روحانیون در منبرهای خود به بیان احکام بپردازند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله رضا استادی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، شنبه شب در مراسم آغاز سومین دوره تربیت مربی احکام گفت: طلاب همان طور که در اصول و عقاید، اعتقادات و عقاید به عنوان پیش زمینه در ذهن دارند و وقتی که وارد حوزه میشوند اگر این موضوعات را دنبال نکنند، این عقاید تغییری نخواهد کرد.
وی در ادامه افزود: اگر طلاب نیز به دنبال احکام نباشند، گاه در برخی از احکام اشتباه میکنند و نباید درس خواندن در حوزه به معنای دانستن تمام احکام تلقی شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خواندن رسالههای عملیه را هم برای مردم و هم برای طلاب لازم دانست و اظهار داشت: مسأله گفتن در دوران ما، مانند گذشته نیست و به تعطیلی کشانده شده است و متأسفانه مسألهگو در مجالس کمترین جایگاه را دارد و اغلب مخاطبان کمی دارد، ازاینرو مبلغان باید در میان منبرهای خود به گفتن احکام و بیان مسائل بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: در روایتی در کافی آمده است که«انما العلم ثلاثه، آیه محکمه، سنه قائمه و فریضه عادله» و اگر بخواهیم بر اساس این حدیث عمل بکنیم باید هم برای مردم اخلاق، عقاید و احکام گفته شود.
دبیر شورای عالی حوزه ادامه داد: بیان احکام نیاز به سواد دارد و باید گفت اگر کسی سواد ندارد نمیتواند به درستی به بیان مسائل بپردازد؛ طلاب باید عروه، تحریر و منهاج را به دقت یاد گرفته باشند.
وی اظهار داشت: اگر کسی مسألهای را به اشتباه بیان کند، باید در همان مجلس اشتباه خود را اصلاح کند و در هیچ زمینه دیگری از دین اینگونه رفتار نشده است.
امام جمعه قم گفت: بیان احکام بسیار ارزشمند، اما پرمسؤولیت است و اغلب در رسالهها تصحیح صورت گرفته و خود مراجع کسی را برای بازنگری رسالهها مشخص میکنند زیرا مسأله، مسأله احکام است.
وی طلاب را به دوری از تکبر توصیه کرد و گفت: اهل علم باید صاحب اخلاق باشند و یکی از مصادیق دوری از تکبر این است که در همان جایی که فهمید موضوعی حق و صحیح است آن را بپذیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: کسی که میخواهد بیان احکام کند باید خود را طوری تربیت کند که اگر حکمی را اشتباه گفت و نیاز به اصلاح آن بود دست از تکبر و نفسانیت خود بردارد و به آن چه که میداند عمل کند.
وی بیان داشت: دستیابی به اخلاق اسلامی نیاز به تمرین دارد تا آن فضیلت اخلاقی به صورت ملکه برای انسان دربیاید.
آیتالله استادی به ضرورت پرداختن به احکام تأکید و ابراز کرد: کار کسانی که برای پرداختن به احکام بستری فراهم کردهاند و در کنارشان ضعفی دارند، ارزشمند است و نباید تنها به ضعفها توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: فراموش نکردن زحمت کسانی که بستر رشد و خیری را برای انسان فراهم کردهاند، مایه برکت انسان میشود و تنها نباید ضعفها را دید./914/پ202/ن