حادثه کربلا جنگ بین فطرتها بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مجتبی تهرانی شامگاه جمعه 26 آبانماه در دومین جلسه درس اخلاق ویژه ایام محرم گفت: این را بدانید حادثه کربلا جنگ بین اسلام و کفر نبود، جنگ بر سر حکومت هم نبود بلکه جنگ بین فطرتها بود.
آیت الله تهرانی با بیان اینکه حرکت امام حسین(ع) مجموعهای از درسها برای فرزندان بشر و حرکتی الهی و معنوی برای رشد بوده است گفت: این حرکت دربردارنده ابعاد گوناگون قلبی و عقلی است و مسئله، مربوط به مسائل نفسانی و نکات انسانی میشود.
وی افزود: انسان از نظر فطرت طوری است که ممکن است بخواهد مثل فرشته باشد امّا نتواند و خواستهاش در عمل به عکس تبدیل شود و ممکن است کسی بخواهد اشقی الاشقیا باشد ولی راهش عوض شود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به این که در برخی جنگها دیده شده سربازی خشونت به خرج میدهد و خودش بعدا نسبت به همان صحنه احساس بدی دارد گفت: وقوع این امر از ذات پلید است امّا اقتضای اولیه این افراد این پلیدی نیست، بسیار جنگهایی داشتهایم که دشمن از طرفش طلب آب کرده و به او دادهاند، این بدان جهت است که فطرتشان عوض نشده است.
این استاد اخلاق سخنان خود را با جملاتی از امام خمینی(ره) ادامه داد و گفت: امام در عاشورا با اشاره به قضیه مدرسه فیضیه، انداختن طلاب از روی بام را علامت قصیالقلب شدن مأموران شاه دانستند.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) این رفتار را نشانه تعویض فطرت دانستند اظهار داشت: آن وقت امام هشدار دادند که مراقب تعویض فطرتتان باشید، نکند اجازه بدهید این مسخ شدگان شما را عوض کنند.
آیت الله تهرانی در ادامه این مسئله را با مسئله کربلا مقایسه کرد و گفت: مسئله کربلا هم حب حکومت نبود، حتی جنگ اسلام و کفر هم نبود بلکه جنگ میان فطرتها بود.
وی در پایان تاکید کرد: مراقب فطرتتان باشید که عوض نشود.
گفتنی است پس از پایان سخنان آیت الله تهرانی مراسم روضه خوانی برگزار شد./9595/پ202/ص