۱۱ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۱
کد خبر: ۱۵۱۷۳۳
امام جمعه خوی تشریح کرد:

ابعاد فتنه از دیدگاه امیرمؤمنان

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان‌غربی به تبیین فتنه از دیگاه مولای متقیان حضرت علی(ع) پرداخت.
سيد رضي موسوي شکوري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوی، حجت الاسلام سیدرضی موسوی شکوری، عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان‌غربی امروز در جمع طلاب و روحانیان حوزه علمیه خوی به تشریح حقیقت فتنه از دیدگاه امیرمؤمنان(ع) پرداخت و اظهار داشت: امروز یکی از شگردهای استکبار جهانی در مقابله با جهان اسلام فتنه انگیزی است.

 

حجت الاسلام شکوری با بیان این‌که فتنه از دیدگاه امیرمؤمنان(ع) عبارت از ترفـند سـیاسی اجـتماعی کـه از آمیزش حـق و بـاطـل و پنهان نمودن باطل در پوسته حق با هدف اغـفال و فریفـتن مـردم بـرای رسـیدن بـه مقـاصد شـوم طـراحـی می شـود، گفت: فتنه ها علل و عوامل مختلف دینی و مذهبی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و خارجی دارند.

 

متولی حوزه علمیه خوی با قرائت روایتی از رسول خدا(ص) یادآور شد: آن بزرگوار خطاب به امیرمؤمنان(ع) می فرماید؛ خداوند بر تو جهاد و مبارزه با فتنه گران مکلف ساخته بطوری که جهاد و مبارزه با مشرکان را بر من ضروری دانسته است. امیرمؤمنان(ع) از پیامبر می پرسد فتنه گرانی که من با آنها خواهم جنگید چه کسانی هستند پیامبر فرمود؛ « قَـوْمٌ یَـشـْهَـدوُنَ اَنْ لا اِلـهَ الّـا اللهُ وَانّی رَسُولُ اللهِ وَ هُمْ مُخالِفونَ لِلسنَّةِ » کسانی هستند که به وحدانیت خدا و رسالت من شهادت می دهند اما مخالفت با سنت می کنند.

 

وی با اشاره به عوامل و ریشه های فتنه گفت: امیرمؤمنان می فرماید؛ دنیا دوستی اساس تمامی فتنه هاست که دارای جلوه های متعددی است از قبیل؛ خود پرستی یعنی خود را حق دیدن، کبر یعنی خود را برتر از دیگران شمردن، ترس از دست دادن زندگی مرفه دنیا، لجاجت و یک دندگی در مقابل حق، کینه توزی که در این خصوص امیرمؤمنان(ع) فرمود؛ سَبَبُ الْفِتَنِ اَلْحقِدُ.

 

حجت الاسلام شکوری در ادامه با اشاره به ابزار فتنه گران اظهار داشت: استخدام چهره هایی که در جامعه از موقعیت اجتماعی و محبوبیت برخوردارند، به کارگیری بهترین شعارها با توجه به مشکلات جامعه مانند دفاع از حقوق مردم، حمایت از آزادی، مقابله با فقر، مبارزه با ثروت اندوزی، دفاع از عدالت، حمایت از پیشرفت جامعه، کوبیدن بی امان حاکمیت و نادیده گرفتن تمامی امتیازات آن، استفاده از همه ابزارها برای ایجاد اراده و حرکت در مردم،سوء استفاده از بی بصیرتی عده ای از مردم.

 

وی ادامه داد: مهم ترین مسأله ای که در زمان فتنه، افراد جامعه را از افتادن در ورطه هلاکت حفظ می کند و در مسیر حـق اسـتوار و ثابـت قدم مـی دارد، شناخت حق است و برای شناخت حق ابتدا باید ملاک حق را شناخـت، علت بسیاری از انحرافات این است که اشخاص ملاک حق قرار می گیرند، در نتیجه با انحراف اشخاص از مسیر واقعی حق، امر بر دیگران مشتبه می شود.

 

عضو شورای استانی حوزه علمیه آذربایجان‌غربی افزود: در این خصوص نیز امیرمؤمنان می فرماید؛ اَلْحَقُّ لایُعْرَفُ بِالرِّجالِ إعْرِفِ الْحَقَّ تَعْرِفِ اَهْلَهُ حق به واسطه اشخاص شناخته نمی شود ،خود حق را بشناس پیروان آن را خواهی شناخت.

 

امام جمعه خوی اطاعت و پیروی از رهبری را عامل و رمز موفقیت اساسی در مقابل فتنه ها برشمرد و اظهار داشت: قوام یک جامعه بـه رهـبری آن اسـت و بـرای این که جـامعه بتـواند در مقابل خطرهای داخلی و خارجی آسیب ناپذیر باشد، باید تمامی افراد حول محور امام و رهبرخودگرد آمده و او را یاری کـننـد. امیرمؤمنان می فرماید؛ بر خود لازم شمارید آنچه را که پیوند امت اسلامی بدان استوار وپایه های طاعت بر آن پـایـدار اسـت.

 

وی ادامه داد: در فتنه سال 88 تمامی موضوعات و عناوینی که مطرح شد قابل مشاهده هستند که در یک جبهه تمامی کسانی که از مسیر حق برگشته و از گذشته خود پشیمان و نادم بودند و تمامی جریانهای سیلی خورده از انقلاب و نظام از قبیل سلطنت طلبان، منافقان، کمونیست ها، بهائیان به اضافه استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی قرار داشته و در مقابل آنها ملت متعهد، ولایت مدار و وفادار ایران اسلامی به رهبری مقام معظم رهبری حضور داشتند.

 

وی تحریک اقـوام و پـیروان مـذاهـب عـلیه یـکدیـگر، سازماندهی جریان‌های تکفیری در کشورهای اسلامی، راه اندازی جریان شیعه هراسی در میان مذاهب دیگر، تحریک حاکمان کـشورهای اسلامی علیه همدیگر و راه‌اندازی مسلمان‌کشی در ممالک اسلامی را از جمله توطئه‌های استکبار در منطقه دانست./935/پ203/ب

ارسال نظرات