۱۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۲
کد خبر: ۱۴۹۳۲۹
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها:

خردگرایی بهترین راه مقابله با عرفان‌های کاذب است

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها شیوع عرفان‌های کاذب در دانشگاه‌های کشورمان را موجی ضعیف ارزیابی و تصریح کرد: یکی از وظایف دانشگاهیان خردگرایی است در حالی که نوعی خردستیزی در این عرفان‌های کاذب موج می‌زند.
حجت‌الاسلام سيدقريشي
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام میرمجید سیدقریشی، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به ورود عرفان‌های کاذب در دانشگاه‌ها اشاره و با بیان اینکه این عرفان‌ها در قرن 20 و در یک فضای مادی حاکم بر جهان ظاهر شدند، گفت: در دوره‌ای که خداوند در دنیای غرب نفی شد، احساس خلأ به وجود آمد و این فضا سبب رشد عرفان‌های کاذب شد، بدین ترتیب برای بازسازی اخلاق و امید به آینده عرفان‌های کاذب ورود پیدا کردند.
وی با اشاره به این‌که وسیله گسترش و شیوع عرفان‌های کاذب فیلم و کتاب بوده است، افزود: بدین جهت طبقات روشنفکر جامعه که اهل مطالعه و تحقیق بودند با این نوشته‌ها آشنا شدند، در دانشگاه‌ها نیز به دلیل ارتباط بیشتر دانشجو نسبت به سایر مردم با کتاب، مقاله و فضای اینترنتی این قشر از جامعه بیشتر در معرض خطر گرفتاری در دام عرفان‌های کاذب هستند.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه سخنان خود از جمله خطرات مواجهه با عرفان‌های کاذب را عدم وجود خدا و جایگزین کردن خداهای خیالی دانست و گفت: خداباوری و خدا آگاهی از این عرفان‌ها رخت بربسته است.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در ارتباط با مقابله با ورود عرفان‌های کاذب به دانشگاه‌ها تصریح کرد: یکی از وظایف دانشگاهیان خردگرایی است در حالی که نوعی خردستیزی در این عرفان‌های کاذب موج می‌زند و مسائلی همچون خواب، رؤیا و پرداختن به موهومات جایگزین آن شده است، همچنین استفاده از مواد مخدر به عنوان راهی برای رسیدن به حالت خلسه از دیگر روش‌های این عرفان‌ها است که با خصوصیات یک دانشجوی خردگرای منطق‌پذیر مطابقت ندارد.
تقویت مباحث اعتقادی و اخلاقی سبب شناخت و اصلاح رفتارها می‌شود
حجت‌الاسلام قریشی به تأکیدات قرآن کریم مبنی بر پذیرفتن امور مختلف با برهان و دلیل تأکید کرد و گفت: پرداختن به موهومات و دوری از خرد برای یک جامعه و جوانان آن خطری اساسی محسوب می‌شود.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها شیوع عرفان‌های کاذب در دانشگاه‌های کشورمان را موجی ضعیف ارزیابی و تصریح کرد: به دلیل پایه‌های محکم دینی در کشور و وجود روشنگری در دانشگاه‌ها و رسانه‌ها این عرفان‌ها دوام زیادی ندارند ولی انحراف یک جوان نیز خسارت جبران ناپذیری محسوب می‌شود که باید از وقوع آن جلوگیری کرد.
وی به تشریح عملکرد نهادهای مختلف در دانشگاه‌ها در ارتباط با مقابله با عرفان‌های کاذب پرداخت و گفت: جلسات، کارگاه‌ها و نشست‌های متعددی به منظور روشنگری دانشجویان و معرفی ابعاد مختلف این عرفان‌ها به طور مستمر در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.
حجت‌الاسلام قریشی با تبیین این موضوع که آئین دینی اسلام آئینی سهل است و افراد باید با اجرای دستورات دینی به شناخت برسند، اظهار کرد: تقویت مباحث اعتقادی و اخلاقی سبب شناخت و اصلاح رفتارها می‌شود.
وی در پایان سخنان خود به دانشجویان توصیه کرد که از تقلید در حوزه اعتقادی که در دین مبین اسلام نیز نکوهش شده است خودداری کنند و با تحقیق راه خود را انتخاب کنند، همچنین در مواجهه با جلسات مرتبط با عرفان‌های کاذب و یا کتاب‌هایی در این زمینه، موضوع را با کارشناسان خبره و مطلع مطرح کنند و ابعاد مختلف آن را بررسی کنند./907/د102/پ
ارسال نظرات