۲۱ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۱۵۲۸۰۸
در دومین روز همایش پیشوایان هدایت؛

سیمای پیامبر اعظم در قرآن کریم بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ در دومین روز همایش‌ پیشوایان هدایت، سیمای پیامبر اعظم(ص) در قرآن کریم با حضور حجت الاسلام محمدی، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم، طلاب و پژوهشگران در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی تحلیل و بررسی شد.
همايش پيشوايان هدايت در مشهد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، دومین همایش از سلسله همایش‌های پیشوایان هدایت با موضوع بررسی سیمای پیامبر اعظم(ص) در قرآن کریم، شب گذشته با حضور حجت الاسلام محمدی، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم و جمعی از طلاب و پژوهشگران در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

 

حجت الاسلام محمدی در ابتدا گفت: بعد از ارتحال پیامبر اکرم(ص) با توجه به وقایع پیش آمده، بسیاری از حقایق قرآن به خاطر سکولاریزه شدن جامعه و عادی نشان دادن چهره حضرت رسول اکرم(ص) آن طور که باید نمود پیدا نکرد و برخی که خود را هم طراز پیامبر می دانستند حقایق قرآن و دستورات اسلام را نادیده گرفته و با عرفی جلوه دادن اسلام، حقایق آن را پنهان کردند.

 

وی ضمن بیان ویژگی های حضرت رسول اکرم (ص) از منظر قرآن کریم، گفت: پیامبر اعظم (ص) انسان کاملی است که خداوند در قرآن کریم محورهای زیادی از چهره ایشان را به ما نشان داده است، از جمله این محورها مسأله عصمت ایشان می باشد که در آیات فراوانی به آن اشاره شده است، همچنین پیامبر اکرم(ص) از هر حیث چه در علم و چه در عمل دارای عصمت می باشند، ایشان در تمام مراحل زندگی در عقاید و باورها و در دریافت پیام الهی، حفظ و نگهداری آن و در نحوه ابلاغ آن به مردم دارای عصمت می باشند.

 

وی افزود: آیه های فراوانی در قرآن کریم وجود دارد که بر عصمت حضرت رسول اکرم (ص) دلالت می کند از جمله آیه «وما ینطق عن الْهوى إن هو إلا وحْی یوحى‏»، «انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس» و «اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» که خداوند در این آیه ها به صراحت می فرماید پیامبر از هر گونه پلیدی و گناه پاک است و بر مؤمنین واجب است که در همه امور از آن حضرت پیروی نمایند و اطاعت کردن از پیامبر در ردیف اطاعت کردن از خداوند قرار گرفته است.

 

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: پس از رسول اکرم(ص) اگر به دستورات ایشان عمل می شد جامعه اسلامی امروز دچار این همه مشکلات نبود، در آن زمان برخی که خود را هم شأن رسول اکرم(ص) می دانستند با کنار گذاشتن سیره و گفتار پیامبر اعظم(ص) بزرگترین انحراف را در جامعه اسلامی به وجود آوردند و دین را سکولاریزه کردند.

 

وی با ذکر فضیلت های اخلاقی حضرت رسول اکرم(ص) عنوان داشت: مطلب مهمی که از جمله ویژگی های حضرت رسول اکرم(ص) به شمار می رود و در آیات قرآن به زیبایی درباره آن بیان شده مسأله اخلاق نیکوی پیامبر است، خداوند در قرآن کریم به پیامبر می فرماید «انک علی خلق عظیم» یعنی ای پیامبر، تو در برابر همه آفریدها عظیم هستی، در واقع همه خوبی ها در قرآن بیان شده است و قرآن یعنی رسول اکرم(ص) و این پیامبر بزرگوار هستند که مصداق بارز همه خوبی ها هستند.

 

حجت الاسلام محمدی در پایان گفت: همانطور که قرآن جاودانه است پیامبر نیز جاودانه است و همانطور که قرآن کلام خداوند است پیامبر نیز کلمه الله است و همان طور که قرآن جلوه ای از آیات الهی است رسول اکرم (ص) نیز آیه ای بزرگتر از این جلوه الهی است./932/پ202/ب

ارسال نظرات