نگاهی به زندگینامه حجتالاسلام و المسلمین محمود رضا جمشیدی
به گزارش خبرگزاری رسا، آشنایی طلاب با بزرگان حوزه و الگو گیری از آنان در رشد علمی و معنوی آنان بسیار تأثیرگذار است.
در همین راستا، خبرگزاری رسا اقدام به انتشار زندگی برخی از علما و بزرگان حوزه کرده است؛ بر این اساس زندگینامه حجتالاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی ، منتشر میشود.
تولد و دوران کودکی:
حجتالاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی در سال 1344 هجری شمسی در قم و در میان خانوادهای پرهیزگار و دوستدار خاندان پیامبر گرامی اسلام به دنیا آمد.
پدرش به پیشه تولید و عرضه لوازم تأسیسات اشتغال داشته از آن راه روزگار میگذارند، مادرش نیز زنی پاکدامن بود که به اهل کرامت بودن و پرهیزگاری شهرت داشت و نقش بسیاری در تربیت فرزند خود بر عهده داشت.
دوران تحصیل:
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی دروس کلاسیک خود را تا مدرک دیپلم و تا سال 1362 به پایان رسانید و سپس به دروس حوزوی روی آورد. البته پیشتر بخشی از جامع المقدمات را در 12 سالگی آموخته بود و مدتی نیز در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فعالیت پرداخته بود.
وی در سالهای دبیرستان کتب شهید والا مقام مطهری(ره) و علامه سید محمد حسین طباطبایی(ره) را بارها خوانده بود و از مطالعه دیگر کتب اسلامی نیز باز نمانده بود.
وی تحصیلات دوره سطح را در مدت چهار سال به پایان رسانید و سپس به درس خارج فقه و اصول استادان مبرّز و برجسته حوزه علمیه قم راه یافت و در کنار آن از تحصیل فلسفه و علوم عقلی نیز باز نماند.
تحصیلات دوره سطح وی در مدرسه رضویه قم بود و در طول سالها تحصیل در ایام فراغت و تابستان به حوزههای علمیه شهرهایی نظیر مشهد میرفت و در آنجا نیز به مباحثه و مطالعه دروس خود میپرداخت و گاه از محضر استادان بهره میبرد و همچنین زبان لاتین را به خوبی آموخت.
استادان و دوستان:
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی در طول سالهای تحصیل به محضر استادان بسیاری شرفیاب شد، وی جامعه المقدمات را نزد آیه الله عابدی، سیوطی و مطول را نزد آیه الله علوی مغنی را نزد حجتالاسلام والمسلمین طالقانی و حاشیه ملا عبدالله و معالم الاصول را نزد حجتالاسلام والمسلمین هادوی فرا گرفت.
برای آموختن شرح لمعه به درس حضرات آیات راستی کاشانی و کریمی جهرمی رفت واصول فقه را نزد حجتالاسلام والمسلمین محسن وحید خراسانی ـ فرزند آیه الله العظمی وحید خراسانی ـ فرا گرفت.
رسائل را نزد استادان صادق لاریجانی، سید رسول تهرانی و میرباقری و کفایه الاصول را نزد استاد صادق لاریجانی آموخت. وی همچنین مکاسب محرمه را نزد حجتالاسلام والمسلمین اسلامیان و کتاب بیع و خیارات را از محضر حضرت آیتالله حاج شیخ ابوالحسن مصلحی اراکی بهره برد.
وی به دایه الحکمه و نهایه الحکمه را نزد حجتالاسلام والمسلمین میرباقری و اسفار اربعه را نزد آیه الله جوادی آملی فرا گرفت.
در بخش خارج نیز به دروس خارج فقه و اصول حضرات آیات و آیات عظام مددی، شیخ محمد شاه آبادی، فاضل لنکرانی، شیخ جواد تبریزی و وحید خراسانی راه یافت و سالها از محضر آنان بهرهمند شد.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی در طول سالیان تحصیل، دروس فرا گرفته را با فضلای بسیاری مباحثه کرد که از جمله آنان میتوان حجج اسلام سلیمانی، صادقی، الهی، سبحانی، برنجکار و محمود منتظری را نام برد.
فعالیتهای علمی و فرهنگی:
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی تا کنون فعالیتهای علمی و فرهنگی بسیاری را به انجام رسانده است، وی مدت زیادی در گروه کلام جدید که با ارشاد آیتالله مصباح یزدی و به ریاست حجتالاسلام والمسلمین شیخ صادق لاریجانی تشکیل میشد شرکت داشت.
این گروه ضمن ترجمه مباحث کلام جدید غرب به مطالعه و کاوش در آن میپرداخت و آن را در جلسات مختلف به بحث و تبادل نظر مینهاد.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی در سالهای تحصیل خود عضو شورای دبیری نشریه راه انقلاب بود.
این نشریه ویژه کودکان و نوجوانان بود. وی در طول سالیان تحصیل خود همواره به تدریس نیز اهمیت بسیاری داد و بارها کتب دوره سطح را تدریس نموده است که این مسأله، هم اکنون نیز ادامه دارد او نوشتههای بسیاری را برای چاپ آماده کرده است که از جمله آنها میتوان به کلیات تطبیقی علم رجال، تقریرات دروس اساتید خود، حاشیه بر مکاسب، حاشیه بر کفایهالاصول و حاشیه بر رسائل اشاره کرد.
از فعالیتهای مهم وی در این عرصه دبیری ستاد اصلاح ساختار حوزه بود که به دنبال فرمان امام(ره) که به «منشور روحانیت» شهرت یافت، تشکیل شد، وی در این ستاد فعالیتهای ارزنده بسیاری را به انجام رساند.
وی همچنین سالها قائم مقامی حوزه علمیه خواهران را پذیرفت و در آن مرکز نیز خدمات بسیاری را به انجام رساند که این خدمت هم اکنون نیز ادامه دارد.
فعالیتهای سیاسی:
حجتالاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی همواره با سیل خروشان ملت ایران برای نابودی نظام طاغوت همگام بوده از دوران نوجوانی به فعالیتهای انقلابی اهتمام ویژهای داشت.
وی در سالهای تحصیل خود در مدرسه رضویه با چاپ نشریهای، به شبهات سیاسی و اعتقادی سید مهدی هاشمی معدوم پاسخ میگفت و هماره از خط مستقیم ولایت پاسداری میکرد.
از فعالیتهای وی در این عرصه عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در آن موقعیّت، امری خطیر و مهم میبود و در سالهای بعد، نتایج مثبت بسیاری بر جای نهاد.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی در طول سالهای دفاع مقدس بارها و بارها به جبهه شتافت و در عملیاتهای مهم بسیاری حضور یافت تا در کنار تحصیل علم، وجود خود را به ادای وظیفه و عمل صالح نیز زینت بخشد.
از تلاشهای مهم وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی توان به عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسؤولیتهای اجرای وی در این نهاد مقدس اشاره کرد که نتایج مثبت آن در سالهای کنونی ظاهر شده و همگان را به تحسین واداشته است.
برخی از مسؤولیتهای وی پس از پیروزی انقلاب به شرح زیر است:
ـ دبیری ستاد زمینهسازی اجرای فرمان حضرت امام خمینی(ره) (منشور روحانیت)؛
ـ مدیریت سیاسی جامعه مدرسین؛
ـ قائم مقامی حوزه علمیه خواهران؛
ـ مسؤولیت دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه قم؛
ـ عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسؤولیت دفتر آن جامعه؛
ـ معاونت جامعه و نظام جامعه مدرسین؛
ـ نماینده شورای عالی حوزه در هیأت نظارت بر مطبوعات.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی هم اکنون مدیر حوزههای علمیه خواهران و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، است./995/پ203/ن