فرهنگ شیعه با ورود امام رضا به خراسان زنده شد
حجت الاسلام علی اصغر قائمی استاد اخلاق حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک فرا رسیدن دهه کرامت گفت: روایات فراوانی در باب فضیلت حضرت معصومه(س) و شهر قم وارد شده است، امام صادق(ع) در حدیثی فرمودند«من زارها عارفا بحقها و له الجنه کسی که حضرت معصومه را به حالت شناخت زیارت کند بهشت برای او واجب است».
حضرت معصومه عارفه و عالمه بود
وی ابراز داشت: در بین امام زادگان حضرت معصومه(س) از ویژگی خاصی برخوردار است، میتوان از ویِژگی های مهم این بانوی با کرامت عارفه و عالمه بودن را نام برد.
این استاد اخلاق حوزه اظهار داشت: حضرت معصومه(س) تا سن بیست و هشت سالگی ازدواج نکردند و از راویان حدیثی فقه شیعی قلمداد می شدند.
وی گفت: پس از دعوت امام رضا از سوی مامون ملعون به خراسان سادات از همه جا به سمت خراسان روانه شدند که یکی از آنها کاروان حضرت معصومه(س) بود که در نزدیکی های ساوه، جلو آنها را گرفتند و در پی درگیری با آنها 34 نفر از آن کاروان به شهادت رسیدند، گفته اند بعد از این درگیری بود حضرت معصومه(س) مریض شدند و در پی این بیماری از دنیا رفتند.
حجت الاسلام قائمی ادامه داد: در نقلی آمده است که شیوه شهادت خانم فاطمه معصومه(س) مسموم شدن بوده است.
این استاد اخلاق حوزه ابراز داشت: حضرت معصومه(س) هفده روز در قم سکونت داشتند و در این مدت در بیت النور مشغول عبادت و راز و نیاز با خدای متعال بودند.
وی اظهار داشت: در روایت ما وارده شده است که در آخر الزمان شهرها ویران می شوند و همه مومنان به قم پناه می آورند.
امام رضا پاره تن پیامبر
حجت الاسلام قائمی با اشاره به رئوف بودن امام رضا(ع)، خاطر نشان کرد: در کلام رسول گرامی اسلام(ص) تنها دو کس بضعه نامیده شدهاند، یکی دخترشان فاطمه(س) و یکی امام رضا(ع) که میفرمایند پاره ای از تن من در خراسان دفن می شود و هر کس او را زیارت کند بهشت برای او واجب است.
زنده شدن فرهنگ شیعه با حضورامام رضا در خراسان
وی با اشاره به نقش پر رنگ امام رضا(ع) در رشد فرهنگ شیعی و فرهنگ مهدویت گفت: با آمدن امام رضا(ع) به خراسان فرهنگ شیعه در این منطقه زنده شد.
این استاد اخلاق حوزه ادامه داد: امام رضا(ع) مباحثه هایی با رهبران ادیان و مذاهب دیگر داشتند و برخی از آنان در پی مباحثه با امام رضا(ع) مسلمان شدند.
حجت الاسلام قائمی ابراز داشت: مامون به حساب اینکه موقعیت خود را در خراسان در خطر میدید امام رضا(ع) را به خراسان فرا خواند و بر خلاف خواست او این مساله باعث رشد فرهنگ شیعی در این منطقه شد.
رساله ای از امام رضا درباره طب
وی اظهار داشت: رساله ای از ناحیه امام رضا(ع) در زمینه طب صادر شده است به نام رساله ذهبیه، که مامون دستور داد آن را به روی طلا بنویسند و در خزینه دولت نگهداری کنند.
حجت الاسلام قائمی خاطر نشان کرد: در باب امامت و بیان عظمت مقام ولایت و امامت سخنرانی از امام رضا(ع) نقل شده است که در کتب روایی شیعه آمده است.
وظیفه شیعیان در قبال امام رضا
وی اظهار داشت: شیعیان باید عظمت حضرت رضا(ع) را درک کنند تا این نعمت ارزشمند برای آنها عادی نشود، زائران قبل از رفتن به بارگاه با کرامت امام رضا(ع) در کتاب مفاتیح فضیلت و آداب زیارت ایشان را مطالعه کنند.
23 ذی القعده روز مخصوص زیارت امام رضا
حجت الاسلام قائمی با اشاره به اینکه 23 ذی القعده روز مخصوص زیارت امام رضا(ع) است ادامه داد: در کتاب مفاتیح آقا شیخ عباس قمی علاوه بر آداب مخصوصه زیارت امام رضا(ع) ، قبل از زیارت حضرت رسول (ص) آداب زیارت بیان شده است که 27 مورد است.
برکتهای زیارت حضرت رضا
وی گفت: در روایات ما آمده است که هر کس امام رضا(ع) را زیارت کند حضرت در سه جا به ملاقات او خواهد آمد؛ در قبر، کنار میزان عمل و کنار پل صراط.
حجت الاسلام قائمی با اشاره به ثواب های فراوان ذکر شده در روایات برای زیارت امام رضا(ع) تاکید کرد: این ثوابها برای کسی است که عارف به حق معصوم باشد و این عرفان به حق یعنی بداند اینها می بینند و حاضر هستند. /929/ت302/ن