مردم از هجرت روحانیان به شهرها و روستاها استقبال میکنند
حجتالاسلام سید غلامعباس موسوی، مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره هجرت روحانیان به سایر شهرها، گفت: حوزههای علمیه از دیرباز مرکز تربیت پرورش و آموزش علما، مجتهدان، مبلغان و پژوهشگران فراوانی بوده است.
وی افزود: بسیاری از خروجیهای حوزه وارد عرصه تبلیغ شدهاند و برخی از آنان نیز وارد عرصههایی همچون نویسندگی و مسؤولیتپذیری در برخی از سمتهای مناسب با شأن روحانیت شدهاند.
مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به آیه «نفر»، خاطرنشان کرد: این آیه شریفه به ضرورت هجرت افرادی از میان هر قومی اشاره دارد، اما در ادامه بیان میدارد که افراد بعد از فراگیری علوم دینی به سمت قوم خود بازگردند و به تبلیغ دین و هدایت مردم بپردازدند.
وی در ادامه تصریح کرد: این هجرت برای کسانی که خواهان علم و اندیشه هستند، وظیفه و تکلیف است و لازم است افراد پس از فراگیری علم به وطن و دیار خویش بازگردند.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: حوزه علمیه قم، مرکز و مهد سایر حوزههای علمیه محسوب میشود، و طلبهها باید به این سمت بروند که پس از فراگیری علم، به نشر آن بپردازند زیرا زکات علم، آموختن آن به دیگران است.
وی با بیان اینکه همه مردم امکان حضور در حوزه علمیه را ندارند، بیان داشت: یکی از رشتههای مورد نیاز مردم، طلبگی است، عدهای باید به دنبال فراگیری علوم دینی بروند، از این رو طلاب دانشآموخته باید به سایر شهرها بروند تا مردم از حضور آنان استفاده کنند.
مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی افزود: مردم به وجود روحانیت نیاز دارند، در روایات هم به این مسأله اشاره شده است که مردم علم دین را از عالمان بیاموزند، بنابراین خروجی حوزههای علمیه باید در خدمت مردم قرار گیرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از مردم نسبت به احکام و موضوعات دینی نا آگاه هستند، در این گونه موارد وظیفه روحانیان دوچندان میشود و طرحهایی مانند طرح هجرت، دورههای تبلیغی کوتاهمدت و دورههای تبلیغی بلندمدت بر این اساس پایهریزی شده است.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به اینکه مردم از حضور روحانیان در شهرها استقبال میکنند، بیان داشت: در سراسر کشور مساجد، تکایا و بقاع متبرکهای وجود دارد که از نعمت حضور روحانی محرومند، و در صورت حضور روحانی مردم میتوانند از آثار و برکات آن بهره مند شوند.
وی ادامه داد: وظیفه حوزه درباره شهرهای بدون روحانی، تربیت مبلغ است؛ اما وظیفه سایر نهادهای فرهنگی شناسایی و ساماندهی مبلغان، ایجاد زمینه تبلیغ برای روحانیان و رصد مناطق تبلیغی مختلف کشور است.
مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در برخی از مناطق، در سال یکبار روحانی حضور پیدا میکند، افزود: مردم در برخی از مناطق نسبت به نماز، روزه، طهارت، خمس خود که مسائل ابتدایی دین است، مشکل و ابهام دارند.
وی بیان داشت: پس از دستور به هجرت در آیه 122 سوره توبه، امر به انذار و حذر شده است، بشارت و انذار مردم، یکی از تکالیف ماست و همچنین باید دانست که احکام و آیات الهی نباید در سینه طلبه باقی بماند و از آن استفاده نشود.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به اینکه انقلاب ما به وسیله همین منبرها، مسجدها به پیروزی رسید، خاطرنشان کرد: مسؤولان دولت نیز نسبت به امر مقدس تبلیغ و فراهم کردن ابزارهای تبلیغی از طلاب حمایت کند.
وی اظهار داشت: هدف در هجرتهای تبلیغی خدمت به مردم است و باید دانست که همین مردم پابرهنه و انسانهای کوخنشین ستونهای اصلی انقلاب بودند و در واقع باید گفت دولت با حمایت از طرحهای تبلیغی از مردم حمایت کرده است./914/ت302/ن