وجود بسیجی وقف دین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، دکتر محمدصادق کوشکی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، هشتم آذر در همایش «بسیج، بصیرت پایدار؛ غزه، مقاومت بیدار» که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به بازخوانی اندیشههای امام خمینی(ره) از تشکیل بسیج مستضعفین پرداخت و گفت: پس از پیروزی انقلاب و تشکیل سپاه، جهاد سازندگی و دیگر تشکلها تصمیم به تشکیل بسیج مستضعفین گرفتند.
وی ادامه داد: بسیج تشکل نیست و بسیجی بودن به تشکیل پرونده نیست، امام از بسیج به عنوان تفکر و سبک زندگی یاد میکند، به گونهای که انسان خود را بشناسد، دینش را بشناسد و با دید روشن، تمام توان و دارایی خود را برای آن هزینه کند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) به تبیین فلسفه وجودی بسیج پرداخت و تصریح کرد: بسیجی در عین اینکه وجودش وقف دین است، هوشیار نیز هست، بسیجی کنشگر است و دفاعی عمل نمیکند، منتظر بروز مشکل و ضربه خوردن از دشمن نمیماند، بلکه خود وارد عمل شده و به مشکلات هجوم میبرد، پس بسیج باید عرصهای باشد تا جوانانی که اعتقاد کمتری به دین دارند، تبدیل به کسی شوند که برای دین از هیچ کاری روگردان نیست.
وی با اشاره به تحریمهای وارد شده بر جمهوری اسلامی، خاطر نشان کرد: زمانی که کشور نیاز به زیردریایی نظامی داشت و این تکنولوژی منحصر به چهار کشور بود، جوانان متخصص و دارای تفکر بسیجی کشور با تلاش خود توانستند این نیاز کشور را بومی کرده و با شرایط داخلی و علم خود بسازند تا ایران به عنوان پنجمین کشور دارای این تکنولوژی در دنیا شناخته شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به جنگ هشت روزه غزه و شکست اسرائیل از جبهه مقاومت، به موشکهای مورد استفاده آنان اشاره و تصریح کرد: موشکهای فجر سه و پنج که مقاومت، علیه اسرائیل استفاده کرد و تلآویو را مورد هدف قرار داد، مستقیما از ایران به غزه منتقل شد، این یک حرکت بسیجی است، منتظر تعرض دشمن نماندن و تهاجمی بودن که دو سال قبل آغاز و امروز به نتیجه رسید.
وی به بعد دیگر وجودی بسیج اشاره و اظهار داشت: بسیج ایرانی نیست، بلکه جهانی است؛ تفکری فراگیر که همچون ظرف عطری، رایحه خوش آن در هوا پراکنده میشود و بعد بینالمللی آن رایحه بسیج بود که دیگران آن را استشمام کرده و این جبهه را به راه انداختند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) به قدرت پنهان شیعیان در نقاط مختلف جهان اشاره کرد و گفت: عمده ساکنین بخش نفت خیز عربستان سعودی را شیعیان تشکیل میدهند و در شرکتهای پتروشیمی این مناطق که از سوی آمریکاییها اداره میشود، مشغول به کار هستند؛ هنگامی که آمریکا با همکاری عربستان تحرکاتی انجام داد، کارمندان این مراکز پتروشیمی سیستمهای مراکز حساس را هک کرده و اخطار دادند که این عمل آنها بیپاسخ نیست؛ این یک عمل با تفکر بسیجی است.
وی به تلاش همه جانبه دشمن در از پا انداختن این نهضت و حرکت رو به جلوی انقلاب اشاره کرد و افزود: امروز به نقطهای رسیدیم که تمام دنیا، همه توان خود را به کار گرفته تا جمهوری اسلامی را از بین ببرد، اهمیت و قدرت این تفکر به آنان ثابت شده و برای نابودی آن تلاش میکنند، در شرایط کنونی، روزنه نجات کشور، داشتن تفکر بسیجی است، میتوان با این نگرش، مشکلات را حل کرد و زمینه ساز ظهور بود.
وی به فعالیتهای صورت گرفته در راستای انتشار این تفکر و سبک زندگی از تأسیس بسیج مستضعفین تا به امروز اشاره کرد و گفت: از دید امام(ره)، «اگر جامعهای 20میلیون جوان دارد، باید 20میلیون بسیجی داشته باشد»، این مسأله مستلزم تبیین و تشریح این تفکر است، ولی متأسفانه پس از تأسیس بسیج، بیشتر تعریف و توصیف به زبان آمد، نه عمل و تبیین اندیشههای امام خمینی(ره).
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: پس از امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری که با منش فکری ایشان آشنا هستند، تبیین کننده مبانی اندیشه امام خمینی(ره) بوده و میتوان با استفاده و الگوگیری از رهنمودهای ایشان، با این تفکر آشنا شد.
وی در پایان به عدم استفاده از این سبک زندگی و تفکر در بخشی از حکومت اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه در برخی قسمتها و به خصوص در سیاست از این تفکر استفاده نمیشود، به این دلیل است که در عرصه سیاست، بحث قدرت در میان است و صاحبان قدرت اجازه ورود این تفکر را به این حوزه نداده و دچار برخی اشتباهات میشوند.
گفتنی است، این همایش، با سخنرانی محسن رویوران، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل خاورمیانه با موضوع «تحلیل علل حمله به غزه در شرایط کنونی و موضوعات پیرامونی» در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس به پایان رسید./932/پ203/س