۲۶ شهريور ۱۳۹۱ - ۲۲:۴۶
کد خبر: ۱۳۸۹۳۲
مدیرحوزه علمیه پرند:

تقوا عامل تاثیرگذاری سخن روحانیان است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) پرند ابراز داشت: طلاب نباید به مسائل تجمل گرایی و دنیوی روی آورند چون ایشان برای مردم جامعه الگو هستند.
تقوا

حجت الاسلام مهدی بابایی، مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) پرند، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به مفهوم تجملاتی نبودن در زندگی اظهارداشت: آنچه که از معنا و مفهوم تجملاتی نبودن در آیات و روایات بر می آید این است که اصل آراستگی در حد شرعی و عرف مؤمنین مورد ستایش و تعریف و تمجید است.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) افزود: خداوند متعال با قدرت کامله و حکمت بالغه خویش، جمال و زیبایی را آفریده و در اختیار انسان ها قرار داده است و آن را زینت انسان ها خوانده است و کسی که بهره وری از آن را برخود حرام می کند نکوهش کرده است.

این استاد حوزه علمیه با بیان این که تجملاتی نبودن در رفتار و گفتار معصومین(ع) جایگاه ویژه‏ای دارد و مورد سفارش ایشان است، گفت: آن حضرات علاوه بر این که خود فردی آراسته بودند، از فضائل و کمالات به نحو اتمّ برخودار بوده، دیگران را به آراستگی،خوش‏خلقی، دیدار یکدیگر و عاقل‏بودن دعوت کرده و عقل را بهترین زینت انسان معرّفی می کردند.

وی با اشاره به این که زینت و آراستگی از دو جنبه ظاهری و باطنی قابل بحث و بررسی است گفت: آراستگی باطنی از نظر اهل بیت (ع) اهمیت بیشتری دارد به طوری که امام صّادق(ع) در این باره می فرماید: «الخلق الحسن جمال فی الدّنیا و نزهة فی الاخرة و به کمال الدّین و القربة الی الله تعالی».

حجت الاسلام بابایی بیان داشت: نقش روحانیت در تمام جنبه های زندگی مردم هویدا بوده است که می توان از مهمترین آن ها به تبیین مطالب اصیل دین، مبارزه با فرقه های انحرافی و آگاه کردن مردم از خطرات آنها، مبارزه با خرافات و بدعت ها و مبارزه با حکام جور و ستم که نمونه بارز آن حضرت امام خمینی (ره) و نقش ایشان در شکل گیری انقلاب و قیام بر علیه ظلم و ستم و سردمداران آن بود اشاره کرد.

وی در ادامه به اموری که طلاب باید در زندگی خود رعایت کنند تا نطق ایشان در مردم اثر گذار باشد اشاره و خاطر نشان کرد: مسأله اصلی در تأثیر گذاری نطق، عمل خود روحانیت است و تا روحانی اهل تقوا نباشد سخنش تأثیر گذار نخواهد بود تا جایی که بنا بر روایات شریفه سخنش در دل مردم می نشیند و حتی چهره وی مجذوب مردم خواهد بود.

حجت الاسلام بابایی به مشکلاتی که تجمل گرایی طلاب برای جامعه به وجود خواهد آورد اشاره و ابراز داشت: اگر تجمل به معنای غیر شرعی آن باشد قطعا در رویکرد مردم به تجمل گرایی و اثرات سوء آن تأثیر به سزایی خواهد داشت که دین و ایمان مردم در سایه دین و ایمان ملوک آن هاست.

وی تاکید کرد: در طول تاریخ روحانیت نه به عنوان ملوک بلکه به عنوان الگو مورد پذیرش مردم بوده و ناخودآگاه عمل یک روحانی چه به معنای بد و چه به معنای خوب در زندگی روزمره مردم تأثیر خواهد داشت.

مدیرمدرسه علمیه امام صادق(ع) پرند در پایان تصریح کرد: مهمترین مسأله در بحث تجمل گرایی و عدم آن و مسائلی از این قبیل است که ما باید به الگوی حسن بنگریم، همان الگوی حسنه ای که قرآن می فرماید: لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه و در همین زمینه اگر الگوی طلاب رسول الله(ص) بود برای ما هم آن روحانی در راستای سنخیت با الگوی حسنه، الگو خواهد بود و گرنه طرد خواهد شد کما این که در طول تاریخ هم این گونه بوده است ./957/ت302/ص

ارسال نظرات