۰۶ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۱۴۰۳۴۹
استاد اخلاق حوزه:

ماه ذی‌القعده را می‌توان ماه امام رضا نامید

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا گفت: ماه ذی‌القعده را می توان ماه امام رضا(ع) نامید، چرا که بیست و پنجم این ماه روز زیارت مخصوص امام رضا(ع) است و اول ماه ولادت این امام بزرگوار است.
اخلاق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت‌الاسلام حسین حسینی قمی‌در جلسه درس اخلاق خود در جمع طلاب مرکز جامع علوم اسلامی‌قم گفت: ماه ذی القعده را می‌توان ماه امام رضا(ع) نامید، چرا که بیست و پنجم این ماه روز زیارت مخصوص امام رضا(ع) است و در اول ماه ولادت حضرت و اواخر ماه شهادت این امام بزرگوار است.

وی ابراز داشت: وقتی انسان توفیقات افرادی مثل شیخ صدوق را می‌بیند که در عمر کوتاه خود حدود 300 جلد کتاب نوشتند تعجب می‌کند چگونه در عمر هفتاد ساله توانسته کتاب‌هایی همچون خصال بنویسد.

این کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا اظهار داشت: در کتاب عیون اخبار الرضا درباره امام رضا(ع) آمده است امام رضا(ع) وقتی نماز صبح اول وقت خود را می‌خواندند سر به سجده می‌گذاشتند تا این‌که آفتاب بلند می‌شد، بعد بلند می‌شدند و می‌نشستند برای رفع حوائج مردم.

وی با اشاره به طویل‌السکوت بودن حضرت رسول(ص) گفت: حضرت رسول(ص) در موقع سکوت های خود دائما در حال فکر بود.

حجت الاسلام حسینی ابراز داشت: در مباحث توحیدی کافی شریف بیشترین روایات توحیدی بعد از صادقین(ع) مربوط به امام رضا(ع) است و همچنین بیشترین احتجاجات در کتاب احتجاجات مرحوم طبرسی مربوط به امام رضا(ع) است.

وی با اشاره به روایت معروف امام رضا(ع) در مورد ولایت و امامت؛ خاطر نشان کرد: شخصی از حضرت امام رضا(ع) در مورد امامت از حضرت پرسید حضرت هفتاد ویژگی را در این حدیث برای امام نام برده که بسیار کامل، وافی و جامع به این معنی پرداخته است.

این کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا گفت: قصه ای از امیر الومنین(ع) هست که ایشان از محلی عبور می‌کردند شخصی خیلی حرف می‌زد حضرت او را صدا زد و گفت حرفی که می‌زنی املا است و تو می‌گویی و دو فرشته  می‌نویسند و آن نامه می‌شود و به سمت خدا می‌رود.

وی اظهار داشت: شخصی در خطاب به فرزند خود گفت من با تو اصلا کاری ندارم ولی فردا همه حرف هایی را که می‌زنی برای من بنویس و برای من بیاور، فردا فرزند آمد و گفت اصلا امکان ندارد و من خیلی حرف می‌زنم؛ پدرش به او گفت من قصدم این بود که به تو درسی بدهم و آن اینکه کمتر صحبت کن.

حجت الاسلام حسینی ابراز داشت: همان کسانی که راوی احادیث امامت امام رضا(ع) بودند و احادیث آنها در کتب روایی ما هست قائل به واقفیه شدند، یکی از این اشخاص ها نایب تام الاختیار امام بود در منطقه خودش.

وی ادامه داد: توقف اینها درباره امامت امام رضا(ع) برای تصاحب آن پول هایی بود که پیششان امانت بود، خلاصه اینها برای تصاحب مقدار کمی‌پول یک مکتب اختراع کردند تا جایی که امام درباره یکی از آنها گفت او زندیق از دنیا رفت.

حجت الاسلام حسینی گفت: اینگونه داستانها از مسائلی است که برای ما جای عبرت گیری و تامل دارد، نکند برای چند روز دنیا روی اصول مسلم مان پا نگذاریم.

وی ابراز داشت: ریان بن صلت از اصحاب امام جواد(ع) ، امام هادی(ع) و امام رضا(ع) بود که در بغداد زندگی می‌کرد؛ از بغداد برای زیارت امام رضا به خراسان آمد چند روزی در خراسان بود و هر روز امام را زیارت می‌کرد.

حجت الاسلام حسین حسینی ادامه داد: ریان در روز وداع تصمیم داشت چند درخواست را از امام رضا(ع) داشته باشد، از جمله پیراهنی از پیراهن‌های حضرت را می‌خواست برای کفن خود؛ آمد خدمت حضرت به‌قدری گریه کرد که درخواست های خود را فراموش کرد و از در خارج شد، موقع خروج حضرت او را صدا زد و پیراهنی را که از قبل آماده کرده بود به او داد و بعد درخواست بعدی او را ادا کرد.

وی گفت: در عیون اخبار الرضا 34 حدیث از هفت معصوم در فضیلت زیارت امام رضا وارد شده است، ابراز داشت این کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا گفت: در روایات ما یکی از علل فضیلت زیارت امام رضا(ع) این است که خواص از شیعه به زیارت این امام همام می‌روند، که این مطلب در روایات ما منعکس شده است. /929/پ202/ن

ارسال نظرات