طلبه باید به استاد اعتقاد داشته باشد
حجتالاسلام والمسلمین محسن فقیهی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در بیان معیارهای استادگزینی گفت: اعتقاد داشتن طلبه به استاد از مهمترین شروط انتخاب استاد است و در صورتی که شاگرد به استاد اعتقاد نداشته باشد، هر چند استاد دارای علم و تقوای بسیار باشد، گفتار وی در طلبه اثر نمیکند.
وی با اشاره به اینکه علم فقه و علم اصول تفاوتهای بسیاری با علوم دیگر دارد، افزود: در علومی مثل شیمی و فیزیک، نیازی به اعتقاد داشتن شاگرد به استاد نیست و تنها علم و مهارت استاد اهمیت دارد، اما در فقه و اصول اعتقاد شاگرد به استاد از مهمترین نکات قابل توجه است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: در علم فقه و علم اصول رفتار و کردار استاد، طریقه صحبت کردن، شوخی کردن و حتی غیبت کردن یا دروغ گفتن استاد تحت نظارت دقیق شاگردان وی است؛ اگر طلبه احساس کند که استادش استاد شایستهای نیست به هیچوجه علم استاد در این شاگرد تأثیری ندارد.
وی با اشاره به اهمیت علم استاد، بیان داشت: علم و سواد استاد و اعتقاد شاگردان به وی، سبب تأثیر گذاری استاد بر طلاب میشود.
شایان ذکر است این استاد درس خارج حوزه علمیه قم هر روز صبح از ساعت 8 تا 9 درس خارج فقه از ساعت 9 تا 10 درس خارج اصول را در مسجد مدرسه حضرت آیتالله گلپایگانی تدریس میکند، همچنین هفتهای دو روز به تدریس تفسیر میپردازد.
حجتالاسلام والمسلمین فقیهی از محضر اساتیدی همچون آیتالله گلپایگانی، آیتالله اراکی، آیتالله آملی، آیتالله شیخ مرتضی حائری، علامه شهید مطهری، آیتالله جوادی آملی و آیتالله انصاری شیرازی بهرهمند شده است.
همچنین این استاد درس خارج حوزه علمیه قم از محضر اساتیدی همچون آیتالله تبریزی، آیتالله فاضل لنکرانی و آیتالله وحید خراسانی بهره برده است./919/ت302/ن