منبرهای سنتی پاسخ گوی شبهات امروز نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه ظهر امروز در مراسم شهادت امام حسن(ع) که در مسجد مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، تبلیغ چهره به چهره را بسیار ضروری دانست و اظهارداشت: منبرهای سنتی پاسخ گوی شبهات امروز جوانها نیست و باید به شهرهای مختلف رفت و جلسات پرسش و پاسخ را برای جوانان برپا کرد.
وی به هجمه تبلیغاتی دشمنان علیه اسلام و تشیع اشاره کرد و گفت: زرتشتیان، وهابیت، مسیحیت تبشیری و عرفان های کاذب همگی سعی دارند جوانان را تحت تاثیر قرار دهد و به خود جذب کنند؛ در گذشته شبهات سنگین تنها در محافل علمی مطرح می شد اما دشمنان این پرسش ها را به کوچه و بازار کشیده اند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: پیش از این کتاب های اوشو را تنها در دانشگاه ها می دیدیم اما امروز این کتاب ها در مقاطع دبیرستان دست به دست می چرخد؛ بیش از 85 کتاب اوشو به زبان فارسی ترجمه شده است.
حجت الاسلام رفیعی وظیفه علما و روحانیان برای مبارزه با تهاجمات اعتقادی دشمنان را بسیار سنگین توصیف کرد و گفت: نمی شود این مسائل را در منبرها مطرح کرد چراکه این کار نیز موجب ترویج می شود اما حداقل طلاب باید در این زمینه مطالعه کنند و تنها به مباحث فقهی و شرعی نپردازند.
خواندن دروس متداول حوزه به تنهایی نمی تواند مشکلات جامعه را حل کند
وی با اشاره به اهمیت و فایده های دروس مرسوم در حوزه های علمیه اضافه کرد: این مسائل برای حوزه های علمیه بسیار لازم است و باید به همان شکل سنتی خود خوانده شود اما مشکلات امروز جامعه را حل نمی کند؛ در کنار علوم حوزوی باید مطالعات دیگری داشت تا به همه نیازهای جوانان پاسخ دهیم.
استاد حوزه علمیه ضمن تاکید بر تقویت و توسعه مراکز تربیت مبلغ قرآنی گفت: باید روی مبلغان دینی کار شود؛ متاسفانه برخی با مطرح کردن مباحثی که سند موثقی ندارند تنها به شبهات مردم دامن می زنند؛ مقام معظم رهبری بارها فرموده اند که منبر باید متن محور باشد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به گستردگی رسانه های جمعی ابراز داشت: در شرایط کنونی سخنرانی و اعلام موضع خیلی سخت شده و باید همه کسانی که در جامعه اثر گذارند هشیار باشند و حرف هایی که ممکن است مورد سوء استفاده افراد فرصت طلب قرار گیرد را حتی در محافل خصوصی مطرح نکنند.
سیره امام حسن(ع) در بصیرت بخشی به جامعه
حجت الاسلام رفیعی در بخش دیگری از سخنان خود به رویکرد امام حسن(ع) برای ایجاد بصیرت در شرایط خفقان دوران حکومت معاویه پرداخت و گفت: معرفی اهل بیت(ع) و امیرالمؤمنین(ع)، بیان آثار محبت به اهل بیت(ع)، بیان زشتی دشمنان و مصادیق آن، تعلیم و تربیت شاگردان، سیره عملی امام حسن(ع) موجب آگاهی جامعه از فتنه های دستگاه بنی امیه شد.
وی با استناد به کتاب خلافت و مُلوکیت ابوعلی مودودی به بیان آثار منفی شیوه خلافت معاویه در حکومت اسلامی پرداخت و تصریح کرد: معاویه خلافت موروثی را سنت کرد، بیت المال را از تصرف مسؤول آن خارج و در اختیار حاکم قرار داد و با جعل احادیث فراوان افکار پلید خود را به نام اسلام و سنت پیامبر(ص) به مردم معرفی می کرد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه روایتی از پیامبر(ص) در مدح امام حسن(ع) بیان کرد و گفت: رسول خدا(ص) فرمود ملائکه آسمان و تمام اشیاء عالم برای امام حسن(ع) اشک می ریزند، هرکه برای وی گریه کند چشمش نابینا نخواهد شد و هرکه برایش محزون شود در روز قیامت که همه قلب ها محزونند، قلب او محزون نخواهد بود.
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه عظمت شخصیت امام حسن(ع) سبب تمجید دشمنان حضرت شده است، اضافه کرد: عبدالله بن زبیر می گوید هیچ زنی نمی تواند مانند امام حسن(ع) را به دنیا آورد همچنین واصل بن عطا اذعان کرد که چهره امام مجتبی(ع) همچون پیامبران و ابهتش همچون ابهت مُلوک بود.
گفتنی است این مراسم با حضور آیت الله فاضل لنکرانی، علی لاریجانی، علما و رؤسای هیات های مذهبی قم برگزار شد./928/پ202/پ