بالاترین عبادت خدمت به حجاج است
حجتالاسلام مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه سفر حج یک سفر خدایی است گفت: سفر حج، سفر به سوی خدا است و نیاز به آمادگی قبل از سفر دارد.
وی افزود: افراد باید با عقیده و عمل پاک، خود را جهت این سفر سبکبال کنند و اگر نارضایتی و حقوق دیگران برگردنشان است، آنرا برطرف کنند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، بصیرت و فراگیری آداب و احکام حج را بهترین راه برای درک حج واقعی دانست و خاطرنشان کرد: افراد باید با مطالعه و پرسش مسائل خود از اهل فن و شرکت منظم در جلسات آموزشی نسبت به یادگیری آداب و احکام حج حساسیت داشته باشند.
وی ادامه داد: فردی که به حج میرود باید به فسلفه اعمالی مانند رفتن به مشعر، عرفات و سعی بین صفا و مروه توجه داشته و به نحوی نباشد که اعمال را به جا بیاورد ولی عاقبت و فلسفه آن را نداند.
حجتالاسلام کلباسی با اشاره به اینکه حجاج در طول سفر باید از تمام وقت خود جهت نیایش و راز و نیاز با خدا بهره گیرند خاطرنشان کرد: افراد باید از تمام وقت خود در جهت دعا، نماز، تفکر و تعمل در هستی و آفریدههای خدا استفاده کنند و وقت خود را با جاذبههای مالی مانند خرید از بازار که تمرکز لازم را از فرد میگیرد تلف نکنند تا در این سفر دست خالی برنگردند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز ابراز داشت: حاجی واقعی کسی است که حج را همانگونه که خداوند متعال فرموده به جا بیاورد.
وی ادامه داد: همانگونه که فرد خود را برای سفر پایان عمر آماده میکند باید در این سفر نیز خود را در محضر خدا و این سفر را یک سفر معنوی بداند و با جلب رضایت دیگران، پاک کردن نیت و بصیرت کافی در محضر خدا حاضر شده و در طول سفر خود را از گناهانی مانند غیبت، تهمت، دروغ و سوءظن نسبت به دیگران حفظ کند تا حج واقعی را درک کند.
مدیر مرکز تخصصی مهدویت حج را معجونی شگفتانگیز دانست و به بررسی اثرات معنوی، اقتصادی و اخلاقی آن پرداخت و گفت: مسلمانان خود را امت واحد میدانند، ازاین رو سفر حج سبب نمایان شدن قدرت اسلام و مسلمانان و پوچی تفکر انسانهای سطحی نگر میشود.
وی ابرازداشت: چرخش اقتصادی کشورهای اسلامی، آشنا شدن مسلمانان با کالاها و تولیدات یکدیگر و وابسته نشدن آنها به کشورهای غیر اسلامی از اثرات اقتصادی حج به شمار میرود.
حجتالاسلام کلباسی در ادامه شکستن روح منیت را از بالاترین آثار اخلاقی حج بیان کرد و ابراز داشت: افراد با بستن احرام، طواف به دور کعبه و خاک نشینی در عرفات، روح منیت، تکبر، غرور و خودخواهی را که منشاء تمام فسادها است در وجود خود از بین میبرند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم بالاترین عبادت را خدمت به حجاج دانست و خاطرنشان کرد: حجاج مهمانان خدا و در نزد ایشان از ارزش خاصی برخوردار هستند و کسی که در جهت حل مشکلات آنها قدم بردارد و از استراحت و آسایش خود دریغ کند به همان میزان از خداوند متعال پاداش دریافت میکند.
وی در پایان گفت: همانگونه که فرد جهت محقق شدن بهترین پذیرایی از مهمان شخص بزرگوار تمام تلاش خود را انجام میدهد کارگزاران که مسؤولیت رسیدگی به مشکلات و فراهم کردن وسایل آسایش حجاج را به عهده دارند باید از هیچ تلاشی در این راه دریغ نکنند./993/ت302/ن