قیام امام حسین پیش نیاز نهضت مهدوی بود
حجت الاسلام ابوالقاسم علیزاده، رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور با اشاره به شاخصه اصلی امام حسین(ع) در زندگی بیان داشت: با توجه به پیوند سیره و زندگی امام حسین(ع) با آن چه که درباره سیره مهدوی از مکتب اهل بیت(ع) شناختهایم، این امام مظلوم علاوه بر اینکه به عنوان یک راهبر و هدایتگر عمل کرده است باید به لحاظ اعتقادی، تربیتی و دیگر شئون انسانی و توحیدی به عنوان یک الگو و اسوه در زمینههای گوناگون باشد اما خدای متعال با عطا کردن یک مأموریت ویژه به ایشان، از این امام همام الگویی برای نسلهای آینده ساخت.
وی با اشاره به اینکه خاتم الاوصیا امام عصر(عج) به عنوان آخرین حجت خدا «لیظهِره علی الدین کله» ثمره مجهادت همه انبیاء و اولیاء خدا رو با استقرار حکومت جهانی عدل الهی محقق میسازد گفت: این امر نیازمند یک زمینه سازی از قبل است و از این رو امام حسین(ع) پیش نیاز نهضت مهدوی را با انقلاب سرخ و برافراشتن تابلو و بیرق سرخ عاشورا ایجاد کردند.
حجت الاسلام علیزاده با بیان اینکه امام حسین(ع) با کربلا و عاشورایش گسترهای همچون انتظار را رقم زد و انتظار که خود عاشورایی جاری و مستمر است را ادامه بخشید اظهار داشت: امام حسین(ع) یک مأموریت اساسی در تاریخ حیات بشر را به زیباترین وجه به اتمام رساند اگر چه با عده قلیلی، اما جریانی را علیه فسق و فجور به وجود آورد که نه تنها اسلام بلکه بشریت را در مدار رشد و تعالی برای پاک سازی عرصه گیتی از لوس وجود ظالمان و پستیها قرار داد.
وی به دلایل کمبود احادیث و روایت از امام حسین(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: در دوران حیات امام(ع) و بلکه بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) تا دوران امام باقر(ع) که قریب به صد سال به طول انجامید فضای جامعه اسلامی به گونه ای تحت تأثیر فتنه و نفاق قرار گرفته بود که معمولا مراجعه به امامانی هم چون امام حسین(ع) کم بود و آن چه که از این بزرگواران تبیین میشد به ثبت نمیرسید.
رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور اضافه کرد: در زمان امام حسین(ع) جو خفقان بر جامعه حکمفرما بود و سیره امامان معصوم(ع) هم اقتضا میکرد که در مباحث مورد ابتلا مردم به فعالیت بپردازند و با توجه به این اصل، از ایشان فرمایشات و خطبههایی به یادگار مانده است که در راستای رفع نیازهای سیاسی جامعه بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امام حسین(ع) با همه هستیاش در راه عقیده پا در عرصه جهاد و مبارزه با یزید نهاد گفت: در حقیقت ایشان میخواستند به مردم بگویند که در راه حق باید از همه علقهها و هستی خود گذشت.
حجت الاسلام علیزاده اظهار داشت: راه خدا مرد و زن نمیشناسد و در دوران امام حسین(ع) به دلیل جو خفقان، ایشان در غربت به سر میبردند از این رو برای مبارزه با کفر احساس تکلیف کردند و در این راه اولین کسانی که به ایشان لبیک گفتند اهل بیت(ع) و بستگان ایشان بود که نقش زنان و کودکان در این واقعه به زیبایی خودنمایی میکند.
وی با اشاره به اینکه هر کاری شرایط ویژه خود را میطلبد گفت: هنگامی که امام حسین(ع) ولی امر بودند شرایط به گونه ای بود که اگر شخصی دیگر هم بود باید عمل ایشان را اجرا می کرد، از این رو امام حسین(ع) با شهادت خود حماسهای در تاریخ به وجود آوردند.
رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون کشور در ادامه تأکید کرد: امام حسین(ع) همچون دیگر معصومین(ع) به امر تبیلغ دین اسلام پرداختند اما ایشان با رفتن به استقبال مصیبتها و جانفشانی در این راه، نام خود را نه تنها در تاریخ اسلام بلکه در جهان ماندگار کردند که این برای دین اسلام حائز اهیمت است.
وی در پایان به زمینه سازی عاشورا برای قیام سبز حضرت مهدی(عج) اشاره و تصریح کرد: حادثه کربلا و عاشورای حسینی به عنوان جرقهای برای قیام امام زمان(عج) مد نظر امامان معصوم(ع) بود و آن ها از عاشورا به عنوان بال سرخ و از مهدویت به نام بال سبز یاد میکنند که این دو با ولایت به بار می نشیند./957/ت302/ص