت به سخنرانی پرداختند.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی همچنین افزود: طی سه سال گذشته مبحث آیین نگارش و نویسندگی بصورت مجازی برای طلاب برگزار شده است.

وی در ادامه به فعالیت های مقاله نویسی طلاب در حوزه علمیه مروی اشاره کرد و بیان داشت: در هر سال تحصیلی طلاب می بایست یک مقاله تحقیقی ـ پژوهشی را به معاونت آموزش و پژوهش ارائه دهند.

حجت الاسلام اسکندری از فراخوان مسابقه مقاله نویسی تدبر در قرآن خبر داد و گفت: مسابقه تدبر در قرآن در بیست محور برگزار می شود که عوامل دخیل در تدبر در قرآن و روش شناسی تدبر در قرآن دو مورد از محورهای این مسابقه هستند.

سرپرست معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی با اشاره به انتشار دو نشریه در حوزه علمیه مروی بیان داشت: در حوزه علمیه مروی یکی نشریه کنکاش مربوط به اطلاعات فعالیت های پژوهشی و دیگری ماهنامه آشنایی با منابع حوزوی منتشر می‌شود.

حجت الاسلام اسکندری از دو کانون تخصصی  فقه و اصول شیخ مفید و علوم قرآنی بینات به عنوان کانون های زیر نظر معاونت آموزش و پژوهش نام برد و اظهار داشت: از برنامه های آینده این معاونت برگزاری کارگاه ادبیات برای اساتید ادبیات به جهت بحث مهم پژوهشی کردن دروس است./959/ت302/ص

 

ارسال نظرات