برخی فیلمها و سریالهای صدا و سیما سبک زندگی غربی را ترویج میکند
حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند، دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598 در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به موانع ایجاد سبک زندگی دینی گفت: موانعی بر سر راه سبک زندگی اسلامی وجود دارد که اگر این موانع از سر راه برداشته نشود نمیتوان به سبک زندگی اسلامی که آرمان ما است و یکی از موضوعات سفارششده قرآن و اهلبیت(ع) دست یافت که یکی از این موانع وجود فرهنگ غرب است.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در سبک زندگی اسلامی به یک روند مطلوب دست پیدا کنیم، باید موانع را برطرف کرد، خاطرنشان کرد: یکی از بازدارندگان سبک زندگی دینی القای فرهنگ غیردینی و غربی از سوی رسانههای خارجی و گاه رسانههای داخلی است.
درباره سبک زندگی اسلامی مورد هجمه بودهایم
محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: متأسفانه در فیلمها و سریالهای صدا و سیما زندگی غربی را ترویج میکنند؛ تجملگرایی و فمینیست آموزش داده میشود، ارتباط زن و مرد بدون ضرورت وجود دارد، این موضوعات با ایجاد سبک زندگی دینی ناسازگار است.
وی با اشاره به اینکه ما در موضوع سبک زندگی اسلامی مورد هجمه بودهایم، اظهار داشت: تهاجم تنها در بعد نظامی یا سیاسی نیست، بلکه ما در بعد اخلاقی و اجتماعی نیز آسیب دیدهایم.
حجتالاسلام بهداروند با اشاره به اینکه حکومت پهلوی درصدد تغییر سبک زندگی به سبکی غیراسلامی بود، افزود: پیروزی انقلاب اسلامی مانعی برای تحقق اهداف حکومت پهلوی شد، انقلاب شرایط را دگرگون کرد، در غیر این صورت زندگی ما بسیار متفاوت میشد.
وی با بیان اینکه به طور قطع وضعیت کنونی جامعه نیز مطلوب رهبر معظم انقلاب نبوده که بحث سبک زندگی مطرح می شود، ادامه داد: ما باید ابتدا باورمان را نسبت به زندگی و دین و دنیا بدانیم، اگر فریفته دنیا شدیم نمیتوانیم به سبک زندگی اسلامی برسیم چه غربی باشد یا نباشد، چه تهاجم فرهنگی اتفاق بیفتد یا نیفتد.
عشق به دنیا نخستین مانع ایجاد سبک زندگی اسلامی است
دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598 ابراز داشت: اولین مانع، عشق به دنیا است که فرمودهاند «حب الدنیا رأس کل خطیئه» وقتی عشق به دنیا باشد انسان نمیتواند یک زندگی معنوی پیدا کند و مادیگرایی بر انسان حاکم میشود، و زندگی نورانی تبدیل به زندگی ظلمانی میشود.
وی بیان داشت: عشق به دنیا یک اعتقاد، برداشت و خواسته قلبی است، ممکن است کسی ثروتمند باشد اما محبت دنیا را نداشته باشد، همچنین ممکن است کسی فقیر باشد اما محبت دنیا در قلبش ریشه دوانده باشد.
حجتالاسلام بهداروند افزود: قرآن کریم هم نمیگوید پول و ثروت انسان را به طغیان میکشاند، بلکه میفرماید وقتی انسان حالت بینیازی در خود دید و گمان کرد که فقر الی الله ندارد و بر پای خودش ایستاده است، طغیان میکند همان طور که قارون در برابر حضرت موسی(ع) گفت: «إِنَّمَا أُوتِیتُهُ عَلَىٰ عِلْمٍ عِندِی».
وی اضافه کرد: قرآن غنی و ثروتمند شدن را نهی نمیکند اما گرفتار دنیا بودن را تأیید میکند، این مسأله قلبی و درونی اولین مانع برای رسیدن به سبک زندگی معنوی است.
محقق و پژوهشگر حوزوی با بیان اینکه جامعه از افراد تشکیل میشود، تصریح کرد: اگر فرد زندگیاش را معنوی کرد جامعه نیز اصلاح میشود، آن نورانیتی که فرد کسب کرده است در محیط نیز تأثیر میگذارد، نه اینکه خود از دیگران تأثیر بپذیرد.
همه انبیا برای ایجاد سبک زندگی اسلامی تلاش کردند
حجتالاسلام بهداروند خاطرنشان کرد: از این رو ابتدا باید خانواده اصلاح شود، « قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا» اول خودتان را اصلاح کنید، بعد بهشت و جهنم و قیامت را باور کنید و خود را از آتش جهنم نجات دهید بعد سراغ خانواده بروید و در نهایت باید به اصلاح جامعه پرداخت.
وی با اشاره به اینکه باید به این باور برسیم که دنیا یک پل وگذرگاه است، افزود: همه انبیاء الهی برای این آمدند که سبک زندگی درست را به انسان نشان دهند.
دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598 ادامه داد: اولیا خدا برای ایجاد سبک زندگی اسلامی تلاش میکردند، نهج البلاغه علی(ع) نکوهش و تشویق نسبت به زهد در دنیا است، رسالتی که اولیا داشتند این بود که باور به آخرت را در میان آحاد جامعه رواج دهند.
وی با قرائت آیه «وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوَانُ» ادامه داد: آخرت محل زندگی است، هم فیها خالدون درباره جهنم و بهشت گفته شده است، آن که به جهنم رفت جاویدان میماند، گنهکار وقتی که گناه میکند چه در پنهان و در علن توجه به قیامت و آخرت ندارد وگرنه رغبتی به گناه نمییافت.
حجتالاسلام بهداروند گفت: اگر بخواهیم سبک زندگی دینی تحقق پیدا کند باید مباحث آخرت همان طور که اولیا به آن پرداختند توجه شود./914/پ201/ن